pirmdiena, 2015. gada 6. jūlijs

Kāpēc vajag saikni ar Dievu?

Mērķis saiknes veidošanai ar Dievu
Reiz kāds neparasta izskata vīrs pienāca pie karaļa pils durvīm. Drošu soli viņš devās pilī iekšā. Tieši pa taisno pie paša karaļa. Neviens neuzdrošinājās viņu apstādināt.
Karalis jautāja: “Ko vēlies?”
“Vietu, kur šajā viesu namā varu palikt pa nakti.”
“Te nav viesu nams. Šī ir mana pils.”
“Vai varu jautāt, kam pils piederēja pirms tevis?”
“Manam tēvam. Viņš tagad ir miris.”
“Un pirms tava tēva?”
“Manam vectēvam. Arī viņš ir miris.”
 “Vai tad vietu, kur cilvēki pavada neīsu laiku un tad dodas tālāk, nesauc par viesu namu?


Bagavāns:
“Vai jūs piedzimstat tāpēc, lai mācītos, apprecētos, radītu bērnus, uzturētu tos, tad izprecinātu tos, spēlētos ar mazbērniem un tad nomirtu? Vai cilvēka eksistence aprobežojas tikai ar darbu un naudu vai atpazīstamu vārdu sabiedrībā?
Jūs te nākat  un ierodaties tāpēc, lai atklātu mīlestību un saikni ar Dievu. Dzīve jums piespēlē vienu problēmu pēc otras- nolūkā apgūt dažādas mācības. Tomēr jūs no tām izvairāties. Tā vietā, lai konfrontētu un ieskatītos problēmās, jūs izvairāties no tām un tādējādi nonākat vēl lielākā krīzē, attālinoties tālāk un tālāk no mīlestības un Dieva.
Tikai tad, kad atklājat saikni ar Dievu, savas personīgās attiecības ar Viņu, tad tiksiet atbrīvoti no karmas. Šīs attiecības vajadzīgas ne tikai tiem dažiem, kuri izvēlējušies garīgumu kā savu ceļu.
Jūs varat būt students, kurš cerību pilns raugās nākotnē vai absolvents, kurš meklē darbu, jūs varat būt labi nodrošināts inženieris vai ārsts, mājsaimniece, biznesmenis; tie esat jūs, kuriem ir vajadzīgas šīs attiecības ar Dievu vairāk kā jebkuram citam. Bez saziņas ar Dievu nevar atplaukt jūsu sirds un jūs uz visiem laikiem paliksiet par karmas un ciešanu upuriem…”

Vienotības universitātes Atmodas mācība