piektdiena, 2015. gada 29. maijs

Kā “sakārtot” attiecības?

Šrī Bagavāns:
Tas pavisam nav svarīgi, kāds ir otrs cilvēks. Tā ir pirmā lieta. ‘Svarīgi ir tas, kas notiek jūsu iekšienē.’
Otrā lieta ir ‘jums nav jācenšas pūlēties uzlabot vai sakārtot attiecības. Tā ir kļūda.’
Tas, kas jums ir jādara ‘jums jāstrādā tikai ar sevi’. Patiesā problēma ir jūsu iekšienē. Jūs nezināt, kas patiesībā esat. Jūs mūkat paši no sevis. Deviņdesmit procenti no jūsu prāta atrodas paslēpti ‘zem paklāja’. Jūs to esat tur paslēpuši. Ar deviņdesmit procentiem jūs netiekat galā, jums ir slēptais Es, dažādas domas, emocijas, sajūtas, padarītais par kuru jums nav drosmes ar kādu runāt. Šī daļa ir paslēpta zem paklāja, kas atrodas dziļi jūsu iekšienē. Un no turienes tad arī sākas visas problēmas. Ja pamazām sāksit skatīties, kas tur  notiek, pieņemt to, kas tur atrodas, un iemīlēt to, nenoliegt to, vai neteiksit- tas ir labs vai slikts, bet tikai redzēsiet, kas tur atrodas, tad bez kādām pūlēm jūsu attiecības ar cilvēkiem automātiski sakārtosies, nevis tad, ja kaut ko centīsities darīt. Tās automātiski sakārtojas, jo tas, kas rada problēmu, tie ir tie deviņdesmit procenti, tieši tie rada problēmas, ne jau citas lietas, ko esat iedomājušies.
Un tātad, jums ir dziļi jāieiet sevī, jāatklāj un jāstrādā ar sevi, nevis savu sievu vai dēlu, vai meitu. Pavisam nē. Jums jāstrādā ar sevi. Un, ja sevi pieņemsiet, ja pieņemsiet tos deviņdesmit procentus, kas jums sevī nepatīk, neko ārēji nedarot, tad pavisam dabiski viss sakārtosies, tas otrs cilvēks mainīsies. Tas otrs cilvēks ir atbilde uz jūsu deviņdesmit procentiem. Tieši tāpēc no tā otra jūs saņemat tieši tādu rīcību. Ja tas tiek sakārtots, tad viss sakārtojas.
Tā jums ir jālieto augstākā mācība un dotās zināšanas. Zemākā mācība ir, kā jau esmu jums teicis, pārstājiet spēlēt ego spēlītes.”

Vienotības universitātēs Atmodas mācība