ceturtdiena, 2014. gada 4. decembris

Tu vari otram dot tikai to, kas tev ir

Mīļie draugi, priecājieties par šo skaisto stāstu un vēstījumu…

Tu vari dot otram tikai to, kas tev ir.
Džotsnu draugi vairāk sauca par Džoiju, jo viņa vienmēr bija prieka pilna. Viņa uzsmaidīja katram un katram arī atrada kādu labu vārdu ko pateikt. Kādu dienu viņas mazā meitiņa Tīna ieklīda kaimiņu dārzā un noplūca tur dažas īpašas krizantēmas. Dženija, kaimiņiene un dārza īpašniece, bija ļoti saniknota. Ar smagu un dusmās drebošu roku viņa spieda durvju zvana pogu un tiklīdz Džoija bija atvērusi durvis, tā izgāza pār to pārmetumu un dusmu gūzmu. Džoija kaimiņienes dusmu izvirdumu uzņēma ar smaidu. Tad viņa teica, man ļoti žēl, ka tā notika ar ziediem, varbūt ienāksi uz mazu brītiņu? Es pagatavošu kafiju un mēs varētu aprunāties. Dženija pavisam nebija gaidījusi šādu Džoijas reakciju. Viņa asi noraidīja priekšlikumu un piebilda, lai pieskatot savu meitu, citādi nožēlošot, es tevi esmu brīdinājusi. To pateikusi, viņa aizsteidzās.

Džoija pasauca meitu un iztaujāja. Tīna saprata savu kļūdu, un teica mammai, Mamm, tā bija mana kļūda, tur tu nebija vainīga, bet viņa apvainoja tevi, kā tu varēji saglabāt mieru? Kāpēc nekliedzi arī tu? Džoija pasmaidīja un teica, vai tu kādreiz ej uz apģērbu veikalu, lai nopirktu šokolādi? Vai mēs no augļu pārdevēja pērkam džinsus? Ja es tev lūgtu iedot 1000 rūpijas, vai tev tās ir? Tīna sparīgi pašūpoja galvu. Džoija pasmaidīja un turpināja, es viņai devu tikai to, kas man ir, kā gan es varu dot to, kā man nav?

Vakarā, kad pēc durvju zvana, Dženija atvēra ārdurvis, tur stāvēja ziedu tirgotājs. Viņa rokās bija divi skaisti ziedoši krizantēmu podi. Klāt bija pielikta zīmīte: “Mīļa Dženija, mums ir ļoti žēl, ka tā sanācis. Cerams, ka šie ziedi tev sniegs prieku. Mīlestībā no Džoijas un Tīnas.”

Paldies Vikram džī par šo stāstiņu!

Tulkoja Māra Brante