svētdiena, 2017. gada 15. janvāris

Plutons





Plutons astroloģijā tiek uzskatīta par pēdējo planētu, kaut ir atklātas vairākas līdzīgas planētas. Pašlaik Plutons tiek uzskatīts par pundurplanētu. Tomēr tas nemaina Plutona astroloģisko ietekmi.

Saule no Plutona izskatās pēc spožas zvaigznes un nesilda. Uz Plutona vienmēr ir tumšs, līdzīgi kā pazemes valstībā, ko pārvalda Plutons. Planēta ap sauli apriņķo 248 gadus, turklāt ceļš cauri katrai Zodiaka zīmei ilgst no 11 līdz 30 gadus.

Neskatoties uz mazajiem izmēriem (0.004 no Zemes masas) un rādiusu (0.18 no Zemes rādiusa), Plutons ir spēcīga planēta. Tā ir varas, spēka planēta. Planētas īpašības – transformācija, atjaunošanās un atdzimšana.

Neptūns katru atsevišķo sasaista ar kopējo veselumu psihiski, Plutons – enerģētiski.

Plutons ir pazemes dievs – Saturna dēls,  Jupitera un Neptūna brālis. Ēģiptiešiem pazemes dievs bija Aīds, Grieķiem – Hadess. Grieķi uzskatīja to par briesmīgu dievu un pat baidījās izrunāt tā vārdu. Viņš pārvaldīja ne tikai mirušos, bet arī visas pazemes bagātības.

Plutons ir Marsa otrā oktāva un ar Marsu kopīgi pārvalda Skorpionu. Marss pārstāv personīgo spēku, savukārt Plutons – augstāka līmeņa spēkus. Plutons ir saistīts arī ar gribu un spēku, kas īsteno likteņa jeb karmas noteikto.

Plutons turpina Urāna un Neptūna iesākto – Urāns sagrauj robežas, Neptūns tās izšķīdina un sagatavo vietu Plutona valdīšanai. Tā ir visa laicīgā iznīcināšana un saplūšana ar Visumu, Svēto garu.



Plutonam tiek piedēvētas aukstā uguns īpašības, kurā sadeg viss, pēc kuras seko jauna dzimšana, no kuras nav atpakaļceļa.

Zemākās izpausmēs Plutons rada tendenci uz graušanu, nihilismu, morāles un uzvedības normu noliegšanu. Augstākajās izpausmēs – ilūziju, melu un vecā iznīcināšanu.

Plutons ietekmē dažādus liela mēroga sabiedriskus un vēsturiskus notikumus un procesus, kas pārveido pasauli pašos pamatos – kari, revolūcijas, impēriju veidošanās un sabrukums.



Zodiaka zīme: Skorpions (ar Marsu), Mežāzis.

Galvenais princips: iekļaušanās kopīgā vai augstāka līmeņa darbībās

Īpašības:



rada, iznīcina, pakļauj, atbrīvo, pārveido, piešķir enerģiju.