otrdiena, 2017. gada 3. janvāris

Kas rada atdalītības sajūtu?


“Jā! Arī tas ir Dieva plāns, kas ļāvis cilvēkam aizmirst saistību ar Dievu. Reiz sen senos laikos cilvēks bija atmodināts, bija apgaismots un viņā nebija atdalītības (separācijas) sajūtas no Dieva. Arī patlaban maziem bērniem līdz diviem vai trim gadiem dažkārt nav šīs atdalītības sajūtas. Tā veidojas tikai vēlāk. Aiz tā visa pavisam noteikti ir dievišķais plāns. Bet patiesība ir šāda - kad skatāmies, tad nedzirdam, kad dzirdam, tad neredzam, kad sasmaržojam, tad nesataustām, kad sataustām, tad nejūtam garšu.
Jo sajūtas patiesībā strādā neatkarīgi. Tikai tāpēc, ka tās koordinējas (saskaņojas) tik ātri, tad cilvēkam šķiet, ka tās visas funkcionē vienlaikus. Tieši šī sajūta arī rada atdalītības ilūziju. Atmodas procesos šī ātrā koordinācija pamazām palēninās. Brīdī, kad tā palēninās, tad Pats (Es) ir prom. Tas nozīmē, ka atdalītības sajūta ir prom. Un tad paliek vienotības sajūta.
Vienotība nenozīmē, ka cilvēks paliek viens. Nepavisam nē. Cilvēks kļūst viens ar To. Tas arī viss. Procesos, kad saņemat un dodat dikšu, kad kaismīgi vēlaties sasniegt atmodu, tas galu galā noved pie sensoro koordināciju palēnināšanās (slowing down sensory coordination). Tad ar to esat Viens un, ja tā notiek septiņu minūšu ilgumā, tad nekad vairs nebūsiet tāds kā agrāk. Tad viss ir beidzies. To arī cenšamies sasniegt.
Pieņemsim, ka cilvēks dzīvotu bez šīs sensorās koordinācijas un visu laiku justos kā Viens. Tad visticamāk neeksistētu šī civilizācija un mēs joprojām dzīvotu Akmens laikmetā.
Dabai jeb Dievam ir cits plāns. Tāpēc arī tika ieviesta šī sensorā koordinācija, atdalītības sajūta, tad ego, tad cīņa un tas viss ir radījis savu vēsturi, nācijas, sabiedrību, dažādās kultūras, zinātni, tehnoloģijas utt. Un, nu pienācis laiks tam mainīties – nolūkā izdzīvot.
Cilvēkam nu ir jānoņem šīs Pats sajūtas, kas radījušas šo vareno civilizāciju. Cilvēkam ir datori un citas tehnoloģijas. Tagad tuvojas laiks, kad cilvēks var izdzīvot bez Pats un ego, un turpināt attīstīties.”


Šrī Bagavāns
Facebook SAULES TEMPLIS