ceturtdiena, 2015. gada 9. jūlijs

Katram savs dzīves uzdevums

Reiz dzīvoja kāds puisis, kuram nepadevās mācības universitātē. Tad nu māte viņam sameklēja sievu. Pēc kāzām jaunais vīrs sāka strādāt par skolotāju sākumskolā. Bet tā kā viņam trūka pieredzes, tad jau pēc dažām dienām skolēni viņu patrieca no skolas.
Kad tajā dienā viņš atgriezās mājās, tad sieva žāvēja viņam asaras, mierinādama šādiem vārdiem: “Kad kāds ir pilns, tad viņš var vai nu liet ārā to, kas ir viņā, vai arī turēt visu sevī. Nesatraucies un nebēdājies par notikušo. Droši vien tevi gaida kāds daudz piemērotāks darbs.”
Pēc kāda laika vīrs atrada citu darbu, bet arī uz neilgu laiku. Viņu atlaida, jo bija pārāk gauss un lēnīgs. Šajā reizē sieva teica: “Vienmēr būs kādi cilvēki, kuriem būs vairāk prasmju. Viņiem ir agrāko gadu darba pieredze. Bet tu tajā laikā, kad citi ieguva darba pieredzi, mācījies skolā. Kā gan būtu varējis apgūt šīs prasmes, ja tad tev vēl bija jāmācās skolā?”
Viņš izmēģinājās daudz un dažādus darbus, bet nekur ilgi nespēja noturēties. Pēc katra zaudētā darba viņš pārradās mājās nomākts un sadrūmis. Bet sieva vienmēr mierināja, nekad nepārmeta.
Viņam bija jau trīsdesmit, kad vīrietis atklāja sevī valodu dotības. Viņš kļuva par konsultantu kurlmēmo skolā. Pēc kāda laika viņš atvēra skolu nespējīgajiem un sakropļotajiem. Vēl pēc dažiem gadiem viņš atvēra veikalus daudzās dažādās pilsētās un provincēs, pārdodot invalīdiem iekārtas un aprīkojumus. Viņš kļuva par multimiljonāru. Viņa vārds ir Džons Do. (John Doe)
Kādu dienu Džons vaicāja sievai: “Toreiz tad, kad mana nākotne bija miglā tīta, kāpēc tu man ticēji?”
Sieva atbildēja pavisam vienkārši un atklāti: “Ja zeme neder kviešiem, tad tajā var stādīt pupas. Ja pupas neaug gana labi, tad var mēģināt tur audzēt augļus vai ķirbjus. Ja arī tas izrādās neizdevīgi un neekonomiski, tad zemē var izkaisīt griķu sēklas. Kādu dienu tās uzziedēs. Kaut viena sēkla.”
Džons, izdzirdējis sievas teikto, apraudājās. Sieva- ticībā, mīlestībā, pacietībā un neatlaidībā- bija gaidījusi īsto sēklu, kas bija radījusi brīnumu.


Šajā pasaulē nav lieku, nederīgu vai nevajadzīgu cilvēku. Viņi tikai nav atraduši savu īsto vietu.