svētdiena, 2015. gada 10. maijs

Dzīves nolūks- patiess prieks


“Cilvēkbūtne ir radīta nolūkā pieredzēt neierobežotu prieku. Nu, piemēram, laimes sajūtu un prieku gūsiet, ja nopirksiet auto vai vasarnīcu, vai arī apprecoties, bet jūs nezināt, kas patiešām ir prieks! Patiess prieks ir bez nosacījumiem un bezgalīgs. Sēžot, varat pieredzēt lielu svētlaimi, staigājot- milzīgu prieku, elpojot, ēdot, pieskaroties, redzot krītam zemē lapu vai kaut ko darot, jūs varat pieredzēt prieku. Viss un jebkas var sniegt prieku. Vai jums ir tāds prieks?
Atbilde: NĒ.
Tikai tie, kuriem ir šāds prieks, ir īsti cilvēki. Cilvēki, kuriem nav bezgalīgā prieka, nav cilvēki. Tie nedzīvo pa īstam.
Visām lielajām dvēselēm, izcilajiem cilvēkiem bija šāda mīlestība un prieks, jo tajos mita augstākā apziņa. Piemēram, Ramana Maharši, viņā mita Šiva. Tieši tāpēc viņš ir Ramana Maharši. Tāpēc tad, kad viņš nomira, Šiva devas atpakaļ uz Arunačala kalnu un Čenajas iedzīvotāji redzēja tam pa pēdām sekojam liesmu. Piemēram, Aurobindo, viņa ķermenis nesabruka pat 23 dienas pēc nāves. Jo viņā mita Krišna.
Ramakrišnā Paramahamsā iekšā mita Kalika Devi.
Līdzīgi bija ar Jēzu, kad viņu kristīja, tad viņā ienāca Kristus. Tāpēc viņā bija tāda mīlestība un tāds prieks. Arī jūsos jābūt šādai mīlestībai, tādam priekam, jo tas ir visa radītā nolūks; šis viss radītais ir 15 miljardus gadus vecs. Vai viss tas būtu radīts tikai tāpēc, lai jūs ietu uz skolu vai koledžu, meklētu darbu, taisītu biznesu, pelnītu naudu, apprecētos, radītu bērnus, novecotu un nomirtu? Tad Dievam, kurš radījis šo pasauli, vai kādam citam spēkam, kurš to izveidojis, būtu jābūt muļķim. Tas nav dzīves mērķis.
Šīs dzīves mērķis un nolūks ir pieredzēt šo mīlestību un šo bezgalīgo prieku.”

Šrī AmmaBagavāns

Vienotības universitātes Atmodas mācība