pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

4. maijs
Man nav vēlmju. Ja Man būtu kāda vēlme, tad tāda, lai arī jūs kļūtu brīvi no vēlmēm.
Atraisīšanās no vēlmēm ir ne tikai svētlaimes atslēga, tā ir svētlaimes satveršana ar abām rokām.
Jūsu atraisīšanās no vēlmēm ir Mans mērķis. Tāpēc ES jums dodu, ko jūs gribat, lai jūs varētu gribēt to, kas Man ir, ko jums dot.
Šeit neliels stāstiņš. Reiz bija vīrs un sieva, kas ar meditāciju un džapu (Dieva vārda atkārtošanu, 27.II) bija sasnieguši zināmu iekšēju mieru. Bet abi neticēja tam, ko ES vienmēr apgalvoju, proti, ka daudz naudas sagādā daudz rūpju.
Viņi gribēja sev māju, lai beidzot būtu neatkarīgi no izīrētāju patvaļas.
ES viņiem iedevu māju, kas atbilda daudziem viņu priekšstatiem, bet vienu vajadzēja mainīt.
Drīz viņiem bija tik daudz rūpju, ka nakti viņi vairs nevarēja gulēt un no rīta līdz vakaram bija nodarbināti tikai un vienīgi ar savu māju.
Kādu dienu viņiem viņu stāvoklis izlikās tik bezcerīgs, ka viņi raudādami rakstīja Man.
ES viņiem atkal palīdzēju.
Šodien viņi ir sapratuši, ka vienīgi garīgais ceļš var dot ānandu un šānti (laimi un iekšēju mieru), turpretī materiālajiem labumiem līdzi nāk daudzas problēmas.
Kļūsti brīvs no maijas, no maldiem. To, kas tev ir, izmanto kā aizdevumu sev no Manis. Esi vienmēr gatavs to atkal atdot - bez jebkādām skumjām jūtām.
Tas ir vislielākais labums.

5. maijs
Jūsu likteni nosaka darbības, ko jūs esat izdarījuši iepriekšējās dzīvēs.
Jūsu darbu sekas jums nemitīgi sekos.
Tāpēc ir tik svarīgi darīt labu. Pirmkārt, labiem darbiem ir labas sekas. Otrkārt, tās izdzēš slikto darbu sekas.
Savu darbu sekas tev jāiedomājas kā sēklas graudus, kuri guļ zemē. Gatavi dīgt. Ja tu tos laistīsi, tie uzdīgs. T. i., ja tu sliktu dari, tu aplaisti agrāko dzīvju sēklas materiālu. Tas tad uzdīgst, un tev jānes sekas.
Turpretī ar labiem darbiem tu šīs sēklas apklāj ar zemi tā, ka tās nav spējīgas dīgt. Lai gan rezultāti, kas tev seko, ir klātesoši, tiem nav nekāda iespaida, jo tiem nav iespējas dzīt asnus. Ka tā ir, ka tu to zini un atbilstīgi darbojies, tā ir žēlastība.