otrdiena, 2020. gada 7. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 7- no neapzināšanās uz apzināšanos


Evolūcija krīzes laikā- 7
No neapzināšanās uz apzināšanos

Attiekšanās mainīties un atteikšanās adaptēties patiesībā ir novedusi daudzas civilizācijas līdz pilnīgai izzušanai.

“Es esmu dr.Pravēns Anvekars, ortopēdijas ķirurgs no Davangeres. Mani interesē, lūk, kas- kamēr visa pasaule cīnās pret korona vīrusu un tā ietekmi uz cilvēku dzīvi, kā Indijā mēs varam samazināt koronas ietekmi tad, kad apkārtējie cilvēki ignorējot neievēro šobrīd pamata likumu par noslēgšanos un sociālo distancēšanos. Vai jūs varētu palīdzēt šajā jautājumā un izskaidrot?”

Šis nav īstais laiks, lai izrādītu drošsirdību, bezrūpību vai pretestību.
Atteikšanās saprast situācijas smagumu izplatīta ne tikai Indijā, bet arī daudzās citās valstīs.
Daudzas tautas un komūnas, kas uztvēra korona krīzi vieglprātīgi, jau šodien par to smagi maksā.

Vai spējat noticēt, ka patlaban nākas izvēlēties, kuram dot ventilatoru un palīdzēt, un kuram nē.
Mēs indieši esam ļoti laimīgi par to, ka mūsu valdība pamodās krietni agrāk nekā citas valdības un ieviesa ierobežojumus.

Apskatām šo lietu šādā redzējumā.
Tad, kad veidojas cunami, tu noliecies dabas spēka priekšā un mūc no tā prom. Korona vīruss ir dabas spēks, noliec galvu un respektē dabas spēku- paliekot iekšā, mājās.

Pastāstīšu kādu senu indiešu stāstu.
Indijā reiz dzīvoja kāds pazīstams filosofu skolotājs, kurš mācīja nedualitāti- Advaitu, kā eksistences dabu, būtību. Viņš mācīja saviem skolniekiem to, ka viss ir Brammans jeb augstākā būtība. Kādu dienu, atrodoties ārpus meža, izcirtumā, viņš stāstīja par to, ka cilvēki, dzīvnieki, koki, kukaiņi, zeme un debesis, tas viss ir Brammans. Nav nekā tāda, kas nav Brammans. Tajā brīdī kāds satrakojies zilonis skrēja uz izcirtumu. Ieklausoties no muguras skanošajos Mahouta brīdinošajos saucienos, skolotājs un studenti meklēja drošu patvērumu; izņemot kādu vienu skolnieku. Viņš nostājās satrakotā ziloņa priekšā par spīti no aizmugures nākošajiem Mahouta kliedzieniem. Trakais zilonis ar snuķi saķēra skolnieku un uzmeta to uz tuvējās būdiņas jumta un tad turpināja skriet tālāk. Sadauzītais skolnieks dusmās vērsās pie skolotāja un kliedza, ka viņa mācības neesot pareizas. “Ja es esmu Brammans uz zilonis arī ir Brammans, tad kāpēc zilonis man darīja pāri?” Bet skolotājs līdzjūtīgi jautāja: ”Bet, kāpēc tu neklausījies Mahouta Brammana padomam? Tagad tu par to maksā.”

Mūsu valstu vadītāji, ārsti, māsas, veselības aprūpes profesionāļi šobrīd ir kā Mahouti mūsu stāstā un lūdz mūs paiet malā. Viņi lūdz jūs palikt mājās līdz briesmas būs garām.

Lūdzu, nerīkosimies kā muļķīgais skolnieks, kurš domāja, ka nekas tam nevar nodarīt pāri.
Mainīsimies no neapzināšanas un apzināšanos.
Respektēsim mūsu valstu vadītājus un atbrīvosim ceļu, ļausim, lai briesmas paiet garām.

Daba ir laipna, daba ir labvēlīga, daba var būt arī mežonīga.
Kad daba ir laipna un labvēlīga, esi pateicīgs.
Kad daba ir skaista, tad priecājies par tās greznumu.
Kad daba ir mežonīga, noliecies cieņā un saglabā distanci.
Noslēgumā ļaujiet atgādināt to, ka atteikšanās mainīties un atteikšanās pielāgoties (adaptēties) patiesībā daudzas civilizācijas ir novedusi līdz izzušanai.
Esmu pārliecināta, ka mēs kā rase negribam noslēgt vēsturi.
Dzīvosim!
Būsim plūdumā!

Tā ir sīka lieta- palikt mājās. Nepadariet to par lielu problēmu. Lūdzu.