piektdiena, 2016. gada 29. aprīlis

No 28. aprīļa retrogrāds Merkurs: lēnāk brauksi – tālāk tiksi!



http://www.delfi.lv/orakuls/zvaigznes-un-prognozes/47372975_no-28-aprila-retrograds-merkurs-lenak-brauksi-talak-tiksi




No 28. aprīļa līdz 22. maijam Merkurs, turpinot pārvietoties caur nosvērto Vērša zīmi, jau otro reizi šajā gadā kļūs retrogrāds*. Šajā laikā mūsu prāts būs aizņemts ar praktiskas dabas jautājumu risināšanu – sen iekavētu darbu pabeigšanu, pārdomām par savu pašrealizāciju, apmierinātību ar dzīvi, atalgojumu un stabilitātes sajūtu. Mūsu mentālā apziņa būs tik aizņemta ar šiem iekšējās vērtības jautājumiem, ka ārējā vidē salīdzinoši nekas daudz nenotiks.

Ir svarīgi apzināties šā laika lielo vērtību, jo, tāpat, kā elpojot mēs veicam ieelpu un izelpu, arī mūsu dzīvē ir sabiedriski aktīvi un mierīgi dzīves periodi. Šī dzīves viļņošanās ir bezgalīga un tikpat dabiska kā viļņi jūrā. Tā arī šobrīd – šis ir laiks, kad veicam izelpu, atgūstam spēkus, mierīgi strādājam sāktajos virzienos, pabeidzam iekavētos darbus, lasām grāmatas un pārdomājam dzīvi. Laiks, kurā akcentēts darbs ar savu iekšējo pasauli, nevis ārējo.


Jau vairāku mēnešu garumā mūsos un arī sabiedrībā kopumā nobriest jautājumi, kas ir saistīti ar jaunas vīzijas un aktivitāšu kursa uzņemšanu, iekšējo pārliecību izmaiņām, vēlmi izkustēties no baiļu radītā sastinguma. Rezultātā tam būtu jāveicina gan maldīgo prāta shēmu un priekšstatu, gan kādas savu laiku nokalpojušas organizatoriskās struktūras sagraušana. Tādēļ tieši šajā retrogrādā Merkura periodā mums ir dota iespēja patiesi izprast, kā šīs izmaiņas dzīvē būtu realizējamas. Šis process būs lēns un ļoti pamatīgs, jo savā būtībā tam ir jāmaina dzīves pamats – tās vērtības un atbalsta sistēma, kas līdz šim deva materiālās stabilitātes sajūtu.


Līdz ar to lielai daļai šis būs laiks, kad izsvērt jautājumus par potenciālo darba maiņu – kādu savu prasmju un talantu izpaušanu citā profesijā vai amatā, meklējot citus ienākumu avotus un izskatot karjeras maiņu kopumā. Šajā procesā liela nozīme būs tieši mūsu sapņiem un intuīcijai, kas palīdzēs izdarīt pareizo izvēli, neļaujot vadīties tikai pēc "iekšējā matemātiķa" sarēķinātajiem plusiem un mīnusiem.


Šajā laikā ir ieteicams:
• mācīties, apstrādāt informāciju, nodoties pārdomām, pašanalīzei;

• sakārtot un pabeigt darbus, projektus, studijas, ieceres, kuras tika aizsāktas pirms šā perioda;

• pieņemt lēmumus par nepieciešamām pārmaiņām dzīvē, sevišķi – saistībā ar profesionālo darbību un ienākumiem (tomēr vēl nav ieteicams rīkoties, drīzāk – ievākt informāciju un izskatīt dažādus rīcības scenārijus);

• darbā ar dokumentiem, rakstisko un mutisko informāciju – vairākkārt pārbaudīt un pārjautāt, vai nav pielaista kāda kļūda, lai negadītos pārpratumi;

• notikumiem, situācijām, attiecībām pievērst daudz lielāku nozīmi, mēģināt saprast, ko notikušais parāda vai māca par mums pašiem;

• atpūsties un pavadīt laiku savā komforta zonā.

Savukārt nav rekomendējama:
• jebkādu jaunu mērķu, ieceru un projektu sākšana;

• jebkādu lielāku pirkumu veikšana, jo var būt kļūdas pirkumu dokumentos vai papildu vajadzība pēc remonta;

• steidzīga, aktīva rīcība – lielāks ieguvējs būsi, ja nesteidzoties visu pamatīgi pārbaudīsi.



Īpašie periodi
No 30. aprīļa līdz 14. maijam – lieliska iespēja caur pārdomām un pašanalīzi saprast, kurā virzienā ir vēlme ievirzīt savu dzīvi, kā arī atbrīvoties no pašapmāna. 

No 6. maija gaidāms kāds notikums, kas palīdzēs ieraudzīt iekšējās bailes, sagraut novecojušus uzskatus, radīt kādu iekšēju atklāsmi vai atziņu, piemēram, saistībā ar darba vai karjeras maiņu vai to, ko daudzus gadus uzskatīji par stabilu vērtību savā dzīvē. 

No 6. līdz 14. maijam – iespēja apzināties dzīves patiesās vērtības, atklāt sevī kādu jaunu talantu vai īpašību, ieraudzīt vai apzināties sevi jaunā kvalitātē.

Pēc 13. maija, ja būs izkristalizējies jauns sapnis, jau var sākt ievākt informāciju, izskatīt detaļas, lai atrastu scenāriju, kas būtu praktiski realizējams un sniegtu to materiālo nodrošinājuma līmeni, kas ir vajadzīgs kvalitatīvai dzīvei.



Lai izdodas izbaudīt dzīves palēninājumu un rast tās atklāsmes, kas iedvesmo nozīmīgām dzīves pārmaiņām!


* Raugoties no Zemes, planētas ik pa laikam veido atpakaļejošas cilpas – astroloģijas valodā to dēvē par retrogrādu kustību. Parasti gadā ir vismaz divi trīs laikposmi, kad šādu cilpu veido Merkurs, bet šis gads izceļas ar to, ka saziņas, transporta un darījumu patrons "aiziet atvaļinājumā" veselas četras reizes. Viena jau aiz muguras, tagad sākas otra, un gaidāmas vēl divas – septembrī un decembrī.
Astropsiholoģe Jana Reķe
E-pasts: info@dveselesspeks.lv
www.dveselesspeks.lv