piektdiena, 2016. gada 29. aprīlis

Retrogrādā Merkura laiks



Tā kā Retrogrādais Merkurs jau savus darbus ir uzsācis, un mēs labi zinām, ko nedarīt šajā laikā, tad parunāsim par to, ko tad DARĪT un kā vislabāk šo laiku izmantot smile emoticon


http://www.iedvesmasavots.lv/2014/10/retrograda-merkura-laiks/

Retrogrādā Merkura laiks
Pievienots: 05/10/2014 14:52 Autors: Maija




Publiskajā telpā aizvien vairāk izskanējušie brīdinājumi par Retrogrādā Merkura periodu vienā daļā cilvēku ir radījusi ja ne riktīga Bubuļa efektu (Āāāā…… es esmu Retrogrādais Merkurs, nu tik jūs redzēsiet!), tad vismaz tādu saasinātu uzmanību vai vienkārši baiļu sindromu, kam fona doma ir “nezinu, kas notiek, bet laikam jau kaut kas slikts”. Ko tad īsti dod šis periods un kā tas parādās sadzīves apstākļos?
Ar Retrogrādo kustību astroloģijā apzīmē t.s. planētu cilpas, kad NO ZEMES SKATOTIES, planēta iet it kā atpakaļgaitā, liekot pārskatīt šo periodu atkārtoti. Merkura gadījumā tā ir atbilstoši viņa tematika – komunikācija, dokumenti, līgumi, pasta u.c. veida sūtījumi un sarakstes, māsas, brāļi, kaimiņi, džādas skolas lietas, kursi un apmācība, kā arī transporta kustība uz ceļiem.
Kas notiek ar šīm sfērām Retrogrādā Merkura periodā? Te es uzreiz gribu pievērst uzmanību tam, ka tas ir jāuztver kā KOPĪGAIS ENERĢĒTISKAIS FONS, un tas nebūt nenozīmē, ka tagad nu visi klups un kritīs uz vieniem un tiem pašiem akmeņiem. Tas nozīmē, ka KOPUMĀ tieši šī tematika sabiedrībā būs pamanāmāka un mēs ja ne paši, tad savu radu, draugu, kaimiņu u.t.t. vidū šīs problēmas pamanīsim biežāk, nekā parasti.
Tātad, par komunikāciju kā vienu no Merkura pārvaldības sfērām. Tā ir vislabāk pamanāma.
o - nesaprašanās, pārklausīšanās, pārpratumi, izklaidība, aizmāršība būs izplatītākie klupšanas akmeņi
o + iespēja pilveidot savas saskarsmes prasmes, jo tām jāpievērš pastiprināta uzmanība. Iemācāmies pārjautāt, iedziļināties vai sarunu biedrs mūs vispār sadzird, un, ja sadzird, tad tieši ko. Iemācāmies arī klausīties un pārjautāt paši.
Dokumentu plūsma.
o - neuzmanības kļūdas dokumentos, neprecizitātes, gramatiskās kļūdas pieļausim vairāk kā parasti. Var izrādīties, ka nesen rakstītais epasts vienkārši nav nosūtījies vai aizsūtīts citai personai u.t.t. Pasta sūtījums aizkavējas nesaprotamu iemeslu dēļ vai interneta pasūtījums vienkārši nav apstiprināts. Uzkaras telefons, epasts, neviens nav sazvanāms, kad tas vajadzīgs, vai pēkšņi zvana visi, kuriem nav slinkums.
o + zinot šos klupšanas akmeņus, visi dokumenti jāpārlasa divreiz, pievēršot uzmanību gan gramatikai, gan tam, vai viss nepieciešamais ir iekļauts. Šajā periodā nav labi parakstīt jaunus līgumus, bet lieliski var pārstrādāt vecos. Tātad pārskatām, uzlabojam, revidējam. Galu galā – sakārtojam savu darbagaldu un izmetam visu lieko.
Brāļi, māsas, kaimiņi, skolasbiedri.
o - iespējas satrīdēties par sīkumiem, kādas nesaprašanās.
o + var atgriezties pie kādiem “uz pauzes” noliktiem neatrisinātiem jautājumiem radu, draugu vai kaimiņu starpā. Varam sastapt sen neredzētu klasesbiedru, kaimiņu vai draugu/draudzeni vēl no skolas laikiem. Lielisks laiks klases vakaram (tiem, kas skolu jau sen pabeiguši).
Kursi, lekcijas
o - jaunu kursu uzsākšana vai jauna produkta prezentācija var ķerties, nenotikt pēc plāna, toties
o + var lieliski pārstrādāt jau esošās mācību programmas vai rodas iespējas apmeklēt kursus, kurus jau sen gribējāt apmeklēt. Atkārtota iespēja, tā teikt. Kursi, kas saistīti ar padziļinātu pieeju kādā tēmā, kuru līdz šim pārzinājāt vispārīgi. Atkārtotās instruktāžas, t.s. zināšanu atsvaidzināšana u.t.t.
Dažādi sīki priekšmeti
o - kaut ko nozaudējam, atstājam, aizmirstam (piem., telefonu, atslēgas)
o + atrodam sen pazaudētu lietu
Transports un transporta kustība
o - uzmanību uz ceļiem! Var būt nesaprašanās autovadītāju starpā. Pastiprināta uzmanība jāpievērš sīkumiem, arī mašīnas tehniskajam stāvoklim
o + labs laiks, lai pārbaudītu automašīnas tehnisko stāvokli, jo var atklāties lietas, kas agrāk bija palaistas garām.
Pats par sevi neviens planētu periods nav vērtējams kā labs vai slikts, bet ir lietas, ko tas aktualizē un, to zinot, mēs to varam veiksmīgi izmantot    Lai veicas mums visiem!