svētdiena, 2015. gada 31. maijs

Kas rada manas domas?

Bagavān, tās domas, kas man ir un manas sajūtas, vai tās visas radījis Dievs? Vai Dievs manī ieliek šīs domas? Vai Dievs manī ieliek vēlmes? Vai Dievs man piešķir vardarbību?

Šrī Bagavāns:
“Visas domas nāk no domu sfēras. Domu lauks ir tikpat vecs, cik veca ir cilvēce, un katras būtnes (kura vien dzīvojusi uz šīs planētas) katra doma, ir te ierakstīta un tajā atrodas. Domas ieplūst cilvēkā un iziet no tā ārā. Kādas domas ieplūst un, kādas izplūst ārā no jums, ir atkarīgas no jūsu veselības stāvokļa, atrašanās vietas, apkārtējiem cilvēkiem un daudziem citiem faktoriem.
Tas līdzinās tam, kā pieslēdzaties kādam TV kanālam. TV ir ļoti daudz kanālu un jūs varat pieslēgties jebkuram. Ja pieslēdzaties kanālam, kura nosaukums ir negatīvās domas, jūs saņemsiet ļoti daudz negatīvo domu. Ja pieslēgsities kanālam, kura nosaukums ir vardarbīgās domas, tad saņemsiet šādas domas.
Kad sākat saprast, ka jūs neesat jūsu domas, ka domas nav jūsu, tad dīvainā kārtā atklāsiet, ka esat pieslēgušies kanālam, kas raida mieru un jūs saņemat šo mieru. Citādi jūs saņemat domu lauka domas un tās ir tik vecas kā cilvēce.
Tās nav jūsu domas. Kādam cilvēkam piemēram pirms desmit tūkstošiem gadu bija bailes, jo tam pakaļ dzinās tīģeris. Šī doma tagad var ienākt jūsos. Tās nebūs bailes no tīģera, bet tās var būt bailes no akciju tirgus. Tās pašas bailes jūsos ienāk šādā veidā. Kad reiz saprotat, ka jūsu domas nav jūsu domas, tad kļūstat atbrīvots, atsvabināts. Tā jūs varat atbrīvoties no šīm lietām.”


Vienotības universitāte