sestdiena, 2017. gada 11. marts

Prāts un atplaukusi sirds

Prāts un atplaukusi sirds
 “Tas ir pilnīgi normāli, ja cilvēks vēlas kļūt pazīstams un populārs ārējā pasaulē. Ja vien kas nāk un notiek dabīgā lietu kārtībā, tad nekas nav nepareizi. Tad viss notiek pareizi.
Ir divu veidu darma (“pareizas” dzīvošanas veids). Viena ir prāta darma, otra ir sirds darma.
Ja cilvēkam nav atplaukusi sirds, tad tas nozīmē, ka tas darbojas prāta grožos un rāmjos. Kad cilvēks dzīvo prāta vadītu dzīvi, arī tad tam jābūt patiesam pret sevi. Prāts riņķo un griežas ap sevi vien un Patībai vajag izpausties.
Patībai patīk nauda, vārds un slava. Tas viss Patībai ir ļoti dabīgi. Pats var pat upurēties un teikt – man nevajag naudu, man nevajag slavu un atzīšanu. Arī tā ir Patības izpausme, jo tā cilvēks patiesībā izrāda vēlmi, lai kāds viņu mīlētu un atzītu viņa labumu. Cilvēks dažkārt atsakās no visa, un pats jūtas ļoti labi.
Vai nu cilvēks atsakās no naudas vai neatsakās, vai nu grib atzinību un slavu vai negrib, tam nav nozīmes. Bet tas ir viens un tas pats. Cilvēks var pēc tā tiekties vai atsacīties, tā vienalga ir Patības izpausme.
Līdz brīdim kamēr cilvēks funkcionē prāta vadībā, slavas un vārda meklējumi tāpat arī atzīšana ir normāla lieta. Tikai tas ir jāatzīst.
Otri ir tie, kuru sirdis ir atplaukušas. Pavisam dabiski viņos nav pieķeršanās. Un ne jau viņi to praktizē. Tas ir pavisam dabiski, jo sirds ir atvērusies. Viņu patiesais stāvoklis ir apmierinātība un pieticība. Ne jau tie ir mazāk spējīgi kaut ko izdarīt vai viņos ir mazāka motivācija. Viss, ko tie dara, ir vērsts uz kādu lielāku mērķi, nevis Patības piepildīšanai.”
Šrī Bagavāns


facebook SAULES TEMPLIS