piektdiena, 2020. gada 24. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 24- maigas dabas līderis?


Evolūcija krīzes laikā- 24
Vai maigi cilvēki var būt veiksmīgi līderi?


Vai tu katru rītu pamosties ar dedzīgu vēlmi radīt citādāku apkārtējo pasauli?


“Sveiks, Krišnadži,
Mani interesē, vai varu būt veiksmīgs līderis pat tad, ja man ir maigs raksturs?”


Kurš gan teicis, ka vadīšana ir agresija? Tā ir milzīgi nepareiza uztvere, kas tiek kultivēta no medijos un sabiedrībā. Tu asociē līderību ar agresiju, jo tici, ka vadīšana ir pozīcija.
Vai tā tas ir?
Ja vadīšanu uztver kā līdzvērtīgu pozīcijai vai kā līdzvērtīgu autoritātei pār citiem, tad tavs priekšstats par vadīšanu ir ļoti kļūdains.

Tu vari būt ļoti kautrīgs un maigs līderis, kāds bija Gandi, tu vari būt arī ļoti izteiksmīgs un dinamisks līderis kā Sardars Vallabajs Patels. Gandidži bija kautrīgs. Viņš bija intraverts. Bet viņa spēja savienoties ar vārdos neizsakāmām verdzībā nonākušu indiešu ciešanām ļāva viņam kļūt par līderi.

Sardars Vallabajs Patels bija ekstraverts un izteikts individuālists. Viņa mīlestība pret Indiju, kas būtu brīva no sašķeltības, atbrīvota no nabadzības, brīva no apspiestības, ļāva viņam kļūt par līderi.

Nav svarīgi, kāda ir tava personība. Bet, kā iedvesmojošam līderim, tev ir jāsaprot, ka vadīšana- tas ir ietekmes paplašināšana un tu to vari radīt, veidot.
Līderība nozīmē to, cik dedzīgs esi, lai kaut ko mainītu. Vai tu mosties ik rītu ar dedzīgu vēlmi veidot citādāku pasauli?

Bet vadīšana nav domāta bezsirdīgiem vai remdeniem.

Tā ir dedzīgajiem. Tu vari vēlēties uzlabot Zemes klimatu kā to dara Grēta Tunberga. Tu vari vēlēties uzlabot mežu stāvokli, kā to dara Džadavs Pajengs. Tu vari iestāties pret bērnu darba spēku, kā to dara Kailašs Satjarti.
Nav svarīgi, kāda ir tava personība.

Lai kļūtu par līderi, ir jānotiek iespaidīgai radošuma potenciālu atmodai smadzenēs. Ir jānotiek iespaidīgai līdzjūtības potenciāla atmodai sirdī.
Gribētu darīt zināmu arī to, ka vadīšanas vektors strauji mainīsies tuvāko divu gadu laikā. Tas līdzināsies revolūcijai. Tas būs laiks sirds līderībai- vadībai ar sirdi.

Nepietiks tikai ar spēcīgu intelektu; kā rītdienas līderim tev būs jābūt arī intuitīvam.

Nepietiks vien ar agresiju un brašumu; kā rītdienas līderim tev būs jābūt arī izcilam klausītājam (cilvēkam, kurš spēj saklausīt otru)
Nepietiks ar to vien, ka esi spēcīgs skaitļos; kā rītdienas līderim tev būs jāiemācās arī dalīties savās sajūtās un jūtās.

Visu apvienojošais, ko es redzu, ir vienotības stāvoklis.

Un nav svarīgi, vai esi intraverts vai ekstraverts. Svarīgi ir tas, ka tu atmosties savienotības skaistajam stāvoklim.

Tikai savienotībā dzimst jēga, klausīšanās, intuīcija un spēja dalīties ar sirds sajūtām.

Lai radītu šos jaunās paaudzes līderus, Prītadžī un es, ik gadu rīkojam jauniešu līderības festivālu Ekamā un tāpat arī laimīgo siržu festivālu jauniešiem, kura laikā jaunieši palīdz uzcelt veselus ciemus. Tie ir tādi notikumi, kas palīdz atvērt sirdis dziļākai savienotībai, bet prātu lielākam intelektam.

Es teiktu, ka ikvienam jaunam cilvēkam, kurš tiecas kļūt par līderi, jāpiedalās šajos dzīvi transformējošajos notikumos.


Katru dienu plkst.19:30 Zoom aplikācijā notiek "Evolūcija krīzes laikā" online nodarbības. Pieejams tulkojums arī latviešu valodā
Zoom ID 653 149 817, password 995099 - angļu valodā, oriģinālā translācija ar attēlu
Zoom ID 235 026 4427, password 23311 - LV tulkojums, skan tikai balss tulkojums
Ja gadījumā ir vajadzīgs tulkojums, tad visoptimālāk izmantot divas ierīces- viena oriģinālajam translējumam, otra- tulkojumam.
Zvani, ja kas neskaidrs 29266349