trešdiena, 2015. gada 13. maijs

Jaunas realitātes radīšana

JAUNAS REALITĀTES RADĪŠANA

V.Sineļņikova un domubiedru speciālais projekts "VESELĪBAS UN PRIEKA SKOLA" aicinjums visiem cilvēkiem un visām planētas Zeme tautām

Dārgie draugi!

            Mums visiem ir paveicies! Mēs dzīvojam uz divu laikmetu robežas. 2012.gadā noslēdzās viens laikmets, ko dažādās tradīcijās sauca dažādi un sākās jauns laikmets. Laika skaitīšana atsākās no jauna atskaites punkta. Šo pārejas periodu V.Sineļņikovs ir sīki aprakstījis savā grāmatā "Lielā pāreja. Pasaules beigas vai tumsas gals."
            Ko mums atnesīs jaunais laikmets? Kādā realitātē mēs dzīvosim un vai dzīvosim vispār?
            Viena no šī jaunā laikmeta iezīmēm ir visu Zemes tautu apvienošanās. Ja senāk dažādas tautas uz Zemes bija izolētas viena no otras ar kalniem, jūru vai okeāna ūdeņiem, tad šodien robežas zūd, attālumi tiek pārvarēti ātri un viegli. Šim procesam jau ir dots savs nosaukums - pasaules globalizācija.
            Ar globalizāciju cīnīties ir bezjēdzīgi. Tautu apvienošanās ir neizbēgama. Bet ir svarīgi, zem kāda "karoga" notiks šī apvienošanās. Un te nav runa  par konkrētu valsti. Visas valstis piedalīsies šajā procesā, tikai katra pa savam. Runa ir par pasaules uztveri. Jo mēs jau zinām, ka tieši pasaules uztvere (mūsu attieksme pret apkārtējo pasauli) nosaka mūsu realitāti. Tādēļ mūsu nākotne attīstīsies, izejot no tā pasaules uztveres modeļa, kas būs dominējošais sabiedrībā. Jebkura pasaules uztvere vai pasaules modelis veidojas no noteiktām domu struktūrām: zinātniskajām, filosofiskajām, reliģiskajām, kultūras, ideoloģiskajām. Katra no šīm struktūrām pārstāv abstraktu kategoriju sistēmu, ar kuru palīdzību mēs ne tikai uztveram un novērtējam pasauli, bet arī veidojam to.
            No kvantu fizikas viedokļa, cilvēks ir atvērta, energoinformāciju izstarojoša sistēma. Cilvēku ģenerētās domformas vai domu tēli formē apkārtējo telpu. Vienkāršoti runājot - tie tēli un pārliecības, kas dzīvo mūsu zemapziņā, veido apkārtējo realitāti. Cik cilvēks ir iekšēji harmonisks, tik viņš ap sevi spēj radīt harmoniju un kārtību, vai otrādi - haosu un nenoteiktību. Tikumība un garīgums ir veiksmes un labklājības stūrakmens.
            Ne tikai pēc nostāstiem mēs zinām par brīvās gribas likumu, kurš darbojas šajā pasaulē. Ar savām domām, jūtām un nolūkiem mēs radām to realitāti, kurā dzīvojam. Jebkura mūsu vēlēšanās, tāpat kā jebkura cita cilvēka vēlēšanās - tas ir likums šajā pasaulē. Tām noteikti ir jāmaterializējas. Un visas dzīvās būtnes ir pakļautas šim likumam. No tā izriet ļoti svarīgs secinājums: tā saucamā "objektīvā realitāte" neeksistē pati no sevis, bet veidojas no mūsu visu subjektīvajām realitātēm. Citiem vārdiem sakot, kopējā pasaules "bilde" sastāv no visu cilvēku "bilžu" kopuma. Kādas būs mūsu domas un rīcības - tādā pasaulē mēs dzīvosim.
            Katrs cilvēks, caur savām domām un attieksmēm, atstāj zināmu iespaidu uz objektīvo realitāti. Un, jo lielāks ir cilvēka iekšējais spēks, jo lielāka ir viņa ietekme uz realitāti. Notikumi, kuri notiek sabiedrībā, vistiešākajā mērā ir atkarīgi no cilvēku, no kuriem sastāv sabiedrība,  kolektīvās apziņas ietekmes. Cilvēki, kuri ir pakļauti stresam, ir iemesls stresa stāvoklim sabiedrībā kopumā. Un otrādi, harmonija un miers cilvēku apziņā, rada labvēlīgus notikumus pasaulē. Savukārt, sabiedrība iespaido katra atsevišķā cilvēka domāšanu un rīcību.
            Nevienam nav noslēpums, ka sabiedrība, kurā mēs dzīvojam, ir nopietni slima. Šīs slimības simptomus mēs varam novērot kopumā kā epidēmijas un bruņotus konfliktus, terorismu un krīzes un vēl daudz ko citu tamlīdzīgu. Neapzinoties šīs slimības iemeslus, ir bezjēdzīgi cīnīties ar sekām. Acīmredzot, ka galvenais pasaules problēmu un krīžu iemesls ir cilvēciskās apziņas krīze.
            Un tālāk, daži fakti.
Pagājušā gadsimta 70-jos gados tika veikti plaši zinātniski pētījumi, pielietojot daudzas statistiskās metodes. To rezultātā tika savākti nopietni dati, kuri apstiprina saikni starp garīgumu praktizējošo cilvēku skaitu un sabiedrības dzīves kvalitāti. Šis fenomens tika nosaukts "Mahariši efekts" - slavenā transcedentālās meditācijas skolotāja Mahariši Maheša Jogi vārdā. Šis cilvēks jau 1960.g. teica, ka, ja tikai 1% cilvēku uz Zemes nodarbosies ar transcedentālo meditāciju vai arī kvadrātsakne no 1% sabiedrības nodarbosies ar transcedentālo meditāciju Sidhi visi kopā vienā vietā, tas radīs pasaules sabiedrības apziņā nepārvaramu tiekšanos pēc harmonijas, tādējādi nodrošinot pastāvīgu pozitīvu transformāciju visās politiskajās, reliģiskajās, sociālajās un ekonomiskajās tendencēs pasaulē.
            Tādējādi, ja cilvēku, kuri praktizē garīgumu, skaits sasniegs noteiktu kritisko skaitli, tas radīs būtiskas izmaiņas cilvēku kolektīvajā apziņā un sabiedrībā sāksies spontāni pozitīvi procesi, kas būs līdzīgi ķēdes kodolreakcijai.
            Svarīgi ir atzīmēt, ka tāds efekts no kolektīvas prakses var būt ne tikai ar plus zīmi, bet arī ar mīnus. Un mūsdienās, skaļi nenosaucot vārdos, taču tāda prakse notiek ik dienas un tajā piedalās milzīgs skaits cilvēku. Tikai šīs prakses rezultāti ir galēji postoši kā sabiedrībai kopumā, tā arī katram cilvēkam, kas šajā procesā piedalās. Miljoni cilvēku katru vakaru sēžas pie TV ekrāniem, lai noskatītos kārtējo ziņu izlaidumu un meditē uz postošām dabas stihijām un katastrofām, kariem un terora aktiem, epidēmijām un citām cilvēku ciešanām. Un nevar viņus pie tā vainot, jo lielākoties viņi to dara neapzināti, nesaprotot šīs savas "meditācijas" sekas. Taču pēc rezonanses likuma, viņu negatīvās vibrācijas postoši ietekmē kā sabiedrību, tā arī Dabu kopumā.
            Taču arī mēs varam sanākt kopā un veikt garīgo praksti, radot pozitīvas, pareizas frāzes un noskaņojumu, kuras radīs pilnīgi citu, gaišu un skaistu realitāti. Un zinātne runā par to, ka, lai pozitīvie procesi sabiedrībā kļūtu par nepārvaramiem, pietiek tikai ar kvadrātsakni no 1% Pasaules iedzīvotāju skaita - pastāvīgi praktizējošiem garīgumu, gaišiem un apzinātiem cilvēkiem, kas tiecas uz pilnveidošanos.
            Cik tad daudz vai maz tas ir? Izrādās, ka Krievijai pietiktu tikai ar 1300, Ukrainai - 700, Baltkrievijai - 300, Latvijai - 141(!!!).
            Vai atceraties Bībeles stāstu par Sodomu un Gomoru. Dievs, pirms sagraut šīs pilsētas, apsolīja Ābramam saudzēt pilsētu iedzīvotājus, ja vien pilsētā atradīsies vismaz 10 pravieši. Taču, izņemot Lotu, Ābrāma radinieku, tādu nebija un pilsētas tika iznīcinātas kopā ar visiem iedzīvotājiem. Izrādās, ka pilsētas glābšanai, vajag tikai 10 cilvēkus, kuri dzīvo pēc Dieva likumiem un cenšas dzīvot pēc sirdsapziņas, pilnveidojot savu apziņu!
            Arī Vēdās tiek minēti vairāki piemēri tam, kā viens svēts vai dievbijīgs cilvēks var izmainīt veselas valsts dzīvi un pat  ietekmēt planētu kustību.
            Kad viens cilvēks nodarbojas ar garīgām lietām - viņš dara daudz. Kad divi praktizē - viņu ietekme palielinās jau 4 reizes. Ja simti cilvēku savācas kopā, tad viņu domu, lūgšanu un meditāciju spēks pieaug tūkstošiem reižu. Tā kā arī viens ir karotājs.
            Ko mēs no šī visa varam secināt?
            Ja mēs katrs sāksim mainīt savas pārliecības, savas domas, vēlmes, tas neizbēgami novedēs pie objektīvās realitātes transformācijas. Bet, ja tādu cilvēku būs simti, tūkstoši un miljoni, tad labvēlīgās izmaiņas apkārtējā pasaulē notiks daudz ātrāk un jau drīzumā kļūs neatgriezeniskas. Taču lai notiktu realitātes izmaiņas, katram no mums ir jākļūst par Gara un Gaismas kareivi un jācenšas dzīvot nevainojami.
            Vai Jūs varat kļūt par tādu cilvēku?
            Ir pienācis labu un gaišu darbu laiks. Ir pienācis laiks realizēt tos iekšējos sasniegumus, kurus katrs no Jums ir guvis, strādājot ar sevi. Ir pienācis laiks, pielietot iegūtās zināšanas un pieredzi, lai mainītu objektīvo realitāti.
            Aicinām Jūs uz kopīgu jaunās un lieliskās realitātes radīšanu! Realitātes, kurā mēs visi kopā gribam dzīvot. Realitātes, kurā valda miers, mīlestība un prieks. Tieši šobrīd mēs varam apvienot mūsu spēkus un radīt to kopā.
            Kā to izdarīt?
            Jebkura apņemšanās sākas ar apzināšanos, ko mēs vēlamies un tāpēc, pirmais solis - apzināties, radīt šīs nākotnes tēlu. Nākotnes, kura pēc Visuma nezūdamības likuma, kļūs par realitāti, ja mēs pieliksim tam savas pūles, ja mēs pārvarēsim mūsu iekšējās barjeras, ja mēs parādīsim savu labo gribu. Tādu nākotnes tēlu mēs kopā veidosim ar meditācijas "Jaunās realitātes radīšana" palīdzību (teksts sekos). Šī meditācija "Veselības un prieka skolā" notiek katru svētdienu plkst.12.00 pēc Maskavas laika. (11.00 pēc Latvijas laika). Visi aicināti šai meditācijai pievienoties! Un nav svarīgi, kādas tuatības un nacionalitātes, kādas reliģijas un valsts pārstāvis Jūs esat. Jaunā realitāte apvienos visus cilvēkus, kuri apzinās savu atbildību pašiem pret sevi un apkārtējo pasauli.
            Svarīgs ir ne tikai laiks, bet arī noskaņojums, kādā mēs meditēsim. Tādēļ, pirms meditācijas sākuma, ieteicams noskaitīt lūgšanu "Es pieņemu ar mīlestību savā sirdī", kura palīdzēs radīt saikni ar apkārtējo pasauli. Jūs varat skaitīt arī jebkuru citu savu tradicionālo lūgšanu. Galvenais, lai vārdi un tēli lūgšanā un meditācijā nāk no Jūsu garīgās sirds dziļumiem, no Jūsu patiesā "Es".
            Var vēl pastiprināt mūsu apņemšanos ar to, ka katru rītu, saulei lecot, mēs domāsim par lielisko nākotni, piepildot radīto kolektīvo apziņu ar Gaismas un Mīlestības enerģiju.
            Un vēl viens svarīgs solis. Mūsu gaišais tēls var realizēties tikai tad, ja katrs no mums katru dienu veiks konkrētas darbības. Protams, katrs to darīs pa savam, saskaņā ar savu dabu, ieklausoties savā sirdsbalsī un sirdsapziņā. Mēs atceramies, ka nozīme ir tikai rīcībai. Kāds sāks ar savas apziņas attīrīšanos, kāds cits - ar parādu atmaksu - gan materiālo, gan garīgo, kāds ar attiecību ar tuviniekiem harmonizēšanu, bet kāds cits - ar savas patiesās vietas šajā pasaulē apzināsānos, ar sapratni, kāds ir mērķis viņa kalpošanai cilvēkiem un sabiedrībai. Sākt var arī ar mazumiņu.

LAI SVĒTĪBA VISIEM!




Lūgšana

Es pieņemu ar mīlestību savā sirdī

            Es pieņemu ar mīlestību savā sirdī Vienoto Dievu, visa esošā un neesošā radītāju, mūžīgās dzīves avotu.
            Dievs, es mīlu Tevi! Pateicos Tev:  par dzīvi, kuru man dāvā, par laimi dzīvot šajā pasaulē, par visiem labumiem - zemes un debesu, garīgajiem un materiālajiem! Tu dzīvo manā sirdī un katras dzīvās būtnes sirdī, un mēs dzīvojam Tevī. Mēs ar Tevi - viens vesels.
            Svētu ar mīlestību visas dzīvās būtnes, kas mīt Tevī, vēlu visiem laimi un labu. Un, lai uz Mātes Zemes un mūsu dzīvē, mūsu sirdīs valda miers, laime, mīlestība, prieks, labklājība, tikums un bagātība!

LAI SVĒTĪBA VISIEM!

            Es pieņemu ar mīlestību manā sirdī sevi, kā Dieva daļiņu, kā Augstākā Gara iemiesojumu uz Zemes. (Tavs vārds), Es mīlu Tevi! Pateicos! Vēlu laimi un labu un svētu Tevi ar mīlestību. Esi vesels(a), dzīvo ilgi un laimīgi šajā pasaulē, mīlestībā, harmonijā un saskaņā ar sevi, un visu pasauli. Lai ceļš Tavs ir patiess, žēlīgs, gaišs, priecīgs, par godu Visaugstākajam, par godu dieviem un senčiem, par godu Gaismas Patiesības, Mīlestības, Laimes un Prieka uzvarai uz Zemes!

LAI SVĒTĪBA VISIEM!

            Es pieņemu ar mīlestību savā sirdī manu ģimeni un manu dzimtu. Es mīlu Jūs, pateicos, vēlu laimi un labu, un svētu ar mīlestību. Lai mana dzimta plaukst un zeļ visos laikos, par godu Visaugstākajam, Debesu Dzimtai un Zemes Dzimtai, visu dzīvo būtņu augstākajam labumam.

LAI SVĒTĪBA VISIEM!

            Es pieņemu ar mīlestību savā sirdī visusu cilvēkus uz Zemes - gan pazīstamos, gan nepazīstamos. Es mīlu Jūs un pateicos, vēlu laimi un labu, un svētu Jūs ar mīlestību. Lai Jūsu domas, vārdi, vēlmes un rīcība nes labumu visai pasaulesi, mūsu un Jūsu dzimtām. Lai ikviens cilvēks ir savā unikālajā vietā, izpaužas kopīgajā daudzveidībā pilnīgā, vienotā harmonijā!

LAI SVĒTĪBA VISIEM!

            Es pieņemu ar mīlestību savā sirdī visas dzīvās būtnes. Es mīlu Jūs, pateicos, vēlu laimi un labu un svētu Jūs ar mīlestību. Lai ir laimīgas visas dzīvās būtnes visās pasaulēs!

LAI SVĒTĪBA VISIEM!



Meditācija

Jaunās realitātes radīšana

            Šo meditāciju Jūs varat veikt ar atvērtām vai aizvērtām acīm, kā Jums ērtāk. Tas nav tik svarīgi tām pārmaiņām, kuras notiks Jūsu dzīvē un visas mūsu planētas dzīvē.
            Visi cilvēki vēlas būt laimīgi. Visi vēlas dzīvot mīlestībā un saskaņā. Tā ir mūsu dabiskā vēlēšanās. Tāpēc tagad uzreiz ieraugiet sevi nākotnē kā laimīgu cilvēku. Jā, tieši tā. Izveidojiet šo tēlu savā prātā. Tas ir vienkārši. Pasapņojiet par to! Tagad nedomājiet, cik tas ir reāli vai nē. Vienkārši dariet to! Pavērojiet, kā Jūs izskatāties, kad esat laimīgs. Kāda Jums ir sejas izteiksme? Vai sejā ir smaids? Pasmaidiet sev! Pasakiet sev laipnu vārdu! Un tagad šo smaidu ielieciet savā garīgajā sirdī un pasmaidiet visai pasaulei. Lai katra Jūsu ķermeņa šūniņa piepildās ar prieku. Kā jūtas jūsu ķermenis? Vai pleci ir iztaisnoti? Kā Jūs kustāties šājā tēlā? Kāds ir Jūsu fiziskais un garīgais stāvoklis? Ja Jūs esat laimīgi - kāds ir Jūsu noskaņojums? Kāds ir gara stāvoklits? Padomājiet par to...Kas ļauj Jums būt laimīgam? Kādas ir laimīga cilvēka domas? Ko tās atspoguļo?
            Laime nozīme jūsties mīlētai un mīlošai pasaules daļiņai, dzīvot mīlestībā, harmonijā un saskaņā ar sevi pašu un apkārtējo pasauli. Būt veselā, vienotā dieva daļiņai un kalpot tam ar ticību un taisnību, rūpējoties par katru dzīvo būtni. Un tādēļ ielieciet šajā savā tēlā, savas vietas šajā pasaulē apziņu, savu misiju šajā pasaulē un šajā iemiesojumā. Ieraugiet sevi, kas atradis savu īsto ceļu, dāvājošu prieku cilvēkiem, nesošu laimi visai pasaulei. Tas taču ir tik skaisti....Jūs esat laimīgi šajā ceļā un dāvājat prieku un laimi citiem. Un cilvēki, atbildot, dāvā laimi un prieku Jums.
            Paskatieties ar savām nākotnes acīm uz apkārtējo pasauli. Jums ir viss nepieciešamais laimīgai dzīvei. Jums apkārt ir lieliski, īpaši cilvēki. Izveidojiet labvēlīgu, veiksmīgu attiecību ar tuviniekiem tēlu. Padomājiet, kā Jūs dzīvojat laimē un saskaņā ar viņiem. Jūsu ģimenē valda miers, mīlestība un prieks. Un ne tikai Jūsu ģimenē. Visi cilvēki apkārt tiecas uz labāko. Vecākie rūpējas par jaunākajiem, bērni ciena un godā savus vecākus un vecākos cilvēkus. Ja Jūs ejat pa pilsētu vai ciematu, tad visi cilvēki, ko satiekat gan pazīstami, gan nepazīstami, sveicinās ar Jums. Jūs redzat sev apkārt tādus pat laimīgus cilvēkus, kā Jūs. Sabiedrībā valda savstarpēja izpalīdzēšana, draudzīgums, nesavtība, nav sācensības. Visi cilvēki cenšas palīdzēt cits citam. Katrs cilvēks pastāvīgi domā par to, ko viņš var izdarīt, lai citi kļūtu vēl laimīgāki. Padomājiet, caur kādu darbošanos Jūs varat dot visvairāk laimes cilvēkiem, Dabai, sabiedrībai?
            Jūsu valstij ir lielisks vadītājs un valdība, kura rūpējas par iedzīvotājiem. Mēs dzīvojam sociālā taisnīguma sabiedrībā. Un tā nav utopija, tā ir realitāte. Cilvēki ar mīlestību runā par valdību un valsts galvu. Ierēdņi nodarbojas ar kalpošanu cilvēkiem. Tā ir viņu kalpošana sabiedrībai. Un mums gribas iet uz pieņemšanu un ar viņiem kontaktēties. Mēs pat  varam redzēt tādu nākotnes fragmentu, kad visi nepieciešamie dokumenti, ja tādi patiešām ir nepieciešami, kārtojas viegli un ātri.
            Mēs dzīvojam pārtikušā un bagātā sabiedrībā, kas saudzīgi izturas pret Māti Dabu. Upes, ezeri un jūras ir tīri, mēs elpojam tīru, svaigu gaisu. Cilvēki ir izgudrojuši jaunus enerģijas iegūšanas veidus, jaunus pārvietošanās veidus. Mēs esam pārstājuši piesārņot apkārtējo vidi. Cilvēki ir iemācījušies ne tikai izmantot planētas resursus, bet arī tos atjaunot, kā arī papildināt šos resursus nākamajām paaudzēm. Jo mums taču ir jāatstāj Zeme labākā stāvoklī, kā līdz tam, kad mēs šurp atnācām! Pamazām mūsu unikālā planēta tuvojas savam pirmatnējam izskatam, pārtopot par ziedošu dārzu. Mainās klimats ne tikai cilvēku attiecībās, bet arī klimats uz Zemes kļūst maigāks.
            Ja jūs gribat padzerties ūdeni, to nav jāpērk. Jūs vienkārši varat pieiet pie jebkura avota vai strauta un mierīgi dzert svaigo, vēso ūdeni, zinot, ka tas ir lielisks.
            Katrs cilvēks, kopā ar savu ģimeni dzīvo savā harmoniskajā vidē, mīlestības telpā, kur viss ir radīts pēc dievišķajiem likumiem, kur visas dzīvās būtmes atrodas harmonijā un saskaņā.
            Sabiedrībā valda vienots kalpošanas gars. Cilvēku sirdis uz visiem laikiem ir izdziedinātas no egoisma un vardarbības. Nav strīdu un nesaskaņas ticībās. Cilvēkus apvieno vienota reliģija, vienota ticība. Tā ir mīlestības, nesavtības, kalpošanas Dievam, Dabai, cilvēkiem, reliģija. Tā ir patiesības nostiprināšanās uz Zemes un visās pasaulēs.
            Pievienojiet vēl kaut ko šim lieliskajam tēlam. To, kas nāk no Jūsu patiesajiem sirds dziļumiem. Un dodiet komandu tā realizācijai, sakot: "Lai notiek tā!" vai "Mani nolūki - īstenojaties!".
            Un tagad pajautājie sev: "Ko es varu izdarīt jau šodien, lai šis tēls realizētos dzīvē?"
            Atcerieties šos vārdus!
            Pateicieties Visaugstākajam, apkārtējai pasaulei un atgriezieties ikdienas realitātē ar savu gatavību īstenot iecerēto!



LAI SVĒTĪBA VISIEM!