piektdiena, 2017. gada 6. janvāris

MĪLESTĪBA IR NEPIECIEŠAMĪBA



(no žurnāla Share International vācu versijas 2016. g. decembra numura)

Citāti par tēmu „Mīlestība ir nepieciešamība” no Maitrejas vēstījumiem un mācībām, Benjamina Krēmes Meistara, kā arī Benjamina Krēmes rakstiem žurnālā Share International un viņa grāmatām (daļēji tulkotām no jauna).

Manām mācībām ir divi aspekti: tās darbojas no cilvēka fiziskās dabas, dzīves nepieciešamībām; tās darbojas arī no cilvēku attiecībām ar to svēto Būtni, ko mēs saucam par Dievu.
Manā vārdu krājumā tas nozīmē vienu un to pašu, jo tikai tad, ja cilvēks pareizi izturas pret saviem līdzcilvēkiem, viņš to pašu dara arī pret Dievu.
Tas ir mans nolūks, jums to pierādīt – jūs mācīt, ka cilvēka pacelšanās pie Dieva sākas tad, ja viņš sevī atklāj spējas dalīties, mīlēt un uzticēties. (No Maitrejas vēstījuma nr. 29 )

Tādēļ dziedināšana visam cilvēku ļaunumam nozīmē: Parādiet savu mīlestības spēku, lai katram var būt daļa no zemes pārpilnības. Pierādiet savu mīlestības spēku, lai beigtos kari. Pierādiet savas dvēseles mīlestības spēku un vediet šurp dienu, kurā savienojas cilvēks un cilvēks un cilvēks un Dievs.
Lai kā viņš arī nopūlētos, bez mīlestības cilvēks nevar dzīvot. Šī atziņa drīz vispārēji īstenosies un tās sekas būs notikumi, kam vēsturē nav piemēru. Īsumā – sāksies pārmaiņu process, kāds vēl nekad iepriekš nav piedzīvots: nekad vairs badā mirstošo skats, ekspropriēto ikdienas ciešanas, nebeidzamās pasaules nabadzīgo mokas; nekad vairs pašiznīcināšanās draudi, šis šausmīgais muļķīgais sapnis, kas cilvēci tur savā gūstā; nekad vairs šis uzticēšanās trūkums, kas ietekmē visu, pie kā vien cilvēks ķeras, un liek viņam kļūt par sava kaimiņa un sevis paša ienaidnieku. Viss tas viņam izdosies, ja viņš attīstīs savu mīlestības spēku. (No Benjamina Krēmes raksta „Mīlestība – ceļš uz priekšu” 1985. g. novembrī, žurnālā Share International)

Mēs, jūs un es, esam sanākuši kopā ar vienu un to pašu nolūku. Jūs, mani draugi, esat šeit, jo jūs no sirds mīlat visus cilvēkus, jūs jūtaties atbildīgi par pasauli, reaģējat uz cilvēku vajadzībām un arī ilgojaties sevi padarīt vajadzīgus. Tas šodien ir ari mans nolūks. Arī es jūtu, kas cilvēkam ir vajadzīgs, viņa prasību dzīvot godā un uzticībā un strādāt. Vēlme kalpot pasaulei nosaka manu eksistenci. Manas sirds mīlestība velk mani pie jums. Tādēļ mēs, jūs un es, esam šeit kopā, lai kalpotu. Tātad satveriet iespēju vienreizējā veidā kalpot pasaulei, mani draugi, tā jūs labi iesit uz priekšu pa taku. Kādēļ palikt sēžot un gaidīt manu ierašanos, ja pasaulei ir vajadzīga jūsu iesaistīšanās? Tātad es jūs lūdzu strādāt kopā ar mani, līdzināt man ceļu pie cilvēkiem un izplatīt zināmu cerību atmosfēru, kurā manu seju var viegli pazīt. (No Maitrejas vēstījuma nr. 102 )

Viņa [Maitrejas] mīlestības enerģijas spēks – tas ir „atšķiršanas zobens” – ir novedis pie polarizācijas, kāda mums ir šodien, un liks cilvēcei apzināties, kurš ceļš ved nākotnē. Visi, kas stāv par kopību, mīlestību, taisnīgumu un cilvēka gara brīvību, sapulcēsies ap viņu. Un visi, kas stāv par norobežošanos un izmantošanu, par konkurenci un alkatību, tikpat viennozīmīgi būs zināmi, tādēļ cilvēku izšķiršanās būs acīmredzama: vai nu mīlestība vai naids, dalīšanās vai alkatība, miers vai karš, dzīvība vai nāve. Kristus teica (vēstījumā nr. 11, 1978. g. janvārī): „Mana sirds saka man jūsu atbildi, jūsu lēmumu, un ir priecīga.” Viņa mīlestības enerģijas ietekmē katrā zemē (kā tas jau notiek) cilvēki sakļausies grupās un prasīs taisnīgumu, mieru un labu apiešanos citam ar citu. Drīz šīs grupas kļūs par lielāko un stiprāko spēku pasaulē un līdz ar to atnesīs jaunu miera un labās gribas laikmetu. (No Benjamina Krēmes grāmatas „Maitrejas misija” I sēj.)

Visur veidojas grupas, kas grib radīt kaut ko jaunu. Tās to dara mīlestības un nepieciešamības dēļ un pie tam tām acu priekšā stāv vienkāršāka un saprātīgāka pasaule. Tās redz, ka no šodienas laika nevienlīdzības un sasprindzinājumiem vajag izaugt taisnīgumam un harmonijai. Viņi zina, ka viņi ir dievišķi un tieši brīnumi var ietekmēt pārmaiņas. Viņi samana šī laika postu un veltī savu laiku kalpojumam. Viņi reprezentē labo katrā zemē. (No Benjamina Krēmes Meistara raksta „Uzvara ir droša” 1984. g. februārī, grāmatā „Kāda Meistara vārdi”)

Mīlestības trūkums šodien ir cilvēku ciešanu sakne. Tikai tas traucē cilvēkus attīstīt savu dievišķo potenciālu. Viņš nes dievišķo neierobežoti sevī, bet bez darbīgas mīlestības var rasties tikai ciešanas. To jūs zināt jau sen, mani draugi; atkal un atkal no jauna jūs esat dzirdējuši par mīlestības nepieciešamību un tomēr jūsu dzīvē šī dievišķā aspekta trūkst.
Es nāku, lai jums rādītu vienkāršo ceļu pie Dieva, mīlestības ceļu, un jums mācīt mīlestību, ceļu uz priekšu, kas balstās uz mīlestību un taisnīgumu un pareizām attiecībām starp cilvēkiem un līdz ar to – ar Dievu. (No Maitrejas vēstījuma nr. 101 )

Kad Maitreja pirmoreiz darīs zināmus savus plānus un cerības uz pasaules resocializāciju, tad viņa mīlestības enerģija – atšķiršanas zobens – tagad pastāvošos konfliktus padarīs skaidrākus. Cilvēki pieņems nostāju: par vai pret jaunajiem principiem, kas viņiem tiks likti priekšā attiecību fundamentālai uzlabošanai. Tā būs. Tā pirms jaunā pieņemšanas būs nevienības un neapmierinātības fāze. Taču atkal un atkal no jauna arī lielākie apšaubītāji akceptēs pasaules pārbūves nepieciešamību un tāpat sevi veltīs šim uzdevumam.
Nāks laiks, kāds uz zemes vēl nekad nav bijis. Visās pusēs un katrā līmenī pārmaiņas uzņems savu loģisko gaitu un panāks, ka visu cilvēku augstie mērķi tiks likumīgi, principiāli un strukturāli noteikti. Tā cilvēki atkal paši ņems savu likteni savās rokās un uz visiem laikiem novērsīsies no bezdibeņa malas. (No Benjamina Krēmes Meistara raksta „Veikt pārmaiņas” 1997. g. maijā, grāmatā „Kāda Meistara vārdi”)

Mani mīļie bērni, es vēlētos jums parādīt, ka mīlēt Dievu un mīlēt cilvēkus ir viens un tas pats. Kā mēs mīlam savus brāļus, tā mēs manifestējam savu mīlestību uz Dievu. Teorētiski jūs to zināt, mani mīļie draugi, bet runa ir par mīlestības dzīvošanu, jo tikai ar mīlestību Zeme tiek uzturēta pie dzīvības. (No Maitrejas vēstījuma nr. 38 )

Kristus lielais darbs pirms 2000 gadiem bija cilvēkiem parādīt, ka šī mīlestība ir viņu īstā daba. Tā ir Dieva daba, un tā kā cilvēks ir radīts pēc viņa līdzības, tad tā ir arī cilvēka daba. Kristus viņiem parādīja arī to, ka cilvēks, ja viņš šo mīlestību var demonstrēt, atrodas pie Dieva un pazīst Dievu, kas nedzīvo kā vecs vīrs debesīs, bet gan viņā pašā, viņa līdzcilvēkos un visā, kas viņu apņem. Viņš pieredz, ka īstenībā nav nekā cita kā Dievs, kura būtība ir mīlestība un ka bez tās nevar būt nekādas dzīvības, nekādas pasaules.
Tādēļ ja šo mīlestību nemanifestēsim, kas izpaužas brālībā, tad mēs iznīcināsim paši sevi. Tas ir tas, ko Kristus māca tagad un mācīs. Mīlestība ir mūsu būtības pamats, un ja mēs to nedzīvojam, tad mēs nevaram turpināt dzīvot. Tā izpaužas līdzcilvēku attiecībās, kas sevi manifestē ar dalīšanos resursos un taisnīgumu visiem. (No Benjamina Krēmes grāmatas „Maitrejas-Kristus un Viedas Meistaru atgriešanās”)

Nobeigums sekos

https://www.draugiem.lv/blogs/post/14760485?utm_source=say