trešdiena, 2020. gada 15. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 16- vecābūšanas garīgā māksla


Evolūcija krīzes laikā- 16
Vecākbūšanas garīgā māksla

Senie vēdu zintnieki saka Lalayet Pancha Varshani un tas nozīmē- līdz 5 gadu vecumam dāvā savam bērnam tik daudz mīlestības, cik vien vari.

Vecākbūšanas garīgā māksla
Vecākbūšana, tā ir vienāda atbildība gan vīrietim, gan sievietei. Es ieteiktu ieklausīties abiem vecākiem.

Parunāsim par to, kādiem būt vecākiem pret savu bērnu. Vecāki abi kopā kā skulptori veido bērna likteni.

Lai gan vecākbūšanas garīgā māksla pati par sevi ir plašu zināšanu un mācību okeāns, sniegšu jums vispārīgas vadlīnijas, kurām varat sekot.

Senie vēdiskie zintnieki saka: Lalayet Pancha Varshani un tas nozīmē- līdz bērns sasniedz 5 gadu vecumu, dāvā tam pēc iespējas vairāk mīlestības. Šajā laikā nepastāv iespēja sniegt bērnam par daudz mīlestības.

Neļauj savam bērnam sajust emocionālas sāpes. Neļauj savam bērnam justies pamestam, atstātam līdz 5 gadu vecumam. Šis pieredzes bērnā var atstāt paliekošu nospiedumu un tās saglabājas uz visu mūžu. Tikai tāpēc, ka tev kā pieaugušajam, šobrīd nav atmiņu par šo jūtīgo periodu savā dzīvē, nenozīmē, ka tevī nav šo bērnības nospiedumu.

Par vecumu no 6-16 gadiem senie teica: Dasha Varshani Thaadayet un tas nenozīmē, ka vecāks kontrolē vai arī ir stingrs pret bērnu. Tas nozīmē vien to, ka šis ir vecums, kurā vecāki apzināti fokusējas uz skaistu stāvokļu vairošanu- tādu kā pateicības, laipnības, prieka un drosmes vairošanu savā bērnā. Šajā vecumā bērns līdzinās dārzam.

Nesagaidiet, ka bērns šajā vecumā sajutīs pateicību vai arī nelieciet tam justies slikti par to, ka tas nesajūt pateicību.

Nekritizējiet, nenosodiet bērnus, ja tie ir uzpūtīgi vai iedomīgi.

Labestību nevar vairot (kultivēt) kā vērtību vai labu īpašību. Tā var atnākt tikai tad, ja bērnā tiek kultivēta lielāka apzināšanās; apzināšanās pašam par sevi un pasauli.

Labestība atnāk tad, kad bērnam ir lielāka sevis un citu pieņemšana, līdzjūtība un respekts pret sevi un visām dzīvajām būtnēm.

Tas ir vecums, kad jāsākas pirmajai garīgajai izglītībai. Tāpēc tika veikta Brahmopadesha pēc tam, kad bērns sasniedza 5 g.v., kas iezīmēja mācību laika sākšanos.
Tēvs senos laikos paņēma bērnu klēpī un iedrošināja/mudināja to nodomam par dievišķo mirdzumu, kas pārpludina bērna apziņu. Tāda ir arī gajatrī mantras jēga, vai ne?
Vai arī māte veic Brahmopadesha savai meitai? Pilnīgi noteikti! Vai tad Gajatri nav dieviete? Ja esi garīgi atmodināta māte, tu vari to veikt gan savam dēlam, gan meitai.

Par vecumu no 16 gadiem un tālāk vēdas saka, ka pret bērnu izturas kā pret draugu. Draudzība ir ļoti īpašas attiecības un tā ir tā īpašība, ko vecāks un bērns var savstarpēji izkopt un vairot.

Kā gan vecāki var būt draugi saviem bērniem?

Draudzības būtība nav kritizēt vai nosodīt bērnu, bet cienīt un respektēt to tādu, kāds tas ir. Šajā vecumā bērni var būt nepieklājīgi, arī rupji. Bet, vai tu vari, ja pat arī bērns tevi nosoda, kliedēt savu vilšanos un šoku, un atkal atgriezties pie bērna, esot mīlestībā?

Šī dzīves fāze var būt grūta. Daudziem vecākiem tā var būt mulsinoša un neskaidra. Bet šī fāze ir mulsinoša, neskaidra un pilna konfliktu arī tavam bērnam. Ja tu to saproti, tad tevī pret bērnu būs līdzjūtība. Šajā vecumā tie sastopas arī ar dzīves neģēlībām, ar zaudējumiem, noraidījumu, nepietiekamības sajūtu, ar jautājumiem par nākotnes karjeru un dzīves nolūku. Tas arī viņiem ir grūts laiks.

Ja vien tu, būdams vecāks, vari iemācīties mākslu kliedēt savas paša dusmas, savu paša vilšanos, tad spēj arī savienoties ar bērnu. Tu spēj savienoties un sajust to, ko tie jūt. Un darīt zināmu, ka mīlēsi bērnu neatkarīgi no tā, kā tam veiksies dzīvē- un tā ir lielākā dāvana, ko vari pasniegt savam bērnam.
Tādi bērni izaugs par laimīgiem cilvēkiem.

Tie veidosies par līderiem un ieguldīs sevi apkārtējās pasaules pilnveidošanā, uzlabošanā- katrs savā veidā.

Vecākbūšanas garīgā māksla ir tāds ceļojums un mācības, kurās mēs vadām vecākus visā plašajā pasaulē.

Noslēgumā ļaujiet teikt- nav jājūtas slikti vai vainīgiem. Katru bērnu var dziedināt un var radīt lielisku likteni, ja abi vecāki un bērns iziet transformāciju iekšējos ceļojumus.

Transformācija- ir atslēga.