pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

2. maijs
Kali jūgā, mūsu laikmetā, lepnība ir plaši izplatīta īpašība.
Katrs uz kaut ko ir lepns: uz savu vārdu, bagātību, titulu, zināšanām, varu.
Daudzi neatzīst, cik lepni viņi ir.
Arvien no jauna ES saku: izvairies no lepnības. Daudzi vārdos atzīst Manu taisnību, bet savā iekšienē apšauba Manu izteikumu.
Tālab ES tev gribu paskaidrot, kāpēc aizvien uzsveru, ka sava lepnība tev jātur grožos.
Lepnība tev dod tieši pretējo tam, ko tu sev apgalvo: lepnība tevi ne tikai nedara stipru, bet vājina, turklāt daudzās jomās.
Lepnības dēļ tu pacel sevi pāri citiem un padari nepieejamu. Tāpēc mīlestība nevar plūst starp tevi un citiem. Bet mīlestība ir saite, kas satur kopā visu dzīvību, nē, visu Universu.
Lepnība ir kā mezgls šajā saitē, kuram cauri enerģija vairs nespēj plūst.
Bet dzīve ir plūsma. Dzīve ir kustība. Dzīve ir silta un veido saistības. Bet tu ar savu lepnību stāvi uz marmora cokola un zem tevis plūst dzīve.
Tava dzīve. Un kur esi tu? Vai tu nejūti, cik aukstas kļūst tavas kājas uz stingā marmora? Tagad tu redzi, kāpēc ES tev iesaku izvairīties no lepnības.

3. maijs
Nekas nav nejaušs. Ne uz Zemes, ne visā Universā.
Daudz kas izskatās nejaušs tādēļ, lai tu ar savu brīvo gribu varētu izšķirt, kā tu gribi. Bet pasaule ir liela izrāde. Tu esi aktieris un ES vadu režiju.
Tāpēc arī netici, ka kaut kas ir nejaušs.
ES radīju tā saucamo gadījumu, lai varētu aiz tā paslēpties. Un jo vairāk kāds ir iestrēdzis maijā (ārējā pasaulē, šķietamībā), jo labāk Man izdodas arī tas.
Ir pat zinātnieki, kuri apgalvo, ka visa pasaule ir tikai "gadījuma produkts" - it kā kaut kas tik precīzs vispār varētu rasties nejauši.
Katrai planētai ir sava vieta un funkcija.
Katrs cilvēks, katra dzīvā būtne, katrs akmens uz Zemes atrodas tieši tanī vietā, kura viņa attīstībai nāk visvairāk par labu.
Arī šeit nav vietas pat vismazākajam gadījumam. Visas dvēseles Man ir vienādi svarīgas. Kā ES varētu nerūpēties kaut vai tikai par vienu vienīgo no jums, kur jūs visi esat Mana ES daļas?
Nevienu ES nepametu. Neviens nepazūd.
Atzīsti, ka visos un aiz visiem stāv Dievs. Atzīsti, ka viss Universs ir milzīga plāna izpausme, un cieši tici, ka ES par tevi rūpējos. Esi laimīgs un neraizējies ne par ko.