svētdiena, 2020. gada 19. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 20- kāpēc meditēt?


Evolūcija krīzes laikā- 20
Kāpēc meditēt? Ar ko sākt?

Atslābini ķermeni ar meditācijas palīdzību- tas dziedina.
Vēro savu prātu meditācijas laikā- tas pierimst.
Kad atmosies savā apziņā, lai pieredzētu paplašinātību- tu kļūsti atbrīvots.

Kāpēc meditēt? Ar ko sākt?
“Namaste Pritadži,
Esmu Nikhils no Maharaštras. Vai, lūdzu, varat man pateikt, kas ir meditācijas pamatā? Dažkārt ir spokaina sajūta par to, ka meditācija varbūt ir izrādīšanās? Vai man vispār būtu jāsāk meditēt un kur? Paldies, Prītadži.”

Meditācija nav iedomas vai modes lieta. Tā ir sena zinātne, kas Indijā tiek piekopta jau tūkstošiem gadu. Rietumi gadsimtiem ilgi kultivēja lūgšanas; miljoniem indiešu veltīja pat visas savas dzīves meditāciju un apziņas izpratnei- kaut vai māla plāksnītes, kas atrastas no Indas ielejas civilizācijas. Šīs plāksnītes ir aptuveni 7.000 gadu vai pat vairāk vecas. Tās attēlo jogus precīzās meditāciju pozās.

Cilvēki meditē daudzu dažādu iemeslu dēļ. Mums tas ir veids, kā pāriet no strespilna prāta stāvokļiem uz skaista stāvokļa esību.

Tās meditācijas, ko māca Krišnadži un es, ir vieglas un spēcīgas, tās ir arī zinātniskas un garīgas, saturošas jogu (yogic) un universālas.

Meditāciju pamatā var būt dažādi aspekti. Mūsu meditācijas veidotas uz tā saukto “Transformējošo triādi”. Šī triāde ir elpa, prāts un apziņa.

Izskaidrošu pavisam vienkārši šo transformējošo triādi. Meditācijas, kas balstītas TT, nogādā tevi no bezpalīdzības mierā, skaidrībā un savienotībā, tās nogādā veselībā, sniedz sparu un vitalitāti.

Pārsvarā citur pieejamās meditācijas izmanto vienu vai divus no šiem trim elementiem. Mēs lietojam pieeju, kas integrē visas trīs.

Ikviens triādes elements var darboties kā instruments, kas maina abus pārējos.
Teiksim, tev ir dusmīgas domas un tu nespēj ar prāta palīdzību no tām atbrīvoties. Tādā gadījumā risinājums varētu būt darbs ar elpu. Elpa ietekmē prātu.

Tu vari sākt ar praksēm, kas ietekmē elpošanu. Piemēram tad, kad tevi ir pārņēmušas bažas/raizes, tad elpošana kļūst satraukta un īsa. Jo vairāk elpa “attālinās” no harmonijas, jo vairāk tavs satraukums “līst pāri malām”. Kad ieejam meditatīvā savu raižu/bažu vērošanā, tad pamanām, ka elpa kļūst viegla, lēna un vienmērīga. Pat ķermenis “attālinās” no stresa un tuvojas dziļai relaksācijai.

Prāts ir tas, kas ietekmē elpošanu un ķermeni. Ja tev ir satraukts prāts, tad vari sākt ar praksēm, kas balstītas novērošanā. Tāpat tad, kad mainās tava apziņa un pieredzi tādu vienotības skaisto stāvokli, kas jau sniedzas ārpus tava ierobežojošā es, tad dusmu parādīšanās, baiļu vai skumju parādīšanās samazinās. Tā ir apziņa, kas ietekmē prātu.

Te ir kāda nianse, ko vēlos, lai jūs atceraties.
·         Relaksē savu ķermeni ar meditācijas palīdzību- tas tevi dziedina!

·         Vēro meditācijā savu prātu- tas nomierinās!

·         Atmosties apziņā plašās vienotības pieredzei- tu kļūsi atbrīvots!

Ja joprojām tev ir vajadzīgs kāds iemesls, lai meditētu, tad ļaujiet teikt sekojošo. Meditācija ietekmē fiziski, ķīmiski, neiroloģiski un emocionāli.
Un, kāpēc gan nesākt ar Soul Sync praksi? Tā ir meditācija, kas skaisti integrē transformāciju triādi. Tas būtu lielisks sākums. Tā aizņem 10min.
Mēģini praktizēt SS meditāciju 21 dienu pēc kārtas mūsu “Breathing room meditation app” un redzēsi milzīgo iespaidu. Aplikācijā atrodamas 100 burvīgas meditāciju prakses. Iesaku apskatīt visu aplikāciju un tad izvēlēties kādu no tām. Katra meditācija līdzinās ieniršanai siltā jūras ūdenī…nevis sēžot un analizējot jūras krastā par to kā būs, ja iešu peldēt. Nevar iepazīt kādu lietu, kamēr neesi to pamēģinājis.


Kāpēc meditēt? Un ar ko sākt?
Soul Sync (dvēseles sinhronizācijas meditācija)
Tūlīt tev būs iespēja pieredzēt SS praksi. Tā ir dziļa meditācija, kas piepilda sirdsvēlmes. Šī spēcīgā pieredze secīgā kārtībā ļaus tev nonākt miera stāvoklī un paplašinātā apziņas stāvoklī. Meditācija ietver sevī darbu ar elpu, skaņas vibrāciju, vērošanu un vizualizāciju.
Ieteikums- viegli pievērt acis līdz brīdim, kad tiks teikts tās atvērt. Šī prakse ilgst 10-12 min, bet ļauj visu dienu palikt harmoniskā esībā.
Lūdzu, apsēdieties uz krēsla vai meditāciju spilvena.
Uzlieciet rokas uz augšstilbiem. Plaukstas vērstas uz augšu.
Ar īkšķi skarsi pārējos četrus pirkstus un tādā veidā skaitīsi elpas. Sāc ar rādītāja pirkstu, tad vidējo utt, līdz sasniedz skaitu 8.
Lēnām aizver acis
·         Sāksim ar 8 dziļām ieelpām un lēnām izelpām. Ar pirkstiem skaitām katru elpu. Tas ir pavisam dabiski, ja uzmanība aizklīst, tāpēc atgriez to atpakaļ, skaitot ar pirkstiem. Kopā elposim astoņus elpu ciklus. Sākam.

·         Ar acīm joprojām ciet, dziļi ieelpo un izelpā veic zummošu skaņu – kā bite- mmm. Zummo tik ilgi, cik tas ir ērti, sajūti galvā vibrāciju. Klausīšanās šajā skaņā ar absolūtu uzmanību, padziļina tavu relaksēšanos. Mēs tūlīt zummēsim kopā astoņas pilnas elpas mmmm…

·         Tagad vērsim pauzi starp ieelpu un izelpu. Arī 8 elpu ciklus. Kad tu ieelpo un izelpo, tad notiek dabīga pauze- pēc katras ieelpas un uzreiz pirms sākas izelpa. Turpini palikt ar acīm ciet un vēro šo pauzi. Necenties forsēt šo pauzi. Vērosim pauzi astoņās elpās.

·         Tagad paliekot šajā iekšējā mierā pāriesim uz paplašināto apziņas stāvokli. Nākamās 8 elpas ieelpo un izelpā iekšēji sevī saki –Aham. Senajā sanskrita valodā tas nozīmē- Es esmu vai Es esmu neierobežota (bezlimita) apziņa. Mēs teiksim Aham iekšēji visi kopā nākamos astoņus elpu ciklus.

·         Viegli ļauj saskarties īkšķim ar rādītāja pirkstu. Iedomājies vai sajūti savu ķermeni un visu apkārtējo- lietas, cilvēkus- saplūstam gaismā. Nav tādas separācijas vai šķelšanās šajā apziņas stāvoklī. Redzi, kā viss saplūst vienā vienotā gaismas okeānā. Šajā laukā- doma & matērija ir viens. Vēlme & realitāte ir viens.

·         Kamēr esi iegremdējies šajā gaismas okeānā, radi sirds sajustu nodomu, ko tu vēlētos redzēt īstenojamies savā dzīvē. Sajūti savu sirdsvēlmi tā, it kā tā šajā brīdī būtu jau piepildījusies. Sajūti, ka tu jau tagad dzīvo piepildītajā vēlmē. Paliec šajā telpā un iegremdējies tajā vēl uz kādu brīdi.

Kad vien esi gatavs, tad izdari dziļu ieelpu un atver acis.
Tu tikko veici lielo Soul Sync meditāciju.
Ja praktizēsi šo meditāciju, tad jutīsies pacilāts un enerģijas pilns.
Jo vairāk to praktizēsi, jo vairāk savienosies ar savas sirds sapņiem un vēlmēm.
SS ieteicams praktizēt katru dienu no rīta- lai uzsāktu dienu harmoniskā plūsmā ar dzīvi.
Lai tavā dzīvē ir pārpilnība!
Lai pārpilnība valda arī tavu tuvo cilvēku dzīvēs!
Lai pārpilnība visā apkārtējā pasaulē!
Namaste