svētdiena, 2017. gada 19. februāris

Kā nomainīt savas dzīves "filmiņu"

http://garavasara.com/articles/ka-nomainit-savas-dzives-filminu

Domā, ka viss, kas notiek tavā dzīvē, jau sen ir izlemts debesīs, un tu to nekādi nespēj ietekmēt? Pazīstamais transerfinga realitātes teorijas autors Vadims Zelands uzskata, ka tādas domas ir būtiskākie cilvēces maldi. Savā grāmatā ar tādu pašu nosaukumu “Transerfinga realitāte”, kura ir populāra lasītāju vidū nu jau 12 gadus, viņš ļoti uzskatāmi skaidro veidus, kā paskatīties uz pasauli no pavisam citas puses un kļūt par sava likteņa saimniekiem šī vārda burtiskā nozīmē. Šim noslēpumainajam, pat nedaudz mistiskajam ģēnijam, kurš piekopj slēgtu dzīvesveidu un nemīl atrasties cilvēkos, ir izdevies pa plauktiņiem salikt tās gudrības, kuras cilvēce ir meklējusi tūkstošiem gadu. 
Visas mūsdienu cilvēku nelaimes, pēc Vadima Zelanda domām, rodas no tā, ka viņi vairāk izpilda un kopē, “fotogrāfē realitāti”, nevis paši rada kaut ko jaunu. Bet visos laikos reālus panākumus dzīvē varēja sasniegt tikai lēmēji un radītāji, bet nekādā gadījumā ne patērētāji. Ezotēriskā Zelanda mācība pierāda, ka notikumi pasaulē notiek vairākās paralēlās telpās vienlaicīgi. Zinātnieks ir pārliecināts, ka jebkuram cilvēkam ir pa spēkam uzzīmēt filmu savā “projektorā”, ar kura palīdzību tiks translēta viņa dzīve. Tas nozīmē, ka tas, kāda “filma” griezīsies tavā galvā, tāds arī būs tavs “kino” realitātē. Iespējams, tu tagad pasmīni, par to, ka tas nav iespējams. Palasi šos desmit interesantos Vadima Zelanda padomus: iespējams, ka tie tev palīdzēs paskatīties uz savu dzīvi no cita skatupunkta.
1. Tava realitāte ir tas kino, kas tiek demonstrēts “tavā projektorā”. Ko tu pats izveidosi, to tu arī ieraudzīsi. Problēma ir tikai tāda, ka cilvēki dara pilnīgi pretēji: ko redz, to zīmē. Saproti atšķirību?
2. Brīnums notiks tikai tajā gadījumā, ja tu salauzīsi ierasto stereotipu un domāsi nevis par līdzekļiem kā to sasniegt, bet par pašu mērķi.
3. Ja tev reizēm liekas, ka tu esi “ne no šīs pasaules”, vai ar šo pasauli “kaut kas nav kārtībā”, tas nozīmē, ka tu jau esi gandrīz vai pavisam atmodies – lieliski!
4. Ja tu stūrgalvīgi un nepielūdzami visu laiku domās projicēsi savu kino un soļosi pretī mērķim, realitāte agri vai vēlu nonāks saskaņā ar to. Realitātei vienkārši nebūs vairs, kur palikt, – tāda ir tās īpašība. Ne tikai tu esi atkarīgs no realitātes, bet arī viņa no tevis. Jautājums ir par to, kuram pieder iniciatīva.
5. Ko viennozīmīgi nevajadzētu darīt, – vilties savā dzīvē. Nevajag domāt, ka tā nav izdevusies. Nekādā vecumā tā nedrīkst domāt. Šajā dzīvē viss notiek likumsakarīgi. Un tagad viss tikai sākas– jebkurā laikā, pie jebkuriem noteikumiem un apstākļiem.
6. Iemācies baudīt sliktu laiku, rindas, sastrēgumus, problēmas, jebkuru negatīvu parādību. Tāds sava veida mazohisms pakāpeniski attīrīs debesis virs tavas pasaules. Tev vajag aizdomāties tikai par to, kādu labumu tev var atnest viens vai otrs nelabvēlīgs apstāklis. Bet tā tas arī būs – par to tu pats pārliecināsies vairākkārt.
7. Kad tu pārstāsi vienkārši gribēt un apņemsies to iegūt, tad tu to saņemsi.
8. Visgrūtāk ir mācēt gaidīt, saglabājot vērojošu situācijas noteicēja pozīciju. Ir jāiztur pauzes, kuras laikā nekas nenotiek, pārbaudījums.
9. Izrādot neapmierinātību ar jebko vai kādu lamājot, – valdību, valsts iestādes, futbolistus, laikapstākļus, kolēģus, kaimiņus, tuviniekus, nemaz nerunājot par bērniem, – tu pasaules spogulī translē nepievilcīgu attēlu un saņem atbilstošu realitāti kā atspulgu.
10. Atļaut sev būt pašam – tas nozīmē pieņemt sevi ar visām savām nepilnībām. Atļaut otram būt citādākam – nozīmē noņemt no viņa savu cerību projekcijas. Rezultātā situācija, kad viens vēlas to, ko otrs nepieņem, neizskaidrojamā veidā atrisināsies pati no sevis.
Izmantot šīs pamācības vai ne – izvēle vienmēr ir katra paša ziņā. Tu vari to uzskatīt par pilnīgu murgu un palaist gar ausīm šo informāciju. Bet tu vari arī pamēģināt šos padomus ieviest savā dzīvē jau tūlīt un paskatīties, kas notiks. Starp citu, desmitiem tūkstošu cilvēku atzīstas, ka, pateicoties transerfinga principiem, viņu dzīves kaut kādā neticamā veidā mainās acu priekšā. Atceries: cilvēks ir tas, kam viņš tic.

Avots: www.liveinternet.ru
* No krievu valodas tulkoja Ingūna Paupe speciāli priekš www.garavasara.com
* Korektore: Liene Lāce
*** Draugi! Kā jūs esat ievērojuši, labi raksti latviešu valodā ir retums. Mēs gribētu priecēt ar tādiem vairāk, bet tam vajadzīga jūsu palīdzība. Meklējam atbildigus palīgus, kuriem nelielu interesantu rakstu tulkošana no krieu vālodas sagādās prieku. Rakstiet mums uz info@garavasara.com. Peace and Love! GV team