pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
6. maijs          
Šodienas ideoloģiju var ietvert divos teikumos: Dari, ko gribi. Dzīvo savai baudai.
Nozīmīgi ir tas, ka vienmēr no jauna cilvēki, kas galīgi nezina, par ko viņi runā, nāk klajā ar teorijām, kuru sekas ne mazākajā mērā neparedz.
Neviens zinātājs nevarētu tādu bezjēdzību pastāstīt.
Ko nozīmē: "Dari, ko tu gribi!"? Tas nekā nenozīmē. Jo, lai patiešām varētu darīt, ko tu gribi, pirmkārt, tev sevi jāpazīst, un, otrkārt, jāzina, kas tas patiešām ir, ko tu gribi. Citiem vārdiem: jo nezinīgāks, nebrīvāks, resp., nepiedzīvojušāks ir cilvēks, jo mazāk viņš ir spējīgs izšķirt, ko grib, resp., kas viņam patiešām nāk par labu.
Šodien cilvēku vairums izšķiras atbilstoši viņu svārstīgajām jūtām: vienreiz tā, otrreiz citādi. Tas viņus neved nekur - vienīgi uz vilšanos.
Bez izvēles darīt to, kas kādam ienāk prātā, ir augstākā mērā bīstami. Tāpat arī dzīvot pēc baudas principa.
Daudzās problēmas, kas šodien nomoka pasauli, ir cēlušās vienīgi no šīm aplamajām teorijām.
Tāpēc ES saku: pildi savus pienākumus. Dari ar prieku to, kas tev jādara. Pasniedz to Dievam (7.1). Nesvārsties savos lēmumos. Vienmēr padomā, kā tu citiem vari palīdzēt vai prieku sagādāt - un tava dzīve būs puķu dobe.

7. maijs
Daudziem cilvēkiem, kuri ierodas pie Manis, jāuzņemas garš ceļojums. Turklāt it sevišķi "overseas" ("no aizjūras nākušie") - kā viņus šeit sauc - ir spiesti tikt galā ar daudz ko jaunu.
Kad viņi ir nokļuvuši pie Manis, viņiem bieži jāguļ kopīgās telpās 80 cilvēku grupās.
Viņiem ilgi jāsēž uz zemes, pie kā viņi tikpat kā nav pieraduši un ko izdarīt tāpēc daudziem liekas ļoti svarīgi.
Viņi to visu pacieš un brauc atkal.
Kāpēc?
Tā ir Mana mīlestība, kas viņiem daudzkārtīgi atlīdzina par visām viņu pūlēm. Mana mīlestība ir balzāms, kas liek sadzīt viņu ievainotajām dvēselēm. Ar Manu mīlestību tās uzplaukst un atkal sevi atrod. Necenties spīdēt ar panākumiem. Panākumi pacilā, bet neapvieno.
Tavā zemē visu nosaka sasniegumi, Sekas tam ir konkurence, aukstums, bezsirdība, skaudība un egoisms.
Dzīvo mīlestībā. Sevi un visus, kas ar tevi nonāk kontaktā, ietin mīlestībā. Katru dienu padari par svētkiem mīlestībai, tad tu izpildīsi aicinājumu, ko ES esmu tev devis.