ceturtdiena, 2017. gada 5. oktobris

Bailes no dziļām attiecībām


http://garavasara.com/articles/bailes-no-dzilam-attiecibam--2

Bailes no dziļām attiecībām

Jautāums: Es uztraucos par meiteni, ar kuru esmu kopā. Man ir bail viņu zaudēt... un tas neļauj man veidot dziļas attiecības. Varbūt es baidos būt viens...
Ošo: Nē, nebaidies, iedziļinies sevī. Ja kļūsi vairāk centrēts, būsi atbrīvotāks, un būs lielāka iespēja nodibināt dziļas attiecības.
Patiesībā tas esi tu, kas ieiet attiecības. Ja tu esi tur, saspringts, kropls, uztraukts un sadrumstalots, kurš tad veidos dziļas attiecības? Mūsu iekšējās sadrumstalotības dēļ, mums patiesi ir bail veidot dziļākas attiecības dziļākajos slāņos, jo tad tiks atklāta mūsu realitāte. Tad tev būs jāatver savu sirdi, bet tava sirds ir tikai fragmenti. Tevī nav viens cilvēks  - tu esi pūlis. Ja tu patiešām mīli sievieti, un tu atver savu sirdi, viņa domās, ka tu esi sabiedrība, nevis cilvēks - tās ir bailes.
Šis ir iemesls, kāpēc cilvēki veido ikdienišķas attiecības. Viņi nevēlas iet dziļāk; „izmantot un aizmukt,”  vienkārši pieskarties ārpusei un aizmukt, pirms rodas saistības. Tad var būt tikai sekss, un tas tāpat būs noplicināts. Tas ir tikai virspusējs. Satiekas tikai robežas, bet mīlestības nav vispār ... tā var būt ķermeņa atbrīvošana, katarse, bet nekas vairāk.
Bailes ir tādēļ, ka tagad tu vēlies iet dziļāk; tās nav tādēļ, ka varētu pazaudēt meiteni. Tev ir bail un tu vilcinies. Mēs varam valkāt maskas, ja attiecības nav ļoti tuvas, ļoti intīmas - sociālās sejas darbojas labi. Tad, kad tu smaidi nav nepieciešams tiešām smaidīt, tikai maska pasmaida.
Ja tu patiešām vēlies iet dziļāk, tad tur ir briesmas. Tev būs jāiet kailam - kas nozīmē, ka visas tavas iekšējās problēmas būs zināmas otram. Ja tev nav tēls, tava realitāte būs atvērta un neaizsargāta, un tas rada bailes. Bet mēs maldinām sevi, un sakām, ka mums nav bail no tā, mēs baidāmies, ka meitene varētu mūs pamest. Tās nav bailes. Patiesībā dziļi sevī tu varbūt pat vēlies, lai meitene tevi pamet, tāpēc nav nekādu problēmu veidot dziļākas attiecības.
Ej dziļāk. Neviens nekavē ceļu. Grupas un meditācijas, kas šeit notiks tev palīdzēs, un drīz tev būs iespēja. Ja tu esi tur, tad tu vienmēr varēsi atrast kādu, ko mīlēt. Ja tu neesi tur, kāds cits var tur būt, bet tā būs tikai fiziska klātbūtne, un tāpat tam nav jēgas, jo tu paliksi viens pats.
Pavēro pārus, cilvēkus, kas ir precējušies gadiem: tie dzīvo vientuļu dzīvi, viņi dzīvo vieni. Viņi nekad nav bijuši kopā, un ir iemācījušies dažāda veidu trikus lai izvairītos no otra, lai izbēgtu no otra. Vīrs saka: "Es tevi mīlu," un noskūpsta sievu, bet tas ir tikai tādēļ, lai turētos pa gabalu, nevis ietu dziļāk.
Nebaidies... vienkārši lec!
Ošo, Pirmkārt, nedrīkst svārstīties, Runa # 7

* No angļu valodas tulkoja Kristīne Kūriņa