trešdiena, 2017. gada 1. februāris

Lūzumu un izmežģījumu psihosomatika

http://sevisapzinasanaskola.lv/luzumu-un-izmezgijumu-psihosomatika/

Arī jebkuram lūzumam ir savs psihosomatisks iemesls. Lūzumi vienmēr ir kā konflikta atrisinājums,kad cilvēks nav spējīgs kaut ko izdarīt. “Recall Healing” koncepcijā lūzumi nozīmē – kaut kādā laika periodā cilvēks pārdzīvo par to, ka nespēj ar kaut ko tikt galā. Kaulos, kuros organisms “nolaiž” pārdzīvojumu, sākas pārveidošanās kaulu audu zaudējuma dēļ.
Tad, kad konflikts tiek atrisināts un pārdzīvojums noslēdzies, kaulu audi sāk atjaunoties. Sākas kaulu audu sapampums, kurš ļauj ātrāk audiem sadzīt.
1. gadījums

Sieviete salauza celi pēc tam, kad nepatīkamā situācija darbā tika atrisināta. Jaunais priekšnieks gribēja pazemot visu kolektīvu, noliekot tos “uz ceļiem”. Šī situācijā darbā turpinājās vairākus mēnešus, bet pēc tam priekšnieku atlaida, un tieši tajā dienā sieviete salauza celi. Lūzums var būt un var arī nebūt, bet, spriežot pēc stāstiem, kad ir notikuši lūzumi, rodas iespaids, ja organisms “nolēma” salauzt kaulus, tad tas tos salauzīs.
2.gadījums
Sieviete vairākus gadus uzvedās kā “priekšzīmīga sievasmāte”. Ar znotu nestrīdējās, lai arī viņa to ļoti vēlējās. Beidzot iekšējais konflikts sasniedza pašus augstumus, un viņa izteica znotam visu, ko domāja par viņu. Pēc sarunas atgriežoties mājās, galvā pārtinot visus vārdus, kuri tika izteikti, viņa pievienoja vēl jaunus un jaunus, ko strīda laikā netika izteikusi, un pēkšņi viņa nokrita uz līdzenas vietas un salauza sev zobu. Jūs domājat, ka sieviete pastāvīgi krīt? Protams, ka nē. Tas notika tajā momentā, kad viņa beidzot savam znotam parādīja “zobus”.
3.gadījums
Deguns tika salauzts tieši tad, kad sieviete devās aizstāvēt savas tiesības pie advokāta. Viņa teica, ka tas bija pirmo reizi un viņa jutās savādi, kad viņai ir jāaizstāv savas tiesības. Pēc tam, kad viņa iznāca no advokāta kabineta, viņa nokrita un salauza degunu.
4.gadījums

Sieviete brauca ar slēpēm kalnos. Tā bija brīnišķīga diena. Kādā momentā viņa apstājās, ieelpoja vairāk svaiga gaisa, paskatījās apkārt un padomāja: “Viss sāk nokārtoties. Beidzot man viss ir labi. Es ar visu esmu tikusi galā”. Laižoties lejā no kalna, viņa salauza potīti.

Ja jūs kaut ko esat salauzis vai izmezģījis, tad ir svarīgi noteikt saikni starp lūzumu un pārdzīvojumu. Ir nepieciešams pabeigt šo pārdzīvojumu, ja tas vēl ir kaut nedaudz palicis. Citādāk pastāv risks, ka kauli lēnāk dzīs. Un, protams, apzināties šo mācību un nākamreiz nešaubīties savās iespējās.