trešdiena, 2017. gada 25. oktobris

Sieviešu slimību psihosomātika: ko jūs nevēlaties redzēt?

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2017/07/10/sieviesu-slimibu-psihosomatika-ko-jus-nevelaties-redzet/

Iekaisumu slimības 

No psihosomātikas viedokļa, iekaisumu procesi ir neatrisināto pretrunu sekas cilvēkā.
Citiem vārdiem sakot, ja cilvēks savas apziņas līmenī nekādīgi nevar nonākt pie kāda viennozīmīga lēmuma un pastāvīgi mokās šaubās kādos sev svarīgos jautājumos, tas viss tiek pārnests ķermeniskā līmenī. Un izpaužas iekaisumu veidā, kad organisms, kas novārdzis, pastavīgi šauboties un dzīvojot neskaidrībā, nevar pretoties slimības ierosinātājiem.
Var atzīmēt pat tādu analoģiju:
Akūts iekaisuma process rodas tad, kad pēkšņi parādījušās pretrunas, savukārt hroniskās slimības saistītas ar ieilgušiem konfliktiem, kurus cilvēks gadiem ilgi atsakās risināt.
Protams, ķermeniskā līmenī cieš tas orgāns, kurš psiholoģiskajā jums asociējas ar problēmu.
Un, ja mēs izskatām sieviešu dzimumorgānu iekaisumu slimības, šeit parasti vainīgi ir konflikti, kas saistīti ar savas sievišķības, pievilcības, mātišķuma nepieņemšanu.
Paskatīsimies uz šīm problēmām caur konkrētu slimību prizmu.
Adneksīts, salpingooforīts – vienpusējs vai biežāk abpusējs dzemdes piedēkļu (olvadu un olnīcu) iekaisums.
Šī slimība nereti rodas tām sievietēm, kuras bērnībā ir spēlējušās nevis ar lelēm, bet mašīnām, un vairāk rotaļājušās nevis ar meitenēm, bet zēniem. Kā likums, šādas meitenes aug ģimenēs bez mammām, vai arī viņām ir vecāks brālis, kuram viņas cenšas līdzināties. Pat kļūstot pieaugušas, viņas turpina uzvesties puiciski, izaicinoši, valkā bikses, iet uz trenažieru zālēm, izvēlas vīriešu profesijas.
Kas jādara šādos gadijumos:
• Jānovērš negatīvie uzstādījumi attiecībā uz sevi kā sievieti, jāsajūt sevi kā sievieti dvēselē.
• Pirms miega ir vērtīgi padomāt par to, kāda sieviete jūs vēlētos būt.
• Kad izvēlaties apģērbu, vairāk domājiet nevis par to, cik tas būs ērts, bet par to, kā tas pasvītros jūsu figūras skaistumu un izskatīsies sievišķīgi.
Kandidoze (piena sēne) – slimība, ko ierosina raugveida sēnes un, kas saistīta ar ādas, gļotādas, iekšējo orgānu un sistēmu bojājumiem. Slimības ierosinātājs ir Candida ģints raugveida sēnes, kas vienmēr atrodas vesela cilvēka organismā (uz ādas, gļotādas).
Šīs slimības pamatā ir nepatika un neuzticēšanās vīriešiem. Ļoti bieži sievietes ar hronisku kandidozi uzskata, ka godīgu vīriešu nav, ka viss jākontrolē pašām, ka nav ko gaidīt atbalstu. Viņas attiecībās ar pretējo dzimumu uzvedas agresīvi, izrādot savu niknumu un nemitīgi uzstādot pretenzijas. Vai arī slēptā veidā izjūt aizvainojumu, aizkaitinājumu un pretīgumu. Ļoti bieži viņas pašas neļauj sev būvēt uzticēšanās pilnas attiecības, baidoties blakus vīrietim sajusties vājas.
Ko darīt?
• Atcerieties visus pazīstamos vīriešus. Un sāciet viņos meklēt nevis negatīvās rakstura iezīmes, bet pozitīvās. uzstādiet sev mērķi, pat pašā nepatīkamākajā vīrietī atrast kādu labu īpašību. Pavērojiet savu draudzeņu attiecības ar viņu vīriem. Vai gan šie cilvēki būtu kopā, ja nesaņemtu no attīecībām nevienu pozitīvu emociju, atbalstu un cieņu?
• Izanalizējiet, vai gadījumā pārāk bieži jūs necenšaties kontrolēt citus cilvēkus, vai gadījumā jūs sev neuzkraujat citu cilvēku pienākumus?  Kāpēc jūs to dariet? Vai patiešām tas ir nepieciešams? Mācieties uzticēties tuvajiem cilvēkiem!
Vaginīts un baltie ziedi – maksts gļotādas iekaisums un pastavīgi izdalījumi no maksts.
Šai slimībai pakļautas ir tās sievietes, kuras pastāvīgi vajā vainas apziņa. Viņas salīdzina sevi ar ideālām kinoaktrisēm, slavenībām un pat draudzenēm. Un, pārspīlējot savus trūkumus, izjūt vainu par savu nepilnību.
Vulvīts – sievietes ārējo dzimumorgānu iekaisums.
Šāda slimība rodas tad, kad sieviete sevi uzskata ne tikai par nepietiekami skaistu un sievišķīgu, bet baidās par to, ka arī citi cilvēki viņu nenovērtēs.
Psihosomātikā jau sen ir pierādīta sekojoša likumsakarība: vīriešiem ar viegli ievainojamu pašcieņu ļoti bieži atklāj divpadsmitpirkstu zarnas čūlu, bet sievietēm – ārējo dzimumorgānu iekaisumu.
Ko darīt?
• Pieejiet pie spogula un paskatieties savā atspulgā tā, it kā tā nebūtu jūs, bet gan cita sieviete. Kas jums patīk viņas ārienē? Ko vajadzētu izmainīt, lai viņa izskatītos vēl labāk? Ja tas ir viegli izdarāms, izdariet (piemēram – jauna frizūra, vai gluži otrādi – ataudzēt matus). pacentieties samierināties ar saviem “trūkumiem”, un biežāk atcerieties par to, kas jums sevī patīk.
• No rīta pamostoties, pirmais, ko sev sakāt: “Mani ļoti iepriecina mans skaistums. es patīku cilvēkiem. Mani mīl tadu, kāda es esmu!”

Dzemdes slimību psihosomātika.

Dzemdes slimības saistītas ar bailēm no grūtniecības un vairīšanās no mātes lomas.
Vai tā ir? Un kā izārstēt visas šīs slimības?

Daļēji šis viedoklis ir taisnīgs, bet iespējami ir arī citi slimības attīstības varianti.
Jau pats nosaukums “dzemde” ļoti daudz ko mums stāsta. Latīniski (matrix) nozīmē “avots, sākums”
Lūk arī sanāk, ka dzemdes veselība ir atkarīga no tā, kā sieviete pieņem savu iespēju kļūt par māti, jauna cilvēka dzīvības sākumu, kā arī sava mīļotā cilvēka iedvesmas avotu un mājīguma radītāju.
Ja viņa pastavīgi jūtas apbēdināta un vīlusies, neapmierināta ar savu vīrieti un sevi pašu, nevēlēšanās kļūt par māti, audzināt bērnus, tas var novest pie dzemdes veselības problēmām.
Pārmaiņas izpaužas kā viena vai cita slimība. Un katrai no tām ir sava slēptā jēga:
Dažādi veidojumi – kaut kas, kas aug dzemdē. Ja normālā veidā šis jaunais ir bērns, tad slimības gadījumā, tās ir kādas neizpaustas domas un pārdzīvojumi. Tos sieviete burtiski “iznēsā” un nekādīgi nespēj “piedzemdēt” – tas nozīmē – izpaust reālajā dzīvē.
Mioma un fibroma – kā likums, ir sava radošā sākuma neizpaušanas sekas.
Daudzām sievietēm, sākot no noteikta vecuma, galvenais radošais process ir ģimenes radīšana, bērnu piedzemdēšana un audzināšana. Ja jūs šaubāties par to, ka varēsiet to izdarīt, vai arī neesat apmierināta ar to, kas jau ir, jums jāpastrādā ar sevi.
  • Pirmkārt, nekad nešaubieties par savām spējām radīt savu personīgo dzīvi.
  • Otrkārt, esiet drosmīgas kaut ko mainīt esošajā situācijā. Vai arī mācaties meklēt pozitīvo it visā, kas jums jau ir.
Tāpat arī neaizmirstiet par citiem radošās izpausmes veidiem.
Ja vēlaties zīmēt, rakstīt dzeju, audzēt ziedus, atrodiet laiku šīm nodarbēm, un realizējiet savus sapņus.
Lai jūs saprastu, cik tas ir svarīgi, es ilustrēšu šo domu ar piemēru vienam no pētījumiem sievietēm ar miomu.

70% no šīm sievietēm varēja iztikt bez operatīvas iejaukšanās, pateicoties tam, ka atļāva sev nodarboties ar to, ko sen jau gribēja izdarīt. Viņas izvelējās dažādas nodarbes, taču tās visas bija saistītas ar kādu radošu procesu.
Dzemdes vai dzemdes kakla cista – tā ir aizdomu, trauksmju un baiļu, kas saistītas ar pretējo dzimumu, “iznēsāšana”.
Vai ļoti bieži jums prātā iešaujas doma par to, ka jūs nemīl, vēlas nodot, ka jūs krāpj vai par jums ņirgājas? Ja atbilde ir “jā”, padomājiet, kāpēc jums ir tādas aizdomas? Vai tās vispār ir pamatotas?
Pacentieties vairāk uzticēties sev tuvajiem cilvēkiem un nešaubīties par viņiem. Taču sākumā iemācieties iemīlēt sevi, un justies mīlestības un cieņas vērtai.
Dzemdes kakla erozija (latīniski erodere – “saēst”)Simbolizē aizskartu patmīlību, kas saēd sievieti no iekšienes. Godīgi sev atzīstieties: vai variet sevi nosaukt par īstu sievieti, atbildīgu, mīlētu un iekārojamu?
Ja nevarat, visticamākais, tas saistīts ar pazemojumiem un apvainojumiem no vīriešu puses. Tādā gadījumā savas veselības dēļ piedodiet visus iepriekšējos nodarījumus, aizvainojumus, aizmirstiet vilšanos. Atcerieties, ka visi cilvēki (gan jūs, gan citi cilvēki, kas kādreiz kadam ir nodarījuši sāpes) nav ideāli, un tikai piedošana ļaus jums to pieņemt.
Tāpat arī pārstājiet sevi šaustīt par to, ka neesat ideāla. Cieniet savas sievišķīgās īpašības, mīliet sevi un neļaujiet nejaušām frāzēm aizskart jūsu patmīlību.
Dzemdes asiņošana  tāpat kā citi traucejumi saistīti ar asinīm un sirdi – tā ir zīme tam, ka jūsu dzīvē ir maz prieka.
Asiņošana ir metafora tam, ka aiziet prieks.
Pieņemiet sev par likumu pirms pamošanās un aizmigšanas smaidīt un pateikties pasaulei par tiem patīkamajiem mirkļiem, kas jums tiek dāvāti.
Katram cilvēkam dzīvē mēdz notikt nepatīkamas situācijas un sāpīgi momenti, un jūs nevarat būt izņēmums, taču jūs pilnībā varat pievērst vairāk uzmanības otrai dzīves pusei – priecīgajiem un laimīgajiem brīžiem un notikumiem.
Dzemdes asiņošanas gadījumā jums, pirmkārt, jāiemācās izjust PRIEKU par savu sievišķo dabu. Katru reizi, kad jūs skatāties spogulī, domās pasakiet sev kādu komplimentu. Ja kāds jums saka patīkamus vārdus, neatgaiņājaties un nenoliedziet sacīto, tā vietā pateicieties šim cilvēkam un atcerieties savas poziīvās emocijas.
Ilustrācija: Kate MacDowell
Avots:
http://www.econet.ru
Tulkoja: Ginta FS