otrdiena, 2020. gada 21. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 22- prom no dusmām




Evolūcija krīzes laikā – 22
Prom no dusmām

Dusmīgs prāts līdzinās pērtiķa prātam. Jo dzīve tevi grauj, jo ciešāk turies pie savām dusmām.

Namaste
Indijas laukos ir kāds veids, kā tiek pārmācīti ļauni pērtiķi, kuri nāk mājās zagt. Iedzīvotāji ieliek aromātiskus saldumus nelielā koka dobumā. Pērtiķi sajūt saldumu smaržu un satraukumā iebāž roku koka dobumā un saņem gardumu saujā. Bet caurums ir par mazu, lai varētu roku savilktu dūrē izvilkt no dobuma. Pērtiķis cīnās, lai izdabūtu pilno roku ārā no dobuma, bet nekādi nevēlas atlaist dūri un saldumus izlaist no rokas; un tā nu viņš ir iekritis lamatās. Tad ciema iedzīvotāji viegli to var saķert. Vienu vai divas dienas pērtiķis tiek turēts sasiets turpat netālajā mežā un tad palaists vaļā. Pēc šī notikuma pārbiedētais pērtiķis vairs neatgriežas ciemā.

Tieši tas pats notiek ar dusmām.

Cilvēks turas pie savām dusmām un atsakās tās atlaist līdz brīdim, kad ir jau sastrādājis gana daudz muļķīgu, nepareizu rīcību un izteicis pietiekami daudz nepareizu vārdu…tas novedis tik tālu, ka dzīve to jau burtiski sit.

Dusmīgs prāts ir tieši tāds kā pērtiķa prāts- jo vairāk dzīve tevi dragā, jo ciešāk turies pie savām dusmām. Jo ikreiz, kad saņem kādu dzīves sitienu- piem., tevi pazemo, tu zaudē darbu, veselību, kādas iespējas, draudzību vai zaudē bagātību, pateicoties tavai nepareizajai rīcībai, tavas dusmas tikai aug un aug pret cilvēku uz kuru esi sadusmojies. Tu vaino otru visās savās problēmās. Tu atsakies redzēt to, ka tava paša turēšanās pie dusmām un tavas nepareizās rīcības sniedz tev dzīves sitienus nevis tas otrs, kas nodarīja tev pāri pirms mēnešiem vai gadiem.

Atceries, ikviens var tevi sāpināt 1x, 10x vai 40x, bet tas, kurš sāpina tevi visvairāk, esi tu pats.

Tas esi tu, kurš sevi sāpini ikreiz, kad nonāc dusmās.

Kad esi dusmās, ja tev jautāju- kurš sāpina tevi visvairāk?- tavs izstieptais pirksts rādīs virzienā uz kādu citu. Pirksts nekad nerādīs uz sevi, savu dusmīgo prātu.

Tikmēr kamēr pērtiķis neizvēlas atteikties no saldumiem, viņš neiegūst brīvību.
Līdz brīdim, kad tu nepieņem lēmumu atbrīvoties no ieraduma vainot otru, tev nebūs brīvības no tā, kurš tevi sāpina.

Tu neesi brīvs, lai atkal varētu mīlēt.

Rimsties vainot kādu citu.

Pārstāj vainot arī sevi.

Mierīgi pavēro- cik daudz esi zaudējis pateicoties dusmīgām domām, dusmu pilniem vārdiem un dusmīgai rīcībai.
Namaste



Katru dienu plkst.19:30 zoom aplikācijā notiek "Evolūcija krīzes laikā" online nodarbības. Pieejams tulkojums arī latviešu valodā
Zoom ID 653 149 817, password 995099 - angļu valodā, oriģinālā translācija ar attēlu
Zoom ID 235 026 4427, password 23311 - LV tulkojums, skan tikai balss tulkojums
Ja gadījumā ir vajadzīgs tulkojums, tad visoptimālāk izmantot divas ierīces- viena oriģinālajam translējumam, otra- tulkojumam.
Zvani, ja kas neskaidrs 29266349