pirmdiena, 2020. gada 13. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 14- vecāki, palīdziet bērniem



Evolūcija krīzes laikā- 14
Vecāki, palīdziet bērniem!

Kauns par savu ķermeni mūsdienās ir viens no lielākajiem depresijas iemesliem visām vecuma grupām visā pasaulē.


Vecāki, palīdziet savam bērnam kliedēt problēmas, kas saistītas ar viņa izskatu!


Namaste
Ko tu saki saviem bērniem par viņu izskatu?
Ko tu esi tiem teicis gadu gaitā?- gan dusmās, gan prieka brīžos, gan mīlestībā?
Ir ļoti svarīgi ieskatīties šajā tēmā, jo tavs teiktais un tavi komentāri kļūst par to, kā bērns pats sevi uztver un redz.

Katram bērnam ir 3 viedokļi, kas to ietekmē- vecāki, skola un draugi. Bērnam augot, viņš vai viņa parasti vienu vai otru noliek pirmajā vietā. Bet atcerieties, ka vecāka ietekme uz bērnu ir spēcīgākā un turpina tos ietekmēt visā viņa turpmākajā dzīvē.

Bērns var tikt pāri kaut kam savā dzīvē ar kāda cita atbalstu, piem. kādam negatīvam skolotāja vai drauga komentāram, bet, ja tu, būdams vecāks, esi izteicis negatīvu piezīmi, tā viņu sāpinās visdziļāk.

Bioloģiskie vecāki vai cilvēki, kuri pilda vecāku pienākumus, kļūst par spoguļiem, lai bērns pats sevi ieraudzītu. Ja tu to kritizē, sakot, ka bērns ir neglīts, resns, kalsns, īss, tumšs vai pārāk gaišs, tas kļūst par viņa iekšējo nosodījumu un to, kā bērns sevi uztver.

Ja tu ļauj bērnam justies skaistam, ja tu mīli viņa deguntiņu, rokas, galvu, acis, viņa tumšo vai gaišo ādu, viņa tievo vai apaļīgo augumu, esot tajā īpašajā mīlestībā, ko var sniegt tikai mīlošs vecāks vai vecvecāks, tas kļūst par veidu, kā bērns sevi pats uztver.

Tava mīlestība kļūst par spēku, kas bērnam vēlāk ļauj pārvarēt dzīves pārbaudījumus.

Vai zināt, ka ir izpētītas interesantas lietas par cilvēka un viņa ārējā izskata ietekmi? Vairāk par 80% cilvēku redz sevi kā mazāk skaistus nekā citi tos uztver.

Kauns par ķermeni mūsdienās ir viens no lielākajiem depresijas iemesliem visām vecuma grupām visā pasaulē.

Un tā, kāds tad ir risinājums?
Ģimeņu kultūrā ir jānotiek masveidīgām garīgām pārmaiņām- sākot ar to, kā augums tiek novērtēts līdz pat tam, kā par augumu rūpēties un cienīt to. Liela daļa cilvēku ir apsēsti ar savu augumu- kritizējot, komentējot, satraucoties un ņemoties ap katru ķermeņa daļiņu- sākot no kājas nagu formas, izmēra un krāsas līdz pat deguna formai, garumam, platumam, izliekumam un krāsai.
Pārmērīga apsēstība un nosodījums, kas saistīts ar izskatu, rada nelaimīgu un nedrošu cilvēku.

Esmu sastapis daudzus cilvēkus, kuri ir apsēsti ar savu ķermeni. Bez mitas tiek kritizē savu augumu un rezultātā ir pastāvīgi nelaimīgi. Lai to pārvarētu, tiek apmeklētas dažādas kosmētiskās procedūras, bet tie vienalga ir nelaimīgi.

Patiesība ir šāda. Spītējot visam, tavs ķermenis un seja turpinās novecot. Mums jāsaprot, ka nevaram rast laimi, padarot perfektu ķermeņa izskatu. Mums jāsaprot, ka fiziskais skaistums nav permanents, pastāvīgs un cilvēka augums nav statisks. Tāda ir patiesība.

Mums jāmāca bērniem cienīt viņu augumus un rūpēties par tiem.
Lai palīdzētu bērnam, tev pašam jāuzsāk šis ceļojums sevī.

Es atvados no jums, uzdodot šādu jautājumu:
“Ko tu nosodi savā ķermenī?”
Namaste