Tā sastāv no visiem elementiem, kas atrodas cilvēka
ķermenī, un kas ir pats interesantākais, tieši tādās pašās proporcijās. Šī
iemesla dēļ tā ļoti viegli pārstrādājas organismā. Tā sastāv no 84 dažādiem
elementiem, atšķirībā no parastās sāls, kuras sastāvā ir tikai divi (NaCl –
nātrija hlorīds). Šī īpašība padara to par neaizvietojamu avotu cilvēka
organismam nepieciešamajām vielām.
Himalaju sāls saglabā pareizu vielmaiņu, organisma
elektrolītisko līdzsvaru, attīra šūnas, veicina labāku barības pārstrādi,
atšķirībā no parastās sāls, kas traucē visiem šiem procesiem. Parastā galda sāls
satur sevī dažādas ķīmiskas vielas, tajā skaitā balinošas, kas tiek pievienotas
ražošanas procesā, un padara to par absolūti mākslīgu produktu, kas cilvēka
organismā nepārstrādājas. Rezultātā rodas paradokss – vārāmās sāls lietošana
noved pie tā, ka organismā trūkst sāls, trūkst vielas, kas ir ļoti nepieciešama
organisma normālai dzīvotspējai. Vēl vairāk, parastā vārāmā sāls traucē
organisma vielmaiņai, īpaši minerālu un ūdens kustībai organismā, kā rezultātā
tiek traucēta locītavu, asinsvadu, nieru, aknu, žultspūšļa darbība, paaugstinās
asinsspiediens, un notiek vispārēja organisma atūdeņošanās, un visu organisma
orgānu un sistēmu sagrūšana.
Līdztekus jau minētajām īpašībām, Himalaju sāls
stabilizē sirds un asinsvadu sistēmas darbību, izvada no organisma kaitīgās
skābes, uztur cukura līmeni asinīs, attīra plaušas, stimulē imunitāti, normalizē
siekalu daudzumu un kvalitāti (ja naktīs no mutes tek siekalas, tas liecina, ka
organismā pietrūkst sāls, neskatoties uz to, cik daudz vārāmās sāls Jūs
lietojat), nostiprina ķermeņa kaulu un muskuļu struktūru, uzlabo miega
kvalitāti, palielina seksualitāti, novērš vēnu varikozo paplašināšanos, uzlabo
ēdiena garšas kvalitāti utt.
No http://www.shiva.lv padomiem.