trešdiena, 2020. gada 8. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 8- garīgā gavēšana


Evolūcija krīzes laikā – 8
Gavēšana garīgajam spēkam


Ja vēlies mentālu, emocionālu, garīgu un fizisku veselību, tad praktizē četras langhanams.

Mūsu senči Indijā lietoja vienu ļoti vienkāršu likumu. Viņi to sauca par “Langhanam paramaushadam”- gavēšana ir labākā medicīna.

Nesteidziet izdarīt kādus secinājumus! Lūdzu, noklausieties līdz galam.

Ja vēlies mentālum emocionālu, garīgu un fizisku veselību, tad praktizē četras langhanams.

1.   Pirmais langhanam ir pārtikas gavēšana. Senči neuzskatīja cilvēka ķermeni par ēšanas mašīnu. Jocīgi, ka daudzi cilvēki izolēšanās laikā nodarbināti ar nepārtrauktu ēšanu. Šāda ēšana padarīs vien slimākus un uzņēmīgākus pret infekcijām. Ēd tikai tad, kad deg tava gremošanas uguns un tai vajag ēdienu, bet ne tad, kad mēle to prasa. Tā atpūtīsies arī tas cilvēks, kurš mājās gatavo ēdienu. Ēd tikai tad, kad elpa spēcīgi plūst caur labo nāsi. Ēdienu vislabāk vari sagremot tad, kad elpa plūst caur labo nāsi. Jo tad ķermenī plūst saules enerģija.
Praktizē jebkādu gavēšanu!
Vari praktizēt gavēšanu ar pārtraukumiem (intermitējošā gavēšana), ūdens gavēšanu vai zupas gavēšanu.
Atceramies, ka pat dzīvnieki gavē tad, kad ir slimi vai vēlas sevi dziedināt.
Langhanam nozīmē arī pareizu ēšanu. Visi imunoglobīni, kas ir antiķermeņi un cīnās ar slimībām, ir olbaltumvielas. Pareiza ēšana nozīmē arī vajadzīgo olbaltumvielu uzņemšanu ar savu diētu nolūkā spēcināt imunitāti.

2.   Otrais langhanam ir elpas gavēšana. Jo vairāk sakarst dzinējs, jo ātrāk tas sadeg. Katra šūna līdzinās dzinējam, katra šūna tiek spēcināta ar ieelpu. Senie jogi praktizēja elpas gavēšanu. Tie tīši veica lēnas ieelpas un īpaši garas izelpas ar lielām pauzēm. Kad tu praktizē elpas gavēšanu, tad noveco lēnāk. Domas kļūst pozitīvākas. Daudz vieglāk atkāpties no negatīvās domāšanas.

3.   Trešais langhanam ir gavēšana neizsakoties sāpīgi un pesimistiski. Tikai dažiem cilvēkiem piemīt vak- shakti, kas ir tāds runas spēks, kas spēj manifestēt mērķus un nolūkus. Jo apzinātāk izrunā vārdus, kas ir patiesi un radi prieku citos, runājot patīkamā balsī, jo aug tavs vak- shakti.

4.   Pēdējais langhanam ir kustību gavēšana. Neiet runa par gulēšanu uz spilvena, popkorna ēšanu un TV skatīšanos. Kustību gavēšana nozīmē sēdēt nekustīgi- vai nu vērojot savu elpu, vai klausoties dabas skaņās, vai dievišķā vārda iekšēju skandēšanu. Sēdi nekustīgi. Ja vien vari nosēdēt nekustīgi kaut vienu minūti, tas tavā ķermenī samazinās nemieru, tas samazinās prāta nemierīgumu.

Langhanam jeb gavēšana ir spēks!

Mēģini praktizēt šīs četras gavēšanas un sajutīsi ķermenī, prātā un apziņā milzu spēku.