pirmdiena, 2015. gada 23. februāris

Šonedēļ Ķīpsalā būs skatāma ikgadējā Latvijas Grāmatu izstāde



Izstādes darba laiks
Biļešu cenas
27. februārī 10.00 – 18.00
28. februārī 10.00 – 18.00
1. martā      10.00 – 17.00
Ieejas biļetes cena – 1 EUR
Pensionāriem un invalīdiem – bez maksas!
Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas!
Izstādes "Skola 2015" apmeklētājiem – bez maksas!

Šonedēļ Ķīpsalā būs skatāma ikgadējā Latvijas Grāmatu izstāde


Šīs nedēļas izskaņā - no 27. februāra līdz 1. martam, Ķīpsalas izstāžu hallē notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums - starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Latvijas Grāmatu izstāde 2015".

Kā informē pasākuma organizatori, apmeklētāji varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem un mainīties ar grāmatām. Būs arī īpaša pasākumu programma mazajiem lasītājiem.

Šogad izstādē daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās tādas izdevniecības kā "Annele", "Avots", "Dienas grāmata", "Janus", "Jāņa Rozes apgāds", karšu veikals "Jāņa sēta", "Jumava", "Kontinents", "Latvijas grāmata", "Liels un mazs", izdevniecība "Lauku Avīze", "LU Akadēmiskais apgāds", "Mansards", "Madris", "Neputns", "Pētergailis", "RaKa", "Sol un Vita", "Valters un Rapa", "Zinātne", "Zvaigzne ABC", "White Book" un citas.

 

Grāmatu izstādi ievērojami papildinās mācību literatūras klāsts, kura nozīme mūsdienīgas izglītības ieguvē ar katru brīdi arvien palielinās. Izstādē piedalīsies tādas labi zināmas izdevniecības kā "Pētergailis", "RaKa", biznesa augstskolas "Turība" izdevniecība un "Zvaigzne ABC".

Grāmatu izstādes centrālais punkts būs Latvijas Grāmatnieku ģildes ekspozīcija, kur varēs sastapt autorus, iegūt autogrāfus un paspiest arī roku savam iemīļotajam rakstniekam.

Te varēs noklausīties harizmātiskā norvēģu rakstnieka Terjes Bindera stāstījumu par savas dzimtas sakņu un identitātes meklēšanu Latvijā grāmatas "Kur piedzimst vējš" atklāšanā, kā arī sastapt Arno Jundzi, Ingunu Baueri un Daci Judinu.

Izstādes apmeklētājus gaida arī grāmatu sērijas "Mežonīgie pīrāgi" piektās grāmatas "Mežonīgie pīrāgi un Imperators" autora Māra Putniņa sveiciens lasītājiem un aktiera Mārtiņa Brūvera monoizrāde lieliem un maziem par pīrāgiem un pīrāgošanos.

Ikviens Jāņa Petera daiļrades cienītājs ir laipni aicināts uz kultūras stendu, lai satiktos ar rakstnieku, vēstures cienītājiem un izzinātājiem būs aizraujoša saruna ar grāmatu "Latvijas armijas krūšu nozīmes. 1918-1940" un "Latvijas valsts apbalvojumi 1918-1940" veidotājiem, bet kultūras stendā varēs tikties ar ilggadējo laikraksta "Literatūra un Māksla" redaktoru Jāni Škaparu.

Sestdien, 28. februārī, plkst. 12 Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu un jauniešu žūrijas" eksperti no visas Latvijas jau 13.reizi tieši grāmatu izstādē Lielajos lasīšanas svētkos nosauks populārākās grāmatas, ko lasījuši pagājušā gada laikā.

Rakstnieki, ilustratori, tulkotāji un izdevēji saņems šokolādes grāmatu kā augstāko jauno lasītāju godalgu. Pasākumu vadīs Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Grāmatu izstādes laikā darbosies arī bērnu izklaides istaba "Millili", kurā būs iespēja tikties ar grāmatu autoriem, ilustratoriem, skatīties multfilmu, klausīties mūziku, piedalīties radošajās darbnīcās un spēlēs, kā arī iejusties detektīva lomā. Istabā "Millili" viesosies mazo un zinātkāro lasītāju iemīļotie rakstnieki Juris Zvirgzdiņš un Ieva Samauska, ilustratori, kā arī tārpiņš, Lielais ozols, Millili un Kaķis, lai jautri pavadītu laiku un baudītu svētkus kopā ar grāmatu veidotājiem un izdevējiem.

Arī šogad grāmatmīļus priecēs Grāmatu maiņas punkts, ko uzraudzīs Rīgas Centrālās bibliotēkas darbinieces.

Izstāde 27. februārī un 28. februārī būs skatāma no plkst. 10 līdz 18, bet 1. martā - no plkst. 10 līdz 17. Izstādes apmeklējums pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, kā arī bērniem līdz septiņu gadu vecumam un izstādes "Skola 2015" apmeklētājiem būs bez maksas, pārējiem interesentiem par ieeju izstādē būs jāmaksā viens eiro.


 

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums Baltijas valstīs – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Baltijas Grāmatu svētki 2015”.

Izstādes apmeklētāji četrās dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām, kā arī “Grāmatu maiņas punktā” mainīties ar citu lasītāju grāmatām.

Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas.

Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsala 10:00 - 18:00 27.02.2015 - 28.02.2015 2015-02-27