ceturtdiena, 2017. gada 26. janvāris

Luīzes Heijas dzīves patiesības

http://garavasara.com/articles/luizes-heijas-dzives-patiesibas

Luīza Heija: "Lūk, kam es ticu, – dzīve ir ļoti vienkārša. Ko mēs dodam, to saņemam pretī! Tikai mēs paši esam mūsu iekšējo pārdzīvojumu, ap mums esošās realitātes un visa pārējā avoti. No otras puses, sasniedzot harmoniju un līdzsvaru savā apziņā, mēs to sākam atrast arī savā dzīvē".

Luīzes Heijas dzīves patiesības: 

- Spēka punkts ir šeit un tagad – mūsu prātos.
- Visi, arī es pats, esmu pilnīgi atbildīgs par notikumiem, kas risinās manā dzīvē, – gan par pašiem labākajiem, gan pašiem sliktākajiem. Katra mūsu doma veido mūsu nākotni.
- Visuma spēki nekad nesoda un nekritizē mūs. Viņi mūs pieņem tādus, kādi mēs esam, un pēc tam automātiski atspoguļo mūsu pārliecības.
- Cilvēki, kuri mums ir nodarījuši pāri, bija tikpat iebaidīti kā jūs tagad.
- Savas pārliecības mēs noformējam bērnībā, bet pēc tam, virzoties pa dzīvi, veidojam situācijas, kas iekļaujas mūsu pārliecību ietvaros.
- Pagātne ir aizgājusi uz visiem laikiem. Tas ir fakts, un tur neko vairs nevar darīt. Taču var mainīt savas domas par pagātni. Cik gan muļķīgi ir tagad nosodīt sevi par pagātnes kļūdām.
- Mums ir jāizvēlas atbrīvot pašiem sevi un piedot visiem bez izņēmuma, īpaši sev. Tas nekas, ja mēs nezinām, kā piedot, bet vajag to ļoti vēlēties.
- Tikko cilvēks saslimst, viņam savā sirdī ir jāmeklē kāds, kam vēl jāpiedod.
- Kad mēs sevi mīlam, akceptējam savu rīcību un paliekam sev uzticīgi, mūsu dzīve kļūst tik brīnišķīga, ka vārdos to nav iespējams izteikt.
- Sevis atzīšana un pieņemšana – tā ir atslēga uz labvēlīgām pārmaiņām mūsu dzīvē.
- Nekad, nekādos apstākļos nedrīkst sevi kritizēt.
- Mīlēt sevi – tas nozīmē pašam priecāties par savas personības eksistences faktu un būt pateicīgam Dievam par dzīves dāvanu.
- Katrā no mums vēl joprojām mīt trīsgadīgs bērns, kuram ir bail un kurš vēlas tikai nedaudz mīlestības.
- Visu ko jūs dosiet, jūs saņemsiet atpakaļ.
- Lai izmainītu otru, vispirms vajag mainīties pašam. Ir jāmaina sava domāšana.
- Jo ilgāk es turos pie kāda apgalvojuma, jo vairāk man kļūst skaidrs, ka tieši no šī apgalvojuma ir jātiek vaļā.
- Ja mums mūsu dzīvē kaut kas šķiet viegli, tad tā nav mācību stunda. Tas ir tas, ko mēs jau zinām.
- Pašu lielāko pretošanos mums izraisa bailes – bailes nezināmā priekšā.
- Ja nebūtu pārliecību, tad nebūtu arī to izpausmju.
- “Es vēlos atbrīvoties no slēptās vēlmes būt necienīgam. Es esmu cienīgs dzīvē saņemt tikai to labāko, un es atļauju sev to pieņemt ar mīlestību!”
- Jūsu prāts – tas ir jūsu ierocis, un jūs paši izlemiet, kā to izmantot.
- Visu laiku atcerēties savu pagātni – tas nozīmē apzināti sevi sāpināt.
- Mīlestība – tā ir vienīgā atbilde uz jebkuru mūsu problēmu, un ceļš pie šī stāvokļa iet caur piedošanu, jo tā izšķīdina aizvainojumu.
- Mūsu ķermenis visu laiku runā ar mums. Ja vien mums pietiktu laika tajā ieklausīties. Katra ķermeņa šūna reaģē uz katru mūsu domu un katru mūsu vārdu.
- Visas mūsu attiecības ar apkārtējo pasauli atspoguļo mūsu attieksmi pašam pret sevi.
- Mīlestība nav ārēja izpausme, tā vienmēr ir mūsos!
- Apgalvojums ir mūsu pārliecības atspoguļojums.
- Paškritika ir mūsu ego aktivizēšana. Jūs pats esat iemācījis savu prātu sevi visu laiku pazemot un pretoties pārmaiņām, tādēļ šobrīd jums ir grūti nepievērst uzmanību tam, ko tas jums saka.
- … lai šīs domas mierīgi izplūst caur jūsu apziņu, tām nav nekādas varas pār jums, protams, pie nosacījuma, ka jūs paši tās neizvēlaties. Tādas domas ir jūsu pretošanās pārmaiņām.
- Mūsu domām nav nekādas varas pār mums, kamēr mēs paši tām nepakļaujamies.
- Dzeniet prom domas, kas dara jūs nelaimīgus; nodarbojieties ar to, kas jums patīk; tiecieties ar cilvēkiem, ar kuriem jūs jūtaties labi.
- Lai jūs kļūtu par visu brīnišķīgo lietu īpašnieku, vispirms ir jānotic tam, ka tas ir iespējams.
- Kad mēs pieņemam lēmumu uzņemties atbildību, mēs pārtraucam bezjēdzīgi tērēt laiku, vainojot cilvēkus, apstākļus vai vēl ko citu, – visu to, kam nav nekāda sakara ar mums.
- Visi notikumi jūsu dzīvē līdz pat šim brīdim ir jūsu pagātnes domu un pārliecību augļi.
- Atlaidiet pagātni ar mīlestību, esiet pateicīgi, ka tā jūs atvedusi pie šādas atziņas.
- Ja jums galvā ir ienākusi kāda negatīva doma, tad vienkārši sakiet tai: “Paldies par līdzdalību”.
- Jūsu misija – būt par skaistas un mīlošas dzīves pirmsākuma iemiesojumu.
- Neatkarīgi no tā, kādā dzīves posmā jūs atrodaties, cik lielas pūles tajā esat ieguldījis un kas tajā notiek, jūs savas šī brīža sapratnes, zināšanu un apziņas līmenī vienmēr darāt to, kas ir jūsu spēkos.
- Mūsu iekšējais spēks ir atkarīgs no tā, cik augstu mēs vērtējam savas tiesības šajā dzīvē saņemt labo.
- Ticības iegūšana ir acumirkļa process, lēciens nekurienē. Vienkārši uzticiet sevi Iekšējam spēkam, jo tas ir saistīts ar Visuma saprātu.
- Es ticu tam, ka man piemīt visas nepieciešamās zināšanas, es ticu tam, ka par mani parūpēsies pat tad, ja es neesmu situācijas noteicējs.
- Es esmu viens veselums ar spēku, kas mani ir radījis. Es esmu drošībā. Manā pasaulē viss ir skaisti.
- Arī ceļojums 1000 jūdžu garumā sākas ar pirmo soli.
- Mūsu aizvainojums un dusmas ir saistīti tikai ar mums pašiem, ar mūsu spēju sev piedot.
- Uzticieties dzīvei. Lai kur tā jūs arī neiesviestu, ceļojums ir nepieciešams. Jums būs jāšķērso dzīves pieredzes lauks un pašiem jāpārbauda, kur ir patiesība, bet kur – meli. Un tad jūs varēsiet atgriezties pie sava iekšējā centra – dvēseles – attīrījies un kļuvis gudrāks.
- Visas tā saucamās problēmas nav nekas cits, kā iespējas, kas mums dotas, lai mainītos un attīstītos.
- Cilvēki, kuri sevi nemīl, neprot piedot.
- Mīliet sevi šobrīd.
- Vispirms sevī ir jāpieņem viss, ko iepriekš esam noraidījuši. Jāpieņem tā daļa sevī, kas, iespējams, šķiet smieklīga, muļķīga, nepatīkama vai nobaidīta. Ikkatra sevis daļiņa.
- Katru reizi, kad sev sakāt, ka jums ir bail, atcerieties par savu iekšējo bērnu. Tieši viņš saka jums šos vārdus. Šim bērnam ir jāsaprot un jāiemācās noticēt tam, ka jūs nekad, nekādos apstākļos no viņa nenovērsīsieties un neatstāsiet viņu nelaimē. Jūs vienmēr būsiet viņam blakus un nekad nepārstāsiet viņu mīlēt.
- Mīlestība pret otru cilvēku un laulība, ir brīnišķīgi, bet pārejoši. Toties romāns pašam ar sevi – tas ir mūžīgs. Tas ir uz visiem laikiem. Mīliet ģimeni sevī: bērnu, vecākus un gadus, kas tos šķir.
- Jūs un tikai jūs pats esat atbildīgs par savu dzīvi. Jūs varat tērēt laiku pa tukšo, sūdzoties par radinieku cietsirdību vai nospiedošo atmosfēru vecāku mājās. Šādi rīkojoties, jūs saglabāsiet priekšstatu par sevi kā par nelaimīgu mocekli un upuri. Arī tā var dzīvot, taču, ja jūs neatteiksieties no šādas pieejas, tad neredzēt jums laimi savā dzīvē.
- Kad mēs esam iebaidīti, tad cenšamies visu kontrolēt. Tādā veidā mēs savā dzīvē nepieļaujam labvēlīgas izmaiņas. Uzticieties dzīvei. Tajā ir viss, kas mums nepieciešams.
- Ja mēs kaut ko ņemam bez atļaujas – mēs zaudējam, ja atdodam – iegūstam. Un savādāk nemaz būt nevar!
- Proporcionāli tam, kā pieaug jūsu mīlestība pašam pret sevi, pieaug arī pašcieņa. Jums nepieciešamās izmaiņas notiks daudz ātrāk un vienkāršāk, ja jūs precīzi zināsiet, ko jūs sagaidāt no dzīves. Mīlestība neatrodas ārpus cilvēka, tā dzīvo viņā. Jo spēcīgāk jūs mīlēsiet, jo vairāk mīlestības būs jums apkārt.
- Atdodiet desmito daļu no saviem ienākumiem un gatavojaties jauniem ienākumiem.
- Pasaulē viss ir pietiekamā daudzumā, tā tikai gaida, lai jūs izlemtu iepazīties ar tā milzīgajām bagātībām. Naudas ir daudz vairāk, nekā jūs spējat iztērēt. Cilvēku ir vairāk, nekā jūs esat saticis visas savas dzīves laikā. Prieka ir vairāk, nekā jūs spējat iztēloties. Ja jūs tam noticēsiet, jums būs viss, ko vēlaties.
- Mīlēt pašam sevi – tas nozīmē noteikt savai dzīvei mērķi, atrast mīļoto nodarbošanos.
- Ielieciet savu mīlestību visā, ko jūs darāt. Ja jums ir nepatikšanas, pajautājiet sev: “Kāda mācība no šīs situācijas man ir jāapgūst?”
- Ja jūs ir skārusi vilšanās, vēlreiz atkārtojiet to, ko jūs vēlētos redzēt savā dzīvē, bet pēc tam pieņemiet to ar prieku un pateicību sirdī.
- Sacenšanās un sevis salīdzināšana ar citiem – tie ir divi galvenie šķēršļi tam, lai kļūtu par radošu personību.
- Katrs no mums ir nesaraujami saistīts ar visumu un dzīvi kopumā. Iekšējais spēks kalpo mūsu apziņas horizontu paplašināšanai.
- Kritika vienmēr sāpina vai rada ļaunumu. Ja kāds jautā jūsu viedokli, pacentieties izvairīties no tādiem formulējumiem, kuros varētu saklausīt nosodījumu vai kritiku.
- Vainas apziņai nav nekāda sakara ar notikumiem, kas norisinājās patiesībā.
- Problēmas ir iespēja attīstīties.
- Jebkuras izmaiņas dzīvē mēs varam izdarīt tikai paši.
- Izturieties pret izmaiņām kā pret istabas sakopšanu. Vispirms viens darbiņš, pēc tam otrs, un skaties – viss jau spīd un laistās.
- Lai gūtu spēku un novestu līdz galam iesāktās izmaiņas, ir nepieciešams laiks. Laiks un nepārtraukti pūliņi.
- Jums nav jātic visam. Viss, kas jums ir jāzina, atnāks pie jums īstajā vietā un īstajā laikā.

* Pēc thoughts.nathaly.ru materiāliem;
* No krievu valodas tulkoja Ingūna Paupe speciāli priekš www.garavasara.com;
* Korektore: Liene Lāce