pirmdiena, 2017. gada 27. februāris

Kā sasniegt apgaismību?

Kā sasniegt apgaismību?
“Lūdzu, pilnībā pieredziet, izdzīvojiet sāpes!
Fiziskās sāpes kā tādas tad kļūst par svētību. Sirsnīgi pieredziet visas psiholoģiskās sāpes! Ja tās pilnībā izdzīvojat, tad tās kļūst par prieku. Necentieties paglābties, nemūciet. Ja cilvēks cenšas paglābties no sāpēm, tad patiesībā cenšas tās pabāzt zem paklāja. Pēc kāda laika sāpes sāk smakot. Tieši tas ir tas, ko lielākais cilvēku vairums dara. Tie nekad neieskatās acīs savām sāpēm. Kāds ģimenē nomirst, tiek zaudēts darbs vai ir kāda cita problēma, bet cilvēks nepieredz sāpes, neizdzīvo sāpes.
Cilvēks mūk bailēs no sāpēm un skatās TV, filmas, iet ciemos, veic kādu pudžu (rituālu). To sauc par bēdu menedžmentu. Kādu laiku tas palīdz, bet pilnīgi noteikti neatbrīvo no sāpēm.
Pārstājiet teikt - es centīšos nebūt greizsirdīgs, būšu laipns un mīlošs; tas viss ir neīsti. Tu esi tu. Tev ir greizsirdība, vardarbība, naids. Visas šīs ēnas ir cilvēkā iekšā. Ieraugi, konfrontē tās. Es nesaku - esi tāds vai citāds. Nē. Esi tas, kas tu esi.
Cilvēks grib būt jauks un patīkams. Un viss tiek skaisti apklāts. Bet, ja sāk rakt dziļumā, tad redz tikai atkritumus.
Vispirms saskatiet šos netīrumus, atkritumus. Tie ir. Tad pieņemiet tos, jo tie tur ir! Kā gan no tiem varētu aizmukt? Tas ir sāpīgi, bet cilvēkam tas viss ir jāierauga, un pēkšņi tas kļūst par prieku. Kur ir prieks, tur nebūs ēnas. Laimīgs cilvēks nespēj sāpināt citus. Tikai nelaimīgs cilvēks spēj sāpināt savu sievu vai sieva - vīru. Nelaimīgi bērni sāpina vecākus, nelaimīgi padotie sāpina darba devēju.
Nelaimīgi cilvēki izplata bēdas un ciešanas. Laimīgi cilvēki nevar radīt sāpes. Ja cilvēki ir laimīgi, tad nespēj izdarīt neko nepareizu. Tie ir laimīgi un tieši tāpēc nevar izdarīt nepareizi. Nelaimīgi cilvēki nonāk likstās, kļūst par zagļiem, noziedzniekiem utt.
Pamatā tātad, jābūt kādam laimes minimumam; un patiesa laime nāk tad, kad sevi konfrontē.
Jūs sakāt- “man bail no tā cilvēka”. Tā nav patiesība. Patiesībā jums ir bail no sevis. Ja pazaudēsit bailes no sevis, tad pazaudēsit bailes no visa cita.
Cilvēks baidās no sevis, jo sevi nemīli. No otras puses, cilvēks saka - man jāpārvar savas bailes, man kāds ir jāmīl. Bet patiesībā cilvēks nemīl pats sevi. Tāda ir situācija. Ieejot sevī, cilvēks atklāj - kāds tas ir.
Un tā,- tad nu pieņem! Kad cilvēks sāk pieņemt, tad sāk sevi mīlēt. Tas ir ļoti dabiski un viegli - dziļi ieiet sevī, atklāt un pieņemt, mīlēt sevi un pārvērst ciešanas priekā.
Ja tā dara, tad ģimene būs izcila. Un tad tajā brīdī, kad ieraudzīsi savu vīru vai sievu, tu ieiesi priekā. Kad viņš vai viņa redzēs tevi esam priekā, tad arī viņā ienāks prieks. Jūsu mājas kļūs par tempļiem. Tad cilvēks ir gatavs apgaismībai.
Es jau teicu, ka apgaismība ir neirobioloģisks fenomens. Neviens nekad nav kļuvis par apgaismotu cilvēku, sekojot kādai mācībai, jo cilvēki domā, ka tas ir psiholoģisks vai filozofisks process.
Mācības atrodas prātā.
Atbrīvošanās no prāta ir apgaismība. Tad esi pilnībā brīvs.”
Šrī Bagavāns


Facebook SAULES TEMPLIS