ceturtdiena, 2013. gada 9. maijs

Nieru slimības– nefrīts- cēlonis



Fragments no topošās Elvitas Rudzātes grāmatas “Ķermeņa filosofija” sērijā “Piedošanas mācība”.
Nefrīts medicīnas skatījumā
Nefrīts (Latīņu val.: nephritis) ir nieru iekaisums. Izšķir nieru kamoliņu iekaisumu glomerulonefrītu un nieru šūnstarpu (intersticiālo) audu iekaisumu, kura visbiežākā forma ir pielonefrīts.
Nefrīts garīgajā skatījumā
Nefrīts simboliski ir zieds bez ūdens, kas novīst. Nefrīta gadījumā niere paliek bez ūdens un izžūst. Nefrītu rada trīs pamatstresi: dusmas, kauns un vilšanās enerģijas. Kā šis process notiek: dusmas līdzīgi ugunim uzvāra ūdeni, bet kauns momentāli ūdeni sasaldē. Dusmas un kauns šajā gadījumā ir divas pretējas enerģijas – dusmas vāra, un kauns sasaldē. Tā rezultātā rodas vilšanās enerģija, kas izžāvē nieres. Kā tas izpaužas dzīvē? Cilvēkam domas šaudās kā maza bumbiņa, kura sitas starp sienām līdz nokrīt zemē. Tas nozīmē, ka cilvēkā nav saskaņas starp viņa vīrišķo un sievišķo enerģiju (Iņ un Jaņ), jo katram ir sava taisnība, kas rezultātā rada vilšanās enerģiju. Nierei nav gaisa, jo cilvēks nejūtas brīvs – viņš nespēj brīvi izjust savas jūtas. Cilvēks var atbrīvoties no nefrīta, ja atbrīvosies no vilšanās, dusmu un kauna enerģijām.
Patiess gadījums
Man palīdzību lūdza jauna sieviete, kurai ārsti bija diagnosticējuši nefrītu. Runājot ar sievieti, atklājās, ka viņa bija ļoti vīlusies savā darba devējā, kurš viņu, ļoti priekšzīmīgu un pedantisku darbinieci, bija novērtējis ar vidēju atzīmi, jo pārbaudes laikā darba devējs bija konstatējis kļūdu sievietes darbā. Sievietei bija ļoti lielas dusmas uz darba devēju par to, ka viņš, pamanot vienu kļūdu, ir tik zemu novērtējis sievietes darbu, neredzot, cik daudz sieviete ir laba izdarījusi. Tajā pašā laikā šī vienīgā kļūda sievietē radīja milzīgu kauna izjūtu, jo viņa bija pedante un nespēja piedot kļūdas pat sev. Rezultātā sieviete bija vīlusies gan darba devējā, gan sevī, kas arī izsauca saslimšanu ar nefrītu. Līdzīgas situācijas sievietei bija ar viņas tēvu pirms situācijas ar darba devēju. Tāpēc sievietes vilšanās stress bija krājies kopš bērnības, līdz situācija darbā pielika punktu, un sieviete saslima ar nefrītu. Kad sieviete izprata savas slimības cēloņus, piedeva tēvam, darba devējam, sev un sāpīgajām situācijām, slimība atkāpās ārstiem par ielu pārsteigumu.
Aurore: Elvita Rudzāte