pirmdiena, 2015. gada 9. februāris

Piecu elementu enerģija

 

Piecu elementu enerģija. (Simboliskais Fen-Šui)
 
 
Stādāties priekšā, ka visam, absolūti visām lietām tuvākajā apkārtnē piemīt enerģija un bez tam simbolizē noteiktas stihijas vai elementi, kā tos sauc pēc ķīniešu tradīcijām. Neatkarīgi no tā, kurā valstī mēs dzīvojam, daba un enerģija ir visur apkārt.
Galvenais Fen-Šui mērķis un, protams, arī mūsu galvenais mērķis – spēt radīt savā mājā tādu iekārtojumu, lai visas lietas, priekšmeti, dizaina elementi nestu tikai labvēlīgu informāciju, kalpotu tikai priecīgiem mērķiem, nestu tikai panākumus un laimi.
To var pilnībā panākt, ja spēsim sevī attīstīt īpašu jūtīgumu un, pats galvenais, apzināsities savu attieksmi pret visiem apkārtējiem priekšmetiem. Tam nolūkam mums nepieciešams saprast visa pamatā esošos 5 elementus un to harmonisku mijiedarbību.
Pieci elementi – tie ir Ūdens, Koks, Uguns, Metāls un Zeme. Katrs no tiem simbolizē vienu vispārējās dzīvības enerģijas – ci aspektu. Katrs elements asociējas ar savu krāsu, laika apstākļiem, gada laikiem, kompasa virzienu un tā tālāk.
Visi šie elementi vienmēr atrodas kustībā, tie noteiktā veidā savstarpēji iedarbojas, transformējot ci enerģiju un radot vai nu labvēlīgu, vai nelabvēlīgu enerģiju.
Lai izprastu piecu elementu enerģiju un sekmīgi to pielietotu praksē, pietiekami zināt divus primārā cikla elementus: radošo Loku (pozitīvo) un graujošo Loku (negatīvo).
Radošajā Lokā Ūdens baro Koku, Koks baro Uguni, Uguns pārvēršas par Zemi (pelni), Zeme rada Metālu (rūda), bet Metāls rada Ūdeni. Kad šis cikls tiek uzturēts, visi elementi atrodas harmonijā un rada pozitīvo enerģiju. Enerģijas virziens – pēc pulksteņa rādītāja.
Graujošajā Aplī Ūdens dzēš Uguni, Uguns kausē Metālu, Metāls cērt Koku, Koks noplicina Zemi, bet Zeme uzsūc Ūdeni. Šai ciklā elementi kļūst cits citam par „agresoriem” un rada negatīvo enerģiju.
Atbilstoši šiem cikliem var novērtēt, piemēram, labvēlīgās un nelabvēlīgās krāsu un formu kombinācijas, kā arī dažādu priekšmetu novietojumu dažādos istabas stūros vai mājas zonās. Piemēram, ja jūs istabas dienvidu stūrī novietosiet akvāriju, tad tas nozīmēs, ka akvārijs simboliski dzēš jūsu slavas Uguni. Ja jūs šo pašu akvāriju novietosiet mājas dienvidaustrumu sektorā, tad ūdens baros jūsu bagātības Koku. Tomēr arī šeit ir nianses ar lielumiem un novietojumiem!
Der atcerēties – tas kas der visiem, neder nevienam! Galvenais akli neuzticēties, bet pārliecināties savā dzīvē. /DBB
Atgriezties

http://simboli.lv/zinatnes/fen-sui/piecu-elementu-energija/