sestdiena, 2020. gada 18. aprīlis

Evolūcija krīzes laikā- 18- apziņas spēks 1


Evolūcija krīzes laikā -18
Chit shakti- Apziņas spēks


Saprast chit shakti jeb apziņas spēku, līdzinās tam, kā izprast, teiksim, okeāna straumes; ar nolūku- lai varētu viegli vadīt savas dzīves kuģi.

Chit shakti

Pastāstīšu mazliet vairāk par Ekam.
Tā ir vieta, kur patlaban atrodos un, kas šobrīd tiek tev straumēta. Saullēkta laiks Ekamā ir ļoti īpašs. Ekam ir celts seno mistisko 3dimensiju enerģiju formā- Surya jeb Saules enerģiju formā.

Ik rītu, kad saules stari skar Ekam svētnīcu, tai cauri izplūst ļoti spēcīgas enerģijas un tās izstarojas pasaulē. Ekam ir mistiska spēka mājvieta. Tā ir unikāla celtne, kas apvieno Zemes un kosmiskās enerģijas, radot savā iekšienē ļoti spēcīgu lauku.

Ikviens, kurš meditē Ekam svētnīcas iekšienē, spēj piekļūt spēcīgam enerģijas laukam un viegli nokļūst neticami dziļajā  transcendentālajā laukā.

Indijas senie apziņu sauca par Chit. Šodien, kad mēs pētām un ‘rakņājamies’ apziņas laukā, sapratīsim, kas ir chit- shakti, apziņas spēks.

Saprast chit-shakti jeb apziņas spēku, līdzinās teiksim okeāna straumju izpratnei nolūkā viegli vadīt savas dzīves kuģi.

Tu vari izvēlēties abu straumju priekšrocības- gan zemo straumju, gan tieši tāpat arī augšējo straumju priekšrocības.

Lai saprastu chit-shakti, izpratīsim vienkāršu, bet kādu pamatīgi transformējošu Krišnadžī ieskatu.

Krišnadžī saka: “Visi cilvēki pieredz dzīvi tikai no diviem stāvokļiem- no ciešanu stāvokļa vai skaista stāvokļa. Nepastāv trešais esības stāvoklis.”

Vissvarīgākais mūsu dzīves lēmums ir tas, no kāda stāvokļa tu vēlies dzīvot un pieredzēt savu dzīvi.

Izskaidrošu to, kas ir skaistais stāvoklis. Tie ir plūsmas stāvokļi. Tā var būt prieka pieredze, pateicība, drosme, miers, mīlestība, rāmums utt.

Un, ja apskatām ciešanu stāvokļus, tad tie ir stāvokļi, kuros pieredzi iekšēju nemieru. Tu iekšēji sajūti satraukumu, un tie ir stāvokļi, kuros pieredzi “berzi”, domstarpības. Tie var būt dusmas, raizes, satraukums, vientulība, skumjas, depresija, nedrošība vai vaina.

Neatkarīgi no tā, vai esi skaistā stāvoklī vai ciešanu stāvoklī, tavas dzīves pieredze ir tests šiem abiem stāvokļiem.

Vai tavas dzīves pieredze ir sajūta par plūsmu? vai arī tā ir strespilna un sāpīga?
·        Šo stāvokļu pirmā pieredze tiek sajusta tajā, kā tu pieredzi dzīvi- vai nu tu jūti, ka dzīve ir svētība, vai arī jūti, ka dzīve ir slogs.

·        Otrā šo stāvokļu ietekme ir redzama tavos lēmumos, tavās veiktajās izvēlēs, rīcībā un sekās, ko radi savā dzīvē.

·        Trešā šo stāvokļu ietekme ir tas, kā tiek ietekmēta notikumu secība, gaita, kas notiek ar tevi dzīvē. Vai nu dzīve tev piegādā haosu vai harmoniju un ‘kārtību’.
Kādu stāvokli tu pieredzi tieši šobrīd?

(Turpinājums par apziņas spēku seko video  Evolūcija krīzes laikā- 20)