pirmdiena, 2015. gada 16. marts

Nedienu - lielisko dienu chronikas -6.

Nedienu - lielisko dienu chronikas -6.
Šodien 16. marts.


Nu, re! Kling-klang un pirmdiena klāt! Šodiena un rītdiena ir tās dienas, kad debesjums piedāvā pēdējo reizi precīza Urāna-Plutona kvadrāta enerģiju. Horoskopos jau minēju, kur katrai no Zodiaka zīmēm šī enerģija bliezīs.

Esmu minējis arī to, ka tagad ir divas upes vaļā. Viena ir nejēdzību, kara upe (arī ziņu un politiskā), bet otra - radošā.
Es ļoti reti savā profilā ielaižu politiku. Pat dzēšu jūsu komentārus, kas min kādus tautu vadoņus un pauž attieksmi pret viņiem. Par to jums atvainojos. Nekā personīga! Vien negribu politiku, jo pa lielām šaibām tur viss ir skaidrs un domāju - jums arī.

Toties! Šodien un rīt tikpat plaši būs vaļā radošā upe! Esmu Prāgā kopā ar māksliniekiem no 12 valstīm. Mums ir divu gadu radošš projekts. Vakar mums bija tik neparasta radošā labaratorija, ka vēl tagad nebeidzu brīnīties.

Mēs sadalījāmies divās grupās un veicām itkā vienkāršu darbību. Katra grupa veidoja izdomātu stāstu par kāda radoša kolektīva tapšanu, bet pēc tam otra grupa turpināja stāstu, kas ar šo radošo kolektīvu būs pēc 5 gadiem.

Rezultāts bija apbrīnojams, pat šokējošs. Kā izmainījās iedomu tēli un kā tie transformējās. Uzreiz jāsaka, ka cilvēki radošajās profesijās, kas raduši būt uz skatuves, ir pagalam plastiski un brīvi savos izteicienos un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļos.

Esmu no sirds paēdies radošo energīju un man jau pilna galva ar jaunām idejām. Tās patīkami svēpē ārā no galvas otrās upes ienestos murdziņus, kas itkā skaitās realitāte. Tad nu lūk, mums ar Krišjānis projektā palaimējās. Mums lielajā skatuvē-telpā, kurā visas nedēļas garumā uzstāsies un darbosies Eiropas mākslinieki, ir iedalīta pati centrālākā un visforšākā vieta. Laikam jau esam Identity.Move! projekta sirdis.

Mēs projektā rādīsim kādu savu filmu. Vienu reizi parādīsim to arī Rīgā. Bet par to painformēšu - kur un kad. Filmai noteikti komplektā nāks mūsu lekcija un stāsts par šo neparasto projektu. Man ir iecere parunāt ar pasākumu organižātoriem un atvest uz Rīgu dažus māksliniekus. Tas tiešām ir to vērts.

Lūk, aptuveni šādas noskaņas ir radošajā upē Prāgā. Varbūt padalāmies šeit komentāros, kādi ir mūsu radošie plāni? Varbūt izdodas kādus kontaktus pat atrast un nodibināt? Lai visiem pasakaina šī debesjuma nevienkāršā nedēļa, kad nedēļas nogalē jāsvin astroloģiskais jaunais gads.

P.S. Mani radošie plāni:
1. Papildināt un pārizdot savu grāmatu 'Sestais atols'.
2. Noorganizēt mums visiem tikšanos ar tiem bezgala interesantajiem un dziļajiem dažādu jomu māksliniekiem, kurus man ir bijis gods redzēt un dzirdēt.
3. Ierīkot mums gaumīgu klubu vai kafejnīcu, kas būtu tikšanās vieta, sevišķi tiem, ka ir 30+ gadu un dinozaura statuss neļauj vairs iet uz mazgadīgo pulcēšanās vietām. Ja jums ir kādas piemērotas telpas Vecrīgā vai centra smalkajā galā, padodiet man privātu ziņu. Rekur arī meklēju kontaktus.
4. Sagatavot pārīti jaunu materiālu Spoguļošanā.

Kādi jūsu radošie plāni? Kādi jums kontakti vajadzīgi? Ko piedāvājiet citiem? Veiksmi visiem!

https://www.facebook.com/andis.geste/posts/10153648924054908?fref=nf