piektdiena, 2020. gada 24. aprīlis

Vēstījums cilvēkiem!

Vēstījums cilvēkiem!
Šobrīd vērojams info karš civilizācijas (kolektīvās cilvēces) līmenī. Notiek gan apzināta, gan neapzināta cilvēku dalīšana, šķelšana un norobežošana sabiedrībās. Tas notiek jaunā līmenī, ne tik ļoti vairs kā agrāk - valsts pret valsti vai alianse pret aliansi, bet cilvēks pret cilvēku vienas valsts sabiedrības, kopienas, kaimiņu, paziņu, ģimenes locekļu ietvaros. Mainstream mediji šķiet lielākoties neapzināti dara to, ko viņi dara, pilda pavēles zem cēlā mērķa (informēt sabiedrību). Respektīvi, kultivējot bailes, mediji līdz galam īsti nesaprot ko dara un kādas sekas tas var atstāt uz cilvēci kopumā. Augstākā līmeņa lēmuma dēvējs (pieņēmējs) gan parasti apzinās ko dara ar skaidru nodomu.

Redzot neadekvātu rīcību svarīgi ir neatbildēt pretī ar tādu pašu rīcību, lai neturpinātu šo negatīvo ciklu. Šajā gadījumā kārtā savstarpēja “apmainīšanās ar laipnībām” neveicina pārmaiņas, bet pastiprina savstarpēju atgrūšanos vienam no otra, nocietināšanos, aizsargāšanos, otra nepieņemšanu, norobežošanos un dalīšanos nometnēs. Svarīgi ir pieņemt to daļu, kas ir antagoniski noskaņota. Pieņemt tās eksistenci bez naida un mēģinājumiem pārmācīt, bet gan dzīvot (koncentrēties) savā plūsmā, kas vērsta uz pozitīvu pasaules ainu. Koncentrējies uz sevi (savas apziņas kvalitātes celšanu) un tu pozitīvi ietekmēsi apkārtni.

Marķējot alternatīvus viedokļus kā sazvērestības teorijas, utt, tiek diskreditēta iespēja kritiski iedziļināties citās perspektīvās uz notiekošo, atmetot izmeklēšanas principu. Tā vietā tiek iedrošināts klausīt bez jebkādiem iebildumiem mainstream medijus un viņu izplatītajai informācijai, kas tiek pasniegta kā vienīgā patiesība. Negribās piesaukt, bet nu tas ļoti atgādina totalitārismu. Šobrīd Facebook un citur daudzi cilvēki ļoti nievājoši un izsmejoši, pat naidīgi izturas pret tiem, kas pašlaik aicina iedziļināties procesos. Tie ir cilvēki, kas sevi uzskata par ļoti kritiski domājošiem cilvēkiem un kuriem nav jautājumi par pastāvošo kārtību un atbalsta to. Viņi ir ļoti dziļā līmenī identificējušies ar savu prātu, domām, viedokli un pozīciju, tādējādi neredzot vai nejūtot neko citu. Diezgan viegli ir vadīt šādus paklausīgus cilvēkus, kuri nav atvērti jaunām idejām.

Mums vienmēr ir iespēja izvēlēties kādā pasaulē (realitātē) mēs dzīvojam. Tas jo īpaši ir svarīgi tieši šobrīd, kad novērojama pastiprināta polarizācija un fragmentācija. No vienas puses ir baidīšana, nosķiršana, dalīšana, ierobežošana (vecā pasaule) un no otras - brīvība, sadarbība, atbalsts, prieks, cilvēciskums. Mums ir iespēja izvēlēties, kam mēs dodam enerģiju!