ceturtdiena, 2020. gada 30. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 30- privātuma un brīvības ilūzija




Evolūcija krīzes laikā -30
Ilūzija par privātumu un brīvību


Cilvēce ir bailēs- un tieši tas ir tas stāvoklis no kura mums jāatbrīvojas! Mums jāatbrīvojas no bailēm, nevis no būšanas mājās, no vīra, sievas vai bērniem.


“Krišnadžī,
Izskatās, ka šī ilglaicīgā uzturēšanās mājās, neiešana ārpus tās, netikšanās ar cilvēkiem, nespēja darīt to, ko vēlamies liek justies tā, it kā mēs būtu pilnīgi zaudējuši brīvību.
Krišnadžī,
Tās visas runas par katra cilvēka vakcināciju un uzraudzību (novērošanu)… es baidos, ka mans privātums var tikt zaudēts. Krišnadžī, kas jums par to sakāms?”


Ilūzija par privātumu un brīvību
Brīvība- tas ir ļoti jocīgs jēdziens. Mēs, cilvēki, vienmēr esam jutuši to, ka mums nav vai nepietiek brīvības- vai nu esam iekšā mājās vai ārpus mājas. Tā ir tāda liela aizbildināšanās par to, kas patiesībā notiek, jo pamatā tā ir fiziska kustība (būšana mājās vai iziešana ārpus mājas) un visas dzīves baudas & prieki pamatā nu ir apstājušies. No garīgā viedokļa raugoties, šobrīd ir pārtraukts veids kā bēgt no iekšējām ciešanām. Problēma ir mājas. Tagad tu esi iestrēdzis mājās un sastopi vissliktāko problēmu, un tā ir vairāk nekā pats korona vīruss. Daudzi cilvēki pasaulē iekšēji patlaban domā- ok, lai labāk man ir korona nekā jāpaliek mājās kopā ar sievu, bērniem un pārējiem. Tā tas ir. Redzam, ka daudzi pieprasa brīvību un atļauju iet ārā no mājām.

Es domāju, ka brīvība ir ļoti jocīgs koncepts un tam nav nekāda sakara ar to, vai esi mājās vai ārpus mājas. Citi uzskata- “ tad jau labāk pametu šo planētu un dodos kaut kur citur.”

Ko darīt, kāds risinājums?
Te runa ir vairāk par iekšējo stāvokli.
Brīvība- tas ir atbrīvoties no sava iekšējā ciešanu stāvokļa. Tas nav par to, ka tev jāizkļūst no mājām.

Iepriekšējais jautājums pamatā bija par to, ka visa cilvēce ir bailēs. Tas gan ir tas stāvoklis, no kura mums jāatbrīvojas!

Mums jāatbrīvojas no savām bailēm, nevis no mājas, vīra, sievas vai bērniem, un jāskrien ārā no mājas. Tā nav brīvība. Tā ir glābšanās, mukšana! Bet, ja tomēr tagad izlem tā darīt un tad vēl noķer korona vīrusu, tad nonāksi dubultās vai trīskāršās bailēs, ne tikai 10 vai 20 varā, un tas ir vēl bīstamāk. Jo šis vīruss var būt arī ļoti nopietns.

Cilvēce vienmēr ir cīnījusies par kāda veida brīvību. Mēs patiesībā nezinām, kādu brīvību vēlamies un no kā gribam atbrīvoties. Mēs to pat nezinām! Mēs tikai turpinām cīnīties par brīvību.

Privātums, jā, tā ir liela problēma. Bet diemžēl mēs paši vien nokļūstam tādos sarežģījumos un problēmās, kurās arī zaudējam savu privātumu. Privātumu zaudējam vai nu pateicoties problēmām vai alkatībai.

Piemēram FB un Instagram- cilvēki visā pasaulē rod sava veida brīvību šādās platformās. Ja vēlies brīvību rast šādās platformās, tad acīmredzami zaudē savu privātumu.

Pašlaik arī privātums ir ļoti jocīgs jēdziens. Mūsdienu pasaulē nepastāv privātums kā tāds- ar vai bez koronas, nav privātuma! Man ir stāstīts, ka Ņujorkā, ja tu 5min staigā pa ielu, tad esi uzņemts vismaz 24 vai 26 bildēs? Tas ieviests pēc terora aktiem. Tā tu tiec nemitīgi ierakstīts, tevi nemitīgi uzrauga- kurp tu dodies, ko tu dari. Tādas ir mūsdienu tehnoloģijas. Ja tev ir viedais tālrunis, tad viss! Var ieslēgt tavu kameru, tavu mikrofonu- tu taču to zini! Viņi var izdarīt jebko un visu! Nav vairs jautājums par jebkādu brīvību vai privātumu mūsu dzīvēs.

Tie visi ir jocīgi koncepti par to, ka mums jāizkļūst ārā no mājām…
Mums ir kāda daudz nopietnāka lieta- mums jāvērš uzmanība uz savu iekšējo stāvokli!