sestdiena, 2020. gada 11. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā-12- depresijas būtība



Evolūcija krīzes laikā- 12
Kas ir depresijas kodols? (būtība)

Depresijas pamatā ir cīņa pašam ar sevi. Lai izbeigtu karu pašam ar sevi, ir jākļūst par vērotāju savam iekšējam stāvoklim.

Kas atrodas depresijas kodolā? Kāpēc tik daudz jaunu cilvēku nonāk depresijā?

Depresija sākas prātā- pirms tā kļūst par problēmu smadzenēs. Un labās ziņas ir tādas, ka tu vari dziedināt savas smadzenes, dziedinot savu prātu.

Depresijas serdē ir cīņa pašam ar sevi. Ja mēs neesam mierā paši ar sevi, tad mēs netīši kritizējam visu, kas saistīts ar mums: mūsu izskatu, stāvokli, mājvietu, ģimeni un pašu dzīvi.

Kad neesam mierā- mēs esam karā.
Mēs esam sašķelti paši pret sevi. Mūsu iekšējā konflikta saknē ir ieradums nemitīgi komentēt. Komentāri šķeļ un sadala katru mūsu dzīves pieredzi: “tā tam jābūt” un “tā tam nav jābūt”.

Tieši šis ieradums liek mums salīdzināt. Tieši šis ieradums ved mūs iekšējā karā.
Kad tu skaties uz savu ķermeni, tu neredzi to tādu, kāds tas ir; tu komentē katru tā centimetru- tādam tam ir jābūt vai tādam tam nav jābūt.

Kad esi kopā ar savu ģimeni, tad neesi tai klātesošs tādai, kāda tā ir patiesībā; tu komentē par katru- tam jābūt tādam vai tam jādara šādi.

Kad ieej savās mājās, tu neizbaudi to, tu komentē- tai jābūt lielākai vai mazākai, vai arī tai nav jābūt lielākai vai mazākai.

Kad nonāc darbā, tevi nepiepilda mērķa sajūta, tevī nav radošuma sajūtas.
Ik dienu tu kritizē/nosodi, sakot- “man bija jābūt kur citur” vai arī “man te nav jābūt”.

Tu dzīvo dzīvi ar peļošu iekšējo kritiku, kas notiek tavā paša galvā. Tu kļūsti pats sev par ienaidnieku.

Izbeigt šo iekšējo karu pašam ar sevi nozīmē kļūt par sava iekšējā stāvokļa vērotāju. Kad kļūsti par vērotāju, tad visi komentāri kļūst lieki un nokrīt kā sakaltušas lapas. Tās aiznes apzināšanās upe. No tavas būtības staro dziļa rāmuma sajūta, dziļa prieka sajūta. Šajā lieliskajā apziņas stāvoklī tiek asimilēta ikviena neveiksme, bez vajadzības vainot sevi vai kādu citu.

Katra sakāve vai zaudējums tiek pieņemts bez vajadzības attaisnoties sev vai nopelt otru. Citu cilvēku teiktais vai apgalvojumi nekļūst par noteicošo veidu tam, kā tu redzi sevi vai savu ķermeni. Tu esi komfortā ar savu dusmīgo es, ar savu greizsirdīgo es, ar savu vientuļo es. Nevienu savu daļu tu neuztver kā nepareizu.

Tev ir labi ar visu sevi.
Tu esi dziedināts.
Tu esi vienotā veselumā.