trešdiena, 2015. gada 20. maijs

Retrogrādas planētas 2015. gadā

 

Debesīs ir daudz planētu, kas ietekmē mūsu ikdienu. Piecas no tām – Merkurs, Venēra, Marss, Jupiters un Saturns ir nozīmīgas dažādās dzīves sfērās un ietekmē cilvēkus. Tieši šīs planētas katra savā ritmā un laikā virzās pa debess jumu, un ir periodi, kad tās veido cilpas vai iet atpakaļgaitā. Tas rada ierobežojumus, šķēršļus un neskaidrības tajās jomās, par ko atbild attiecīgā planēta.
 
Retrogrādas planētas 2015. gadā

Retrogrāds Merkurs
21.01.2015 pl. 18:55 – 11.02.2015 pl. 17:57
19.05.2015 pl. 3:48 – 12.06.2015 pl. 00:33
17.09.2015 pl. 20:09 – 9.10.2015 pl. 16:17


Retrogrāda Venēra
25.07.2015 pl. 11:28 – 6.09.2015 pl. 10:29


Retrogrāds Marss2015. gadā nav. Tuvākais periods 17.04.2016 – 30.06.2016

Retrogrāds Jupiters
08.12.2014. pl. 22:41 – 08.04.2015. pl. 19:57


Retrogrāds Saturns
14.03.2015 pl. 18:01 – 2.08.2015 pl. 8:52


Retrogrāds Merkurs
Merkurs kļūst retrogrāds trīs reizes gadā apmēram uz trim nedēļām. Šajā periodā Merkura intelektuālā enerģija vērsta uz iekšpusi, nevis ārpusi. Tādēļ tas ir laiks ļoti rūpīgam garīgam darbam, kad būs vieglāk sasniegt dziļās un apslēptās lietas. Visu līdz šim zināmo tagad varēsiet ieraudzīt pavisam negaidītā rakursā. Retro Merkurs Jums palīdzēs izanalizēt nesen gūto informāciju un atrast iespēju šīs zināšanas ieviest dzīvē. Tas būs laiks izanalizēt savas domas, pārlasīt savu personīgo dienasgrāmatu un par visu padomāt. Piemērots periods, lai palūkotos uz savas dzīves notikumiem no jauna skatupunkta un izdomātu, kā rīkoties tālāk. Nav ieteicams kārtot dažāda rakstura dokumentus, pirkumus, savstarpējos norēķinus, jo dokumentos var ieviesties kļūdas. Var būt neskaidrības komunikācijas un datortehnikas izmantošanā. Nav ieteicams dibināt uzņēmumus, reģistrēt laulības vai veikt kādas citas svarīgas darbības.
 
Retrogrāda Venēra
Venēras retro laikā Jums būs iespēja pārskatīt savstarpējās attiecības ar partneriem, lai saprastu, no kā vajadzētu atteikties, ko uzlabot vai iegūt no jauna. Venēras retro laikā Jums būs tieksme uz neobjektivitāti, tādēļ nav ieteicams pieņemt krasus un pārsteidzīgus lēmumus, īpaši mīlas attiecībās. Taču šis laiks ir īpaši labvēlīgs, lai mīlētu pats sevi. Jūs tik bieži esat atdevuši savu mīlestību tuviem cilvēkiem, ņēmuši līdzdalību viņu problēmās, bet tagad svarīgi veltīt laiku sev – iepazīt savas jūtas, tikt vaļā no rūgtuma, kas sakrājies. Retrogrādās Venēras periodā Jums parādīsies vēlēšanās iegremdēties savā iekšējā pasaulē absolūtās harmonijas meklējumos. Var rasties vēlmes nopirkt lietas, kuras jau sen vēlējāties iegūt vai sakārtot senas un neskaidras naudas lietas. Jums parādīsies laiks izanalizēt savus materiālos resursus. Tikai neplānojiet jaunus ieguldījumus ne naudas lietās, ne attiecību jomā. Retrogrāda Venēra parāda, ka kustība notiek it kā atpakaļgaitā. Vieglāk iet tiem, kuriem šāda planētas kustība ir bijusi dzimšanas brīdī.
 
Retrogrāds Marss
Par cik Marss iemieso Jūsu aktivitāti un darbību, tad tā retrogrāda periodā var sev atļauties samazināt tempu un atpūsties. Jūs pēdējā laikā strādājāt, rokas nenolaižot, parādījāt neremdināmu enerģiskumu. Tagad Jūs gribat apstāties un padomāt: vai šī neveselīgā traukšanās pēc panākumiem ir tik Svarīga? Vai visi spertie soļi ir bijuši mērķtiecīgi tajā vai citā situācijā? Marsa retro periodā Jūs iemācīsities kontrolēt savus personīgos spēkus, izlietojot tos tikai tur, kur tie tiešām ir vajadzīgi, un tādā veidā ietaupīsit dārgo dzīvības enerģiju. Marsa retro dienas ir lieliskas, lai iedziļinātos intīmajās attiecībās un apzinātu savas seksuālās vajadzības.
 
Retrogrāds Jupiters
Jupitera retro periods nes tieksmi vadīties pēc saviem iekšējiem likumiem un principiem, nevis noteikumiem, pēc kuriem vadās sabiedrība. Tas katram no mums ļauj palielināt savu iekšējo gudrību un padziļināt personīgo dzīves pieredzi. Tas ir laiks, kad izdodas objektīvi palūkoties uz sevi no malas un atzīmēt, kā un kur vajadzētu pilnveidoties tālāk. Pārstājiet kritizēt svešu reliģiju, apspriest sabiedrības ētisko struktūru un uzspiest savu dzīves filozofiju. Labāk pārskatiet savu vērtību sistēmu, iekļaujiet tajā kaut ko svarīgu, ko bijāt aizmirsuši, atmetiet nevajadzīgo. Jūsu iecietība pret citām ticībām palīdzēs vēl vairāk izprast tās pārliecības, kas atšķiras no personīgās. Retrogrāds Jupiters izvirza uzdevumu atrast savu aicinājumu, bagātināt savu iekšējo pasauli, augt garīgi. Personīgajā kartē tas koncentrē uzmanību uz tām jomām, kas saistītas ar zīmēm un māju, pa kuriem virzās cilpa. Visā retrogrādas periodā šie jautājumi aktualizēsies kartē un dzīvē.
 
Retrogrāds Saturns
Kamēr Saturns 4,5 mēnešus atrodas retrogrādā stāvoklī, notikumu kavēšanās un plānu neizpilde pārvēršas par parastu dzīves sastāvdaļu. Šī kavēšanās un darbu atlikšana var radīt veselu kalnu problēmu, kuras nepieciešams pārstrādāt, precizēt un pilnveidot. Jūs apbēdinās nepieciešamība tērēt papildus laiku svarīgām lietām, lai tās ātrāk pabeigtu, bet katra minūte taču ir zelta vērta! Tomēr būs jāpieskaņojas un jāgaida, kad kaut kas izkustēsies no vietas, jo neatlaidīga vēlēšanās savas problēmas atrisināt tikai palielinās to daudzumu. Ir vērts nedaudz atslābināties. Neatkarīgi no tā, kādā Jūsu personīgā horoskopa mājā Saturns pārvietosies – Jūs to asi izjutīsiet. Tagad nav īstais laiks drosmīgiem soļiem un eksperimentiem. Tā vietā labāk izlietojiet šo laiku jau iesākto lietu nostiprināšanai. Tas Jums palīdzēs saglabāt mieru un pareizi sadalīt savu laiku. Sekmīgi atrisināt ceļā stāvošās problēmas palīdzēs tikai pašdisciplīna un sistēma darbā. Ja Jūs parādīsiet centību un pacietību, tad, pēc Saturna iziešanas no retrogrādas kustības, par savām pūlēm un paklausību saņemsiet atmaksu. Nav ieteicams šinī periodā arī uzsākt grandiozus projektus vai dibināt jaunus uzņēmumus.
 
Sagatavoja: Dita Blūma – Balinska