piektdiena, 2015. gada 20. februāris

Mērķis iešanai caur duālismu

 




Fragments no Ješua čenelinga. http://www.jeshua.net/lv/

Mērķis iešanai caur duālismu


Lūdzu, nenovērtējiet par zemu Zemes dzīvju nozīmi. Jūs piederat pie pašas radošākās, attīstītākās un vīrišķīgākās Dieva (Visa, Kas Ir) daļas. Jūs esat neizpētītā izzinātāji un jaunā radītāji. Jūsu duālisma sfēras pētījumi kalpoja mērķim, augstākam par jūsu iztēli. Grūti ir paskaidrot pašu dziļāko jūsu ceļojuma nozīmi, bet mēs varam teikt: jūs radījāt jaunu agrāk neeksistējušas apziņas veidu.
Pirmo reizi šo apziņu nodemonstrēja Kristus, kad viņš staigāja pa zemi. Tāda apziņa, kuru mēs saucam par Kristus apziņu, ir dvēseles alķīmijas rezultāts. Fiziskā alķīmija – tā ir māksla pārvērst svinu zeltā. Garīgā alķīmija – tā ir māksla pārveidot tumšo enerģiju “trešajā enerģijā” – garīgajā zeltā, kura piemīt Kristus enerģijai.

Lūdzu, pievērsiet uzmanību: mēs neapgalvojam, ka mērķis ir pārveidot tumsu gaismā vai ļaunu labā. Tumsa un gaisma, ļaunais un labais – tie ir dabiski pretstati, tie pastāv, pateicoties viens otra eksistencei.

Īsta garīgā alķīmija ienes “trešo enerģiju” – apziņas veidu, kurš, balstoties uz mīlestības un sapratnes enerģiju, iekļauj sevī abas polaritātes. Jūsu ceļojuma patiesais mērķis nav, lai Gaisma uzvarētu Tumsu, bet gan, lai paceltos augstāk par pretstatiem un radītu jaunu apziņas veidu, kurš uztur vienotību, pat pastāvot gaismai un tumsai.

Mēs paskaidrosim šo samērā grūto atzinumu ar metaforas palīdzību.
Iedomājaties, ka jūs nirstat dziļumā, lai atrastu pērli. Atkal un atkal jūs nirstat okeānā, lai atrastu to īpašo pērli, par kuru visi runā, bet neviens nav redzējis. Pačukstēsim: pat Dievs, Galvenais Nirējs, nekad nav pieskāries šai pērlei.

Niršana okeānā ir briesmu pilna, jo jūs varat apmaldīties vai ienirt pārāk dziļi, lai vēl spētu noturēt elpu. Un tomēr jūs esat neatlaidīgs un atkal un atkal nirstat okeānā, apņēmības un iedvesmas pilns. Jūs esat traks?
Nē, jūs esat jaunā izzinātājs.
Bet noslēpums ir, ka pērles meklēšanas procesā jūs to radāt.Pērle – tas ir Kristus apziņas garīgais zelts. Pērle – tie esat jūs, duālisma pieredzes pārveidotie.

Šeit ir īsts paradokss: izzinot jauno, jūs to radāt. Jūs kļūstat par Dieva radītu pērli.
Dievam nav citas iespējas to izdarīt, jo tas, ko jūs meklējāt, neeksistēja: jums nācās to radīt. Kāpēc Dievs ir tik ieinteresēts radīt kaut ko jaunu? Noformulēsim to pēc iespējas vienkāršāk.
Sākotnēji Dievs bija viscaur LABS. “Labais” mājoja visur un visā. Pēc būtības viss bija statisks, jo neeksistēja nekas cits. Tam, kas bija radīts, pietrūka dzīvīguma, pietrūka spējas augt un attīstīties. Jūs teiktu, ka tas ir iesprūdis.

Lai radītu izmaiņas, radītu iespēju kustēties un paplašināties, Dievam nācās ievest Radītajā Elementu, atšķirīgu no visu aizpildošā “Labi”. Viņam tas nācās grūti, jo kā jūs varat radīt kaut ko ne no sevis? Kā “Labais” var radīt “Slikto”? Nevar. Dievam nācās ķerties pie, teiksim tā, trika. Triks saucās NEZIŅA*.

Neziņa ir pretējs elements “Labajam”. Tā rada ilūziju, ka neatrodaties Labajā, ilūziju, ka esat atdalīts no Dieva. Jūsu Visumā “nezināšana, kas jūs esat patiesībā”, ir stimuls izmaiņām, augšanai un attīstībai. Neziņa rada bailes, bailes rada kontroles nepieciešamību, kontroles nepieciešamība rada cīņu par varu – un lūk, jums ir visi priekšnoteikumi “Ļaunā” uzplaukumam. Tā tika radīta skatuve cīņai starp “Labo” un “Ļauno”.

Lai atsprūdinātu savu Radīto, Dievam bija vajadzīga pretstatu dinamika. Iespējams, jums grūti to apjēgt, ņemot vērā visas neziņas un baiļu nodarītās ciešanas, bet Dievs šīm enerģijām piešķir lielu vērtību, jo tās nodrošināja viņam veidu pacelties virs Sevis.

Un Dievs palūdza jūs, kuri piederat Viņa pašai radošākajai, attīstītākajai un vīrišķīgākajai daļai, uzvilkt Neziņas aizklāju. Lai sajustu pretstatu dinamiku tik pamatīgi, cik vien iespējams, jūs uz laiku ievietoja aizmirstībā par jūsu īsteno dabu. Jūs piekritāt iegremdēties neziņā, bet arī šis fakts ir maskēts ar aizmirstības aizklāju. Tāpēc tagad jūs bieži dusmojaties uz Dievu par to, ka atrodaties tādā situācijā: dzīves grūtības, neziņa – un mēs to saprotam. Kaut arī pēc būtības jūs esat Dievs, bet Dievs – tas esat jūs.

Neskatoties uz to, ka nelaimes un skumjas ir dziļi iesakņojušās, jūsos tomēr eksistē izbrīna un satraukuma sajūta no dzīves duālismā, no kaut kā jauna izpētes un radīšanas. Tas ir Dieva sākotnējais satraukums, iemesls, kādēļ ar jūsu palīdzību Viņš sāka savu ceļojumu.

Devušies ceļojumā, jūs saskārāties ar Ļaunumu (bailēm, neziņu), saglabājot atmiņā tikai neskaidras atmiņas par Labo (Mājām). Tiecoties uz Mājām, jūs sākāt cīnīties ar bailēm un neziņu. Taču jūs neatgriezīsieties Mājās, saprotot to kā atgriešanos pie sava sākotnējā stāvokļa. Jo, pateicoties jūsu ceļojumam, Radītais ir izmainījies.

Ceļojuma beigas iezīmēs tas, ka jūs pacelsieties augstāk par labo un ļauno, gaismu un tumsu. Jūs radīsiet trešo enerģiju, Kristus enerģiju, kura iekļauj un pārveido pretstatus. Jūs paplašināsiet Dieva Radīto. Jūs kļūsiet par Jaunu Dieva Radīto. Kad uz Zemes pilnīgi piedzims Kristus apziņa, Dievs pacelsies augstāk par Sevi Pašu.

Līdz “cilvēciskajai pieredzei” Kristus apziņa neeksistēja. Kristus apziņa – tā piemīt tam, kurš izgājis caur daudzslāņainu duālisma pieredzi, nonācis ar to saskaņā un parādījies “otrā pusē”. Viņš būs Jaunās Zemes iemītnieks. Viņš atļaus duālismam aiziet. Viņš atpazīs un uzsūks visu savu dievišķumu. Viņš kļūs par vienu veselu ar savu dievišķo Es. Taču viņa dievišķais Es kļūs citāds kā agrāk. Tas kļūs dziļāks un bagātāks nekā apziņa, no kuras tas radās. Jeb var izteikties tā: izejot cauri duālisma pieredzei, Dievs padarīs Sevi bagātāku.

Šis stāsts ir vienkāršots un izkropļots, jo visu, lai ko mēs runātu, izkropļo laika un atšķirtības ilūzijas. Šīs ilūzijas kalpoja derīgam mērķim. Taču ir pienācis laiks pacelties augstāk par tām. Lūdzu, sajūtiet enerģiju, ko satur mūsu vārdi, stāsti, notikumi un metaforas.
Kaut kādā ziņā tā ir jūsu enerģiju. Caur mani, Ješua, ar jums runā jūsu kristus–līdzīgo Es enerģija. Mēs gaidām jūsu pievienošanos mums.

https://www.draugiem.lv/#/user/3705872/blog/?p=12961600