pirmdiena, 2017. gada 16. oktobris

Mīlestības manifests

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2017/10/16/milestibas-manifests/

Tikai tāpēc, ka es tevi mīlu…
Es nekad neatdošu tev pēdējo, tāpēc, ka mīlu tevi. Jo tad, ja atdošu pēdējo, es dusmošos un apvainošos uz tevi, un vairs nespēšu pieiet tuvāk.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es rūpējos par sevi pirmkārt. Tāpēc, ka, ja es neparūpēšos par sevi, es tev neko nevarēšu dot.
Tikai tāpēc, ka es mīlu tevi, es atveru tev savu sirdi pat tad, kad tajā ir vistumšākā tumsa. Tāpēc, ka, ja es to neatvēršu tev, tā stāvēs starp mums.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es dažkārt aizeju no tevis un palieku vienatnē, lai savienotos ar sevi un atpūtusies, atgrieztos pie tevis, kā svaigs cilvēks, gatavs sarunāties.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es pastāvīgi ar tevi strīdos. Es negribu, lai neizrunātas un nenoskaidrotas problēmas nostātos starp mums.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es pastavīgi meklēju sevis attīstīšanas ceļus, lai pēc tam neapvainotu tevi, ka terēju savu dzīvi tikai tev.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es neuzkrauju tev nepanesamu atbildības nastu par savu laimi. Es nelūdzu tev padarīt mani laimīgu, un necenšos darīt laimīgu tevi. Jo katra cilvēka laime ir viņa paša darīšana.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es pacentīšos tavā labā nedarīt neko tādu, kas ir pāri maniem spēkiem, lai vēlāk neapvainotos uz tevi par to, ka tu man to liki.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es dusmojos uz tevi, jo tu pienāc man tuvāk, kā jebkurš cits un tāpēc vari izdarīt man sāpīgi. Mans niknums ir ierobežots, un tam ir skaidrs mērķis. Mans niknums nav vēlme tevi nogalināt, bet uzaicināt vienoties.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es izdomāju noteikumus, pēc kuriem mēs dzīvosim, jo mēs esam divi atsevišķi cilvēki. Divas Pasaules, kuriem kaut kā jāvienojas.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es esmu ievainojama un neslēpju šo ievainojamību. Tāpēc, ka tieši caur to mēs varam būt tuvi.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi,es iejūtīgi un saudzīgi izturos pret tavām “sāpīgajām vietām”, necenšoties aiztikt tās. Bet arī neignorēju tās, tā dodot tev iespēju izdziedināties.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es dažkārt esmu stingra, uzstājīga un pat taisnprātīga, lai paliktu es pati. Tāpēc ka, ja es pārstāšu būt es pati, es nevarēšu būt ar tevi.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es ļoti bieži tev saku “nē”, lai mans “jā” varētu būt pilns un patiess.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es bieži tev atsaku, lai varētu piekrist tam, kas man patiešām patīk un es tajā varētu būt ar tevi pa īstam.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es tevi nežēloju un nepadaru tevi par morālu invalīdu, bet pacietīgi gaidu, kamēr tu sadziedēsi savas Dvēseles brūces, man klātesot.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es neuzņemos tavu atbildību, jo, ja es to izdarīšu, tas padarīs tevi vāju, bet mani niknu.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es apstājos, kad jūtu, ka tev manis jau ir par daudz.
Vien tāpēc, ka es mīlu tevi, es saku, ka man tevis jau ir par daudz. Tāpēc, ka, ja es to nepateikšu, mani pārņems pretīguma sajūta, un mūsu kopā būšana kļūs par mocībām.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi,  es labāk tev netuvošos, ja nebūšu pārliecināta par tavu vai savu nodomu tīrību un skaidrību.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi,es visu laiku sev jautāju, ko es gribu un kas man ir interesanti. Lai padalītos ar tevi savā priekā par atklājumiem un sasniegumiem.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es cenšos atrast laimi bez tevis, lai neuzkrautu tev atbildību par manu labklājību un, lai padalītos ar to, kas man ir.
Vien tāpēc, ka es mīlu tevi, es tev neapsolu, ka tas būs mūžīgi. Bet šobrīd es nevaru mīlēt tevi ar visu sirdi un Dvēseli un visiem saviem spēkiem.
Tikai tāpēc, ka es mīlu tevi,, es esmu gatava nodzīvot visu savu dzīvi bez tevis, ja tev tā būs labāk.
Vien tāpēc, ka es mīlu tevi, es atlaižu tevi visos piedzīvojumos, kurus tu vēlies savā dzīvē izbaudīt. Tāpēc, ka tas, kuram jāaiziet, aizies vienalga. Bet tas, kurš patiesi ir tev lemts, atgriezīsies un paliks.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es priecājos, ja tev ir labi ar vēl kādu bez manis, jo es gribu, lai pasaulē ir vēl vairāk cilvēku, kuri tevi mīl.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es nepieciešu tevi, bet uzreiz pasaku, kas man nepatīk. Lai labāk ir vairāk mazu kašķu, nekā viens liels, visu sagraujošs strīds.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es esmu gatava tevi atlaist jebkurā brīdī, jo es tikai tad varēšu priecāties par katru mūsu kopā pavadīto sekundi.
Tieši tāpēc, ka es mīlu tevi, es visiem spēkiem cenšos iemīlēt un iepazīt sevi, lai necenstos tevi izmantot kā savu “caurumu” aizlīmējamo līdzekli.
Vien tāpēc, ka es mīlu tevi, es satiekos ar savām sāpēm, savu niknumu un savām bailēm. Es atkal un atkal atrodu sevī drosmi iet tam cauri. Es ļoti daudz sagaidu no sevis, bet uz tavu atbildi vien ceru, jo tu esi tu – ne es. Tu esi cits.
Un es redzu tevi. Es cenšos ieraudzīt tevi pēc iespējas skaidrāk, atšķirot tevi no savām fantāzijām un ilūzijām. Vien tikai tāpēc, ka es mīlu tevi.
Autors: Aglaja Datešidze
Tulkoja: Ginta FS