otrdiena, 2013. gada 21. maijs

Cilvēka fiziskā veselība, saistībā ar emocionāliem pārdzīvojumiem


 
Katrs cilvēks, kopš piedzimšanas, ir piedzimis bez pieredzes dzīvot.
Katrs nākamais mirklis no mūsu dzīves nes mums pieredzi, emocijas un emocionālus pārdzīvojumus, vai tie ir pozitīvi, vai negatīvi, tas ir atkarīgs no cilvēka būtības, jau piedzimstot un kādā vidē viņš aug.
 
Ar apkārtējo vidi es domāju to, kur mēs dzīvojam(laukos vai pilsētā) tam ir liela nozīme, jo pilsētā dzīvojošam cilvēkam ir daudz lielāka kustība apkārt, gaiss ir pavisam savādāks un dzīves temps ir savādāks(ātrāks), tas attiecās uz vienkāršākām lietām.
Pilsētas iedzīvotājs ir pakļauts lielākam stresam nekā laukos dzīvojošais, jo visur kur viņš iet, viņu ieskauj komercijas publikācijas, tautu masas, kuras virza skatienus uz cilvēku, kā arī raida vārdus, dažādi enerģētiskie sajaukumi.
Tai pat laikā lauciniekam tas viss ir savādāk, jo vide apkārt ir tīrāka lielā mērā, un komercija un cilvēku daudzums apkārt ir mazāks, līdz ar to laucinieks tiek mazāk pakļaut psiho hipnotiskām programmām, kas tiek izmantotas reklāmās, kas ir izvietotas dažādās vietās, vai tas ir transports, vai statiski novietotas reklāmas.
 
Kas ir interesanti, ja laucinieks atbrauks uz pilsētu pavasara laikā, tad iespējams viņš būs jūtīgāks pret netīro gaisu un var izraisīties elpošanas problēmas, šeit gan “it kā” nav sakars ar emocijām, cik ļoti ar fizisko izjūtu, jo toksiskās gāzes kas ir pilsētā no transporta līdzekļiem un fabrikām saasina putekšņu darbību un jūtīgāku cilvēku tas noved līdz alerģijai, kura it kā viņam nekad nav bijusi. Cilvēks šķaudaun saka: ”Man tak laukos tā nekad nav bijis, es tur jūtos visos laikos labi!” Tas jau ir emocionāls pārdzīvojums, jo notika salīdzinājums. Cilvēks tajā mirklī sev emocijās nepiedomājot ierakstīja programmu par šo tēmu. Kas notiek tālāk? Cilvēks aizbrauc uz laukiem un dzīvo tur ilgus gadus, līdz tas ir vecumā ap 30 un izdomā pārcelties uz pilsētu darba meklējumos vai kāda cita iemesla dēļ. Šajā brīdī pienāk pavasaris un cilvēkam sākās alerģija, viens mēnesis pusotrs, alerģija pāriet. Pirmos gadus cilvēks domā nu kas tā par slimību, biju pārbaudīties, bet esmu vesels, bet katru gadu pavasarī re kā man sanāk puņķi pa gaisu vien. Paiet 10 gadi, bet cilvēks jau ir sen aizmirsis, ka pirms gadiem 20 tas pateica vienu teikumu, kas viņā atstāja iespaidu uz šo situāciju.
Pilsētniekam šāda programma pa lielam nedraud, bet viņas bieži vien ir mainītā formā, jo cilvēks aizbrauc pie dabas ieprogrammē, cik viņš jūtas labi un tad ar laiku sāk slimot pilsētā, bet katru reizi izbraucot ārpus viņas, tas atkopjas apbrīnojamā laikā.
 
Tādas situācijas ir uz daudzām lietām, attiecoties uz ēdamo, mēs sakām man tas un tas negaršo un es to nevēlos ēst. Automātiskā emocija, radīja programmu, kas tika ierakstīta kā nevēlēšanās, zemapziņa to nofiksēja un ar laiku sāka atslēgt smaržas receptorus un garšas receptorus, atstājot tikai to jūtīgumu, kurš nepieciešams noteikta ēdiena garšas sajušanai.
Cilvēki, kuri strādā daudz ar acīm, pie datoriem skolotāji utt. Viņi liela daļa nēsā brilles, cits teiks man tas no bērnības! Protams- bērnībā pateicu, es tevi nevēlos redzēt! Vai esat aizdomājušies, cik bieži šos vārdus lietojat?
Tagad es paskatīšos uz vienkāršāku lietu sniedzot paraudziņus.
Es tevi negribu redzēt – atbildēs par mūsu redzi.
Es negribu tevi vairs dzirdēt un līdzīgi teikumi, kuri beidzas ar dzirdi/ēt – atbild par mūsu dzirdi
Man negaršo šis ēdamais, es to nevēlos ēst, man tas uzdzen vēmienu – var izraisīt bulīmiju, kuņģa problēmas, aizkuņģa dziedzera problēmas, mutes problēmas, kā arī kaulu problēmas (zobu iekaisumu un izkrišanu)
Es nekur negribu iet, kur nu vēl skriet, man tas nav vajadzīgs, es labi jūtos tā pat esot šeit dīvānā – atbildēs par jūsu kustību traucējumiem, var izraisīt stipru osteoporozi, auto imūnās kustību saslimšanas. Pie mazāka iekaisuma var izveidoties gangrēna.
Tu mani uztrauc, tu mani dzen stresā – izraisa ar laiku paaugstinātu asinsspiedienu, sirds aritmiju un aknu darbības traucējumus.
 
Šie ir daži no spilgtākiem piemēram, kuri ir saistīti ar runu, tagad es labprāt jums pastāstīšu par pārspīlējumiem mūsu dzīvē.
Kad cilvēks jūtas labi viņš daudzkārt nepiedomā pie savām kustībām, kustības ir ķermeņa emocijas, tās nav tik ļoti kā prāta sākotnēji izraisītas, bet tās ir mikro muskulārās un neirozās emocijas, kuras mēs saņemam trenējoties, skrienot, ejot, dziedot utt.
Ja viens cilvēks 10 gadus nēsās somu uz viena pleca, viņa labā vai kreisā puses sāks ar laiku atmirt, jo viņa ir pārmērīgā stresā visu laiku, staipot smagumu.
Ja jūs pārāk daudz sēdēsiet un gulēsiet, jums atkal jau būs ķermeņa stress, jo būs traucēta asinsrite(tā būs nepilnīga), tā iedzīs jūsu ķermeni atkal stresā. Paaugstināta sirds un aknu darbība, jums augsts asinsspiediens, pietūkušas kājas. Attiecas arī uz ilgstoši sēdošu darbu, jo dibens tiek spiests visu laiku un paliek ar laiku stīvs. Līdz ar to rodas tādas kā kāju vēnu slimības, sievietēm celulīts.
Ja jūs strādāsiet jebkuru monotonu darbu, neattīstot savu otru pusi, jums ķermenis vienmēr būs stresā!
Pārmērīga šķidruma dzeršana novedīs jūsu nieres stresā, tamdēļ šķidrumam ir jābūt samērīgam. 30ml ūdens uz katru jūsu kilogramu būs precīzākais šķidruma daudzums dienā. Tagad jums rodas iespējams jautājums, bet kā tad ir ar tēju un kafiju, ko ta man tagad dzert tikai ūdeni?!
Nav tik traki.! Kafiju dzerat no rīta, vienu normālu krūzi, ja to dzer ar pienu, ja stipru (ekspreso, tad mazu tasīti no rīta) pēc tam 20 min. vēlāk padzerieties ūdeni daudzumā pusi no jūsu dūres. Tēja ir vairāk ūdens substance un lielāko tiess tā ir ārstējoša, ja vien tā nav ļoti stipra melnā tējāvai stipra zaļā tēja. Viegla tēja būs vienlīdzīga labām ārstnieciskām zālēm. Tamdēļ to var pieskaitīt šķidrumam. Un dienā var izdzert pat līdz 1l.
Kas attiecas uz ēdamo, ieteicams ir ēst sistemātiski, nepārēsties. Ēdiens jāēd ne pārāk karsts un augsts aptuveni 70gr. Pasniegšanas temperatūrā 40 - 50gr. Būs ēdama temperatūra. Ēdiens pie pasniegšanas jau sāk atdzist, līdz ar to nesteidzieties rīt. Ēdiet mierīgi, izbaudot katru kumosu, domājiet par to ko labu tas dod jūsu ķermenim. Ja nezināt neko smalkāk, tad sakiet, ka jums šis ēdiens garšo un dod veselību jūsu ķermenim, jo tas ir bagāts ar daudz labām vielām manam organismam. Tādā veidā jūs pieradināsiet savu organismu izmantot maksimālo no ēdamā. Ēst vajadzētu aptuveni arī dūres lielumā.
Kaloriju un enerģētiski bagātāks ēdiens ir jāēd no rīta pusdienās ir ,var ēst kaut ko tādu kas ilgāk pārstrādājas ( ja vēlas, tad gaļu) vakarā vieglu ēdienu, lai nav pārslodze un palielināta organisma darbība, kura nakts otrā pusē var izraisīt bezmiegu.
Ja mocīties ar bezmiegu jau tagad , tad 30gr. Izlobītas saulespuķu sēklas būs jums labs palīgs. Tās ēd 30min. pirms gulēt iešanas un lieto katru dienu vismaz mēnesi.
Pret bezmiegu, galvas sāpēm, sirds nieru mazspēju būs šāda laba recepte: Valriekstu kodoli – 20gr., cukurs - 50gr., konjaks – 15ml. Cukuru un valriekstus kopā smalki sasmalcināt, pievienot 50ml. Ūdeni un 15ml. Konjaku. Samaisīt un vārīt 10 minūtes. Pilnu devu siltu dzert 2 reizes dienā 3 dienas pēc kārtas.
Ja jums ir gripa un sāp galva, varat sasmalcināt 200g. Lielu balto rutku(bez mizas) izspiest sulu un pa 1 pilienam pilināt to degunā 3 reizes dienā.
Ja ir lielas žagas tad paņemiet tējkaroti ar smalko cukuru un to sūkājiet, ātri pāries.
 
Kas ir būtiski visā šajā procesā ir piedomāt pie tā, ko mēs darām un to ko mēs arī runājam. Atcerieties, emocijas ir ne tikai vārdi vai izjūtas, kuras mēs sajūtam, kad iemīlamiem vai kad mēs uz kādu dusmojamies. Arī mūsu ķermenim ir emocijas, no tā, ko jūs darāt. Tas attiecās arī uz trauku vai grīdas mazgāšanu(runa ir par ūdens temperatūru). Kā mēs tīram vai netīram zobus, ar ko mēs tīram.
Kad mēs iemīlamies mēs jūtamies veseli, spēcīgi, jo mūsos ir daudz laimes hormoni, kuri mūs spēcina, bet ir slimības, kā Citomegalovīruss, kas visus šos spēkus jums atņems un jo vairāk jums tautā sauktais Laimes hormons, jo spēcīgāka būs šī vīrusa darbība. Tamdēļ ir vērts padomāt par to, ka visu vajag savās robežās.
Ir skaidri zināms, ka ļoti emocionāli cilvēki dzīvo īsāku mūžu, vai viņi ir pozitīvi vai negatīvi tas ir cits jautājums, bet negatīvas emocijas mūs nobendēs ātri, ar pozitīvām mēs dzīvosim ilgāk. Labāk ir būt līdzsvarā ar savām emocijām un kontrolēt tās, pat ja tās ir priecīgas vai bēdīgas emocijas, ieturēt neitralitāti jūs varat, vienlaikus arī priecājoties, tādā veidā saglabājot līdzsvaru savā emociju stadijā un arī veselības jomā.
Lai iemācītos sabalansēt šo līdzsvaru vajag atrast pretstatu jūsu niķiem un jūsu darbībām. Arī emocijām, ja es 10 min. raudāju, atrast 10 min. par ko pasmieties. Ja es desmit minūtes tarkšķēju pa tukšo(ar to domā pļāpāšanu) tad 10 min. pasēdēt klusu. Ja es desmit minūtes labi paēdu mierīgi pasēžot, tad es mierīgi arī 10 min. varu pastaigāties.
 
Klāt vēl gribās piebilst tādu izcilu cilvēku, kā Dr.Alexu Loydu. Amrikāni, kurš balstoties uz emocijām ir atklājis daudz slimības. Viņš pasaulei ir atklājis tādu sistēmu, kā dziednieciskie kodi. Tie ir balstīti uz emocijām un slimībām. Emocijas izraisa slimības un kā ar tām cīnīties.
Latvijā zinu vairākus cilvēkus, kuri nodarbojas ar šiem kodiem, bet personīgi zinu tikai savu skolotāju Mairu Gūtmani un protams es pats, kuri izskaidro latviski, kā ar šiem kodiem darboties, un arī pats esmu izstrādājis balstoties uz Alexa Loyda teorijas un metodes pozitīvo teikumu kodus audio failos.
Uz doto brīdi es runāju par tādiem vārdiem un emocijām kuri savās dažādās formās, emocionālos pārdzīvojumos, var izraisīt daudz slimības. Došu piemērus.
1.Mīlestība - Problēmas ar Endokrīno sistēmu, virsnierēm, hipotalāma, olnīcas, hipofīze, čiekurveida dziedzeris, (vīriešiem) sēklinieki, vairogdziedzeris, amenoreja, anoreksija, bulīmija, hronisks noguruma sindroms, diabēts, ēšanas problēmas, endometrioze, plikpaurība, paaugstināts asinsspiediens, hipoglikēmija, bezmiegs, enerģijas trūkums, menstruālās sāpes, pazemināta ķermeņa temperatūra, liekais svars,pretmenstruālais sindroms, seksuālo funkciju traucējums, kāre pēc saldumiem, pārāk mazs svars un dažādas svara problēmas, pārlieku mainīgs svars, hronisks nogurums.
2.Prieks - Problēmas ar cistu, jūtama depresija vai depresijas stāvokļi un uzplūdumi, ekzēma. Dažādas problēmas ar matiem(arī plikpaurība). Nagu problēmas, veidojas dažādi izsitumi(dažādas ādas problēmas),kā arī psoriāze, seboreja, apātija, varžacis un mutes dobuma problēmas.
3.Miers - Atvilnis(reflukss), bulīmija, piepūšanās, dažādaszarnu problēmas, problēmas ar žults pūsli un gremošanas dziedzeri, problēmas ar barības vadu, kolikas, aizcietējumi, krona slimība, zobu problēmas, caureja, hemoroīdi, ēšanas problēmas, gingivīts, smaganu problēmas, mutes dobuma problēmas(ja sausa mute piemēram, vai pārlieku daudz siekalas) arī mēles problēmas un rīkles. Kustību traucējumi, nelabums(no vēdera), vēdera krampji, tieksme uz rīšanu, vemšana.
4.Pacietība - Tūska(dažādās ķermeņa daļās izņemot, sirdī un limpfos), drudzis, sēnīte, slikta elpa, multipla skleroze, psoriāze, ēde, roze, paaugstināta temperatūra. Problēmas ar imūno sistēmu. Aknu problēmas, limfocītu. Dažādas alerģijas, hepatīts. Infekcij slimības un dažādi iekaisumi. Ir sastrēgumi limfos, limfoma, laima slimība, vilkēde. Multiplā skleroze, atmiņas problēmas. Parkinsona slimība,bakteriālās infekcijas, atlēta pēda, autoimūnās saslimšanas. Bronhīts, kandida, dažādi audzēji uz ķermeņa, herpes, Hronisks nogurums.
5.Labestība - Saaukstēšanās, gļotu problēmas, sīnusa problēmas, klepus, astma, sāpīgs kakls, emfizēma. Problēmas ar plaušām, elpošanu(arī plaušu artērijās, bronhos, elpas rīklē, plaušu vēnās), trahejā.
Uz doto brīdi es pieminēju tikai dažus no piemēriem, bet kopā ir 12 vārdi un līdz ar to kodi ir 2 uz katru vārdu.
visi vārdi ir: nepiedošana, neveselīga pārliecība, kaitīgas darbības, mīlestība, prieks, miers, pacietība, laipnība, labestība, paļaušanās, paškontrole, pazemība.
Dažas ir infekciju slimības, kuras pārnēsājas arī un mēdzam ar tām saslimt, bet tās ir ārstējamas ne tikai ar medikamentiem, bet arī ar dziednieciskiem kodiem, jo to spēks ir arī daudzkārtēji atkarīgs no mūsu emocijām, jo mūsu emocijas ir tās. kuras iedarbina egragoru(domu vārdu enerģiju), tādā veidā, mēs arī iespējams saslimstam ar kādu noteiktu slimību, kādā no mūsu dzīves mirkļiem, vai tā bija infekciju saķerta slimība, vai nē, tas ir medicīnisks izskaidrojums. Lai mazliet dotu piemēru, tad ja notiek mēris, kāpēc vieni saslimst un vieni nē, kapēc ar gripu cits cilvēks saslims un izārstējas, bet tai pat laikā cits arī nomirst. Tā būtu viela pārdomām, ka mēs piesaistām sev to ko kā mēs jūtamies un to ko mēs sakām.
Citā reizē parunāsim tieši par to kā runāt un ko domāt. lai izvairītos maksimāli no negatīvas enerģijas, tās radīšanu un kā to mainīt.
Autors:Juris Brants
 
http://www.draugiem.lv/#/www.jurisbrants.com/news/cilveka-fiziska-veseliba--saistiba-ar-emocionaliem-pardzivojumiem-/