ceturtdiena, 2020. gada 9. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 10- ekonomikas atjaunošana



Evolūcija krīzes laikā – 10
Pirmais solis ekonomikas atjaunošanā

Apgalvoju to, ka drīz iznāksim no krīzes. Atrašanās bailēs nenes risinājumu nevienai problēmai.

“Krišnadžī un Prītadžī!
Esmu Radžīvs no Šrilankas. Man ir šāds jautājums. Daudzi šobrīd ir zaudējuši darbu un tiem nav cerību par turpmāko. Tāpat nav arī ideju par to, kā atkopties no šī sabrukuma, kas savukārt jau novedis pie stresa un ciešanu pieauguma. Mums, jauniešiem, ir vajadzīgs kāds cerīgs vārds, lai uztvertu notiekošo pozitīvi. Tāpat mūs sevi ir jāsagatavo nākamajam solim, kad situācija kļūs kontrolējama. Kā ieraudzīt notiekošo kā iespēju atkal pacelties?”

Pirmais solis mūsu ekonomikas atjaunošanas virzienā
Lai atbildētu uz taviem jautājumiem, tagad pievērsīsimies garīgajam plānam. Ja tu kā jauns cilvēks vēlies izmantot krīzes brīdi nolūkā dzīvē pacelties uz augšu, tad tev ir jāturas pie kādas pamata izpratnes. Tev ir jāsaprot, ka “problēma nav tas pats, kas ciešanas”. Un vēl arī jāsaprot tas, ka “problēmām nav jānotur tevi ciešanās”.

Paskatīsimies, ko tas nozīmē.
Problēmas ir ārējie pārbaudījumi, izaicinājumi un grūtības. Tu runā par ekonomiskām problēmām. Kad cilvēku skar ekonomiskas dabas problēma, tad visticamāk tas nonāk panikā un satraukumā (raizēs, bažās). Tas ir dabiski. Bet satraukums, panika vai bailes ir iekšējas. Tas ir prāta stāvoklis. Šī nepatīkamā un sāpīgā iekšējā pieredze ir tas, ko mēs saucam par ciešanām. Ja tu vari izkliedēt satraukuma radīto ciešanu stāvokli un nonākt iekšēja rāmuma stāvoklī, tad radīsi gudrus risinājumus savām problēmām.

Tikai no rāma apziņas stāvokļa tu varēsi savienoties ar Visuma saprātu vai dievišķo.

Kad cilvēks ir savienots ar Visuma saprātu, tad caur to plūst intuīcija un tad tas zina, kādam ir jābūt nākotnes virzienam.

Būdams mistiķis, varu apgalvot, ka, ja vien tu kliedē savas raizes un satraukumu, ieej skaistā savienotības stāvoklī un patiesi ilgojies ar savu karjeru citiem darīt labu, tad visums pievienosies un atbalstīs tevi.
Kā pirmo soli veic rāma prāta praksi.

Izkliedē savas ciešanas un tu izkļūsi no problēmas.
Tā ir taisnība- šie ir grūti laiki. Daudzi ir zaudējuši darbu, daudzu cilvēku uzkrājumi ir samazinājušies un izsīkuši, daudzu uzņēmumu vērtība ir kritusies. Tāds ir globālais scenārijs. Ne tikai Indijā, Šrilankā, Ķīnā vai ASV, Austrālijā vai Eiropā. Tas notiek visur. Bet es apgalvoju, ka drīz vien izkļūsiet no krīzes. Dzīvošana raizēs nenes risinājumu nevienai problēmai.

Šī krīze var būt neparasta iespēja pasaules līderiem un ekonomistiem ieviest tādas ekonomiskās sistēmas un struktūras, kas veidotas un balstītas patiesā Bagātībā.

Šī krīze mums visiem ir pierādījums tam, cik trauslas, tukši dobas un gāzveidīgas ir mūsu finansiālās struktūras kā arī tam, cik viegli tās var sagraut.
Viena vīrusa izplatība mazāk kā divos mēnešos! Bet tautas kļuvušas daudz nabagākas. Diemžēl.

Es neesmu ekonomists. Bet kā filosofam man ir ticība, ka valstu līderi kļūs viedāki un piedāvās (radīs) noturīgākus ekonomiskos risinājumus.