otrdiena, 2017. gada 28. februāris

Neizdāļā savu enerģiju!

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2015/06/26/neizdala-savu-energiju/

Katru dienu mēs satiekamies ar cilvēkiem, kuri, kaut arī nebāž roku mūsu kabatā, taču mērķē uz to, ko ne par kādu naudu nevar nopirkt. Mums pastāvīgi zog dzīves enerģiju, bet kāpēc tas notiek un kā pasargāt sevi no badīga “vampīra”, diemžēl mums skolā nemācīja.

Tu – man, es – Tev.

Nevienam sen jau vairs nav noslēpums, ka cilvēks ir ne tikai fiziskais ķermenis, bet arī enerģiju summa, daudzas no kurām zinātniekiem ir pazīstamas jau sen: tās ir smadzeņu elektriskais starojums, neitroni un neitrino, no kuriem sastāv atomi un, protams, bioenerģija un bioplazma.
Bioenerģētiķi apgalvo, ka cilvēki dalās ar enerģiju vienmēr – pat tad, kad guļ un klusē. Mūsu bioenerģijjas lauka mijiedarbību ar citiem mēs sajūtam zemapziņas līmenī un uz to reaģējam gan ar garastāvokļa maiņām, gan tīri fiziskām sajūtām. Ja jums ar cilvēku ir viegli un patīkami, ja jums ir par ko paklusēt, tātad energoapmaiņa ir lieliska, jūs “pabarojat” viens otru un abi esat vinnētāji. Bet, ja jūs jūtat neapmierinātību, nervozitāti un pēkšņu spēka zudumu, trauksmi vai pat sāpes, tātad blakus jums atrodas enerģijas vampīrs.
Bioenerģija ir nepieciešama katram, kā asinis un limfa. Taču brīžam tās katastrofāli nepietiek. Iemesli tam var būt vairāki. Tās ir smagas slimības, vecums, stiprs nogurums. Taču nekas tā neizmaina cilvēkus, kā aizkaitinātība, skopums, skaudība, naids, dusmas, vainas apziņa, greizsirdība. Tieši tie rada “caurumus” mūsu enerģētiskajā laukā un tieši caur šiem caurumiem iztek mūsu spēks. Un pazaudējot daudz savas enerģijas, cilvēki automātiski meklē, kur to papildināt.

Labprātīga palīdzība vampīram.

Pievērsiet uzmanību tam, cik ļoti var nogurdināt vienkāršs rīta brauciens sabiedriskajā transportā. Desmitiem tādu pašu, aizkaitinātu ļaužu stāv blakus jums un to vien gaida, lai, kādam “uzlietu” savu aizkatinājumu un dusmas, no kāda “pārķertu” trūkstošo enerģiju. Jo vairāk jūs ļaujaties kolektīvajam noskaņojumam, jo vairāk riskējat būt upuris un tā saucamais “nelaimes biedrs”.
Mierīgiem un priecīgiem cilvēkiem biolauks ir līdzsvarots un atgādina zelta oliņu – tādā čaumalā ir ļoti grūti radīt plaisu.
Bet tieši tāds ir “vampīra” uzdevums – izvest līdzsvaroto no pacietības, saniknot viņu. Recepte ir vienkārša: tas pacietīgi centīsies jūs izsist no līdzsvara. Ja tas izdosies, dusmu karstumā jūs paši paudīsiet savas emocijas un līdz ar to atdosiet arī savu enerģiju.
Saņemt savu “porciju” vampīrs var arī caur izbīli, jo bailes cilvēka aurā rada caurumu un tieši caur to enerģētiskais rīma sāk savas dzīres.
Ļoti bieži mēs uz šī upurēšanas altāra guļamies labprātīgi! “Man neviena cita, izņemot tevi, pie kā vērsties”, “es esmu tik nelaimīga” – kura gan no mums, ieraugot draudzenes asaras neskries palīgā? Un, lūk, arī atvērās jūsu enerģijas slūžas un enerģija no jums aiziet, kā no caursista gāzes balona. Vienmēr pēc šādām “paraudāšanām uz pleca” jūs jūtat nogurumu un vienaldzību pret visu.
Neapzinātu vampīrismu tālu nav jāmeklē – tas mēdz būt turpat – ģimenē, starp tuviniekiem. Jūs uzķeraties uz apvainojumu, ka esat slikta mamma, vai nelaba meita un turpat jau arī vainas apziņa un sevis nosodīšana. Tie arī atver vārtus vampīram-radiniekam. Neviens no tuviniekiem nestāda sev mērķi – atņemt jums pēc iespējas vairāk enerģijas un kaitēt. Tā tas nav, taču tas viss notiek zemapziņas līmenī. Pozitīvais moments ģimenē ir tas, ka kopdzīves laikā ģimene automātiski jūs nepieciešamības gadījumā “baro” ar enerģiju.

Kaut kas ir ne tā!

Lai cik arī harmonisks būtu laulātā pāra enerģētiskais līdzsvars, no negaidītiem pārrāvumiem sistēmā pasargāts nav neviens.
Satrauktas sievas jūt: ar vīru kaut kas ir ne tā, bet saprast, kas, nevar. Vairums gadījumu, redzot, ka vīrs attiecībās sāk ieguldīt mazāk personīgās enerģijas, sieva “uzstāda diagnozi”: tātad vairs nemīl.
Nesāciet trakot un uztraukties un celt pretenzijas. Padomājiet, ar ko var būt saistītas šīs pārmaiņas: varbūt vīrs vairāk piekūst darbā, varbūt nejūtas labi un ir apslimis, varbūt tā ir krīzes situācija un problēmas darba vietā. Bieži vien vīrietim vienkārši vajadzīga atpūta un miers, psiholoģiskais komforts un pabūšana vienatnē. Palīdziet viņam, nezāģējiet. Tas var būt arī otrādi – darbā piekūst sieva.
Bet, lūk – skandāls – pats pārbaudītākais veids, kā no cilvēka izsūknēt viņa dzīvības enerģiju. Tukšumu un vājumu, ko sajūtiet pēc tā, neizsauc nepārdomātu, skarbu vārdu pārmaiņa, bet gan spēku zudums, kas aizgājuši lai pabarotu kliedzēju. Un, ja izrādās, ka tieši jūs esat strīdu uzsācējs un skandālists, tad droši var teikt, ka jūs barojaties uz otra enerģijas rēķina.
Daudzās ģimenēs skandāli un strīdi ir bieža parādība, jo cilvēki nezin citu veidu, kā apmainīties enerģijām. Tajā pat laikā to varētu atrast vienkāršā sarunā, mīlas rotaļās un kopīgās pastaigās.

Dzīves ziedi

Īpašā riska grupā var iekļaut bērnus līdz 3,4 gadiem. Viņiem ir ļoti vāja enerģētiskā aizsardzība, tāpēc viņi ir ļoti atkarīgi no vecāku garastāvokļ svārstībām. Tajā pat laikā, viņi ātrāk kā pieaugušie atjauno savu enerģētisko līdzsvaru.
Bērniem un pusaudžiem nerekomendēju pavadīt pārāk daudz laika ar veciem cilvēkiem, jo tikai ar retiem izņēmumiem, tieši veciem cilvēkiem visvairāk trūkst enerģijas un tie automātiski ņem to no turienes, kur vieglāk to dabūt. Un ja bērns pēkšņi ir kļuvis pārāk kaprīzs, bāls, vājš un neaktīvs, tad iemesls tam var būt – “vampīrs” tepat blakus.

Sekss ārstē!

Lai nebūtu jābūt ne upurim, ne zaglim, par savu enerģētisko potenciālu mums jārūpējas katram pašam un tam jāseko: regulāri tas jāpapildina: Kontrolējiet, lai jums regulāri būtu patīkamas emocijas, lai jūs sevi nepārslogotu fiziski un emocionāli.
Lai uzturētu pareizu enerģētisko līdzsvaru, ir daudz vienkāršu veidu un darbību. Piemēram – meditācija, relaksācija, joga, vingrošana, soļošana. Lūgšanas un citi veidi, kā kontaktēties ar sevi un Dievu ir ļoti spēcīgi instrumenti enerģētiskā līdzsvara sakārtošanai.
Sekss ir viens no spēcīgākajiem veidiem kā apmainīties enerģijām: iņ un jaņ enerģiju savienošanās ir veids, kā rodas pašpietiekama būtne – laimīga, starojoša, kura neko nemeklē un ir harmoniskā līdzsvarā.
Attiecībā uz fiziskajām slodzēm (skriešanu, trenžieriem u.c.) – tie lieliski uzlādē, taču jāseko lai šīs slodzes nebūtu pārmērīgas un jūs nepārcenstos. Pie iespējas, staigājiet ar basām kājām pa zāli, izjūtiet degoša uguns burvību, tekoša ūdens burvīgās skaņas – biežāk esiet tuvāk dabai, dabas bērniem nav problēmu ar enerģijas līdzsvaru. “Komunikācija” ar putniem, kokiem, ziediem ir lielisks veids, kā atgūt dvēseles līdzsvaru.

Futbols, pirts, alus…

Sena un pārbaudīta metode, kā atjaunot enerģētisko līdzsvaru ir “ieviest” mājdzīvniekus (jūs taču redzat, ka ir veci cilvēki, kuriem ir daudz kaķu – tā viņi “uzpildās” , izgreznot savu māju ar ziediem.
Nezudīs arī enerģija, kas ieguldīta “tusiņos” ar draugiem. Domubiedru enerģētiskie lauki strādā vienā ritmā, papildinot viens otru. Tas nozīmē, ka “pasēdēšanas” ar draudzenēm uzlabos jūsu veselību, tāpat kā jūsu vīram – futbols, pirts un alus.
Neaizmirstiet par saviem mīļajiem, mazajiem hobijiem, kā arī savu mīļo stūrīti mājās, kurš pilns ar jūsu enerģiju, kur nav neviena sveša: kaut tas ir tikai atpūtas krēsls – maza, niecīga glābšanas laiviņa un paradīzes stūrītis.

Rausīt, rausīt, es tevi ēdīšu!

Bet ko darīt, ja jūs JAU esat kļuvis par “vampīra” uzbrukuma upuri? Pirmkārt jau, centieties novilkt starp jums robežu. Krēsls, koks, sēta, suns pavadā – tie noteikti atvēsinās rīmas vēlmi jums ko nodarīt. Ja tas neizdodas – attālinaties, turiet viņu sev pa gabalu.
Ja neizdevās izvairīties un šis cilvēks apsēdās jums blakus krēslā, vai pie viena galdiņa – salieciet rokas krusteniski uz krūtīm, pārkrustojiet kājas, vai arī parādiet pigu (var kabatā, var aiz muguras – lai neredz). Vecmāmiņu metodes strādā lieliski.
Ja nekā savādāk nav iespējams apstādināt enerģijas aizplūšanu (piemēram to izsauc kāda tuvinieka slimība vai problēmas ģimenē, vai bērna augšanas grūtības), veidojiet šo procesu apzinātu. Domās aizsūtiet saviem mīļajiem nevis aizkaitinātību, bet mīlestību. Domājiet par mammu vai dusmīgo vīru nemitīgi atkārtojot “es mīlu tevi un vēlu Tev laimi”. Lai cik tas dīvaini nebūtu, neapmierinātība pazudīs un enerģija pārstās aizplūst. Bet jūs, daloties ar savu mīlestību, neko nezaudēsiet: savukārt enerģiju alkstošais saņems to daudzkārt pastiprinājušos.
Starp citu:
Bioenerģētiķi apgalvo, ka mūsu sliktie ieradumi un trūkumi ir kā cilpiņas, aiz kurām vampīrs aizķer un tad velk sev klāt mūsu enerģiju. Ja nav aiz kā aizķert, tātad esam drošībā.
Tātad – būt labam, draudzīgam, labsirdīgam, pateicīgam un mīlošam nozīmē – garantēt savu drošību.
Autors: Ludmila Movrina – bioenergoterapeits
Tulkoja: Ginta FS