svētdiena, 2015. gada 3. maijs

Starptautiskās sabiedriskās kustības “PAR TIKUMĪBU!” II kongress notiks Rīgā!



Starptautiskās sabiedriskās kustības “PAR TIKUMĪBU!” II kongress būs tas labais darbs, ko mēs katrs un visi kopā varam ieguldīt, lai iekustinātu un aktivizētu sabiedrisko domu sabiedrības dzīves atveseļošanas virzienā, lai tikumības principi iesakņotos kā sabiedrības dzīves norma visās cilvēku darbības jomās mūsu valstī un citās pasaules valstīs.

Kas tā ir par kustību un uz ko tā aicina planētas iedzīvotājus? Kustības saturs un mērķis ir pateikts tās nosaukumā “PAR TIKUMĪBU!”.

Arī Latvijā pēdējā laikā biežāk tiek lietots pusaizmirstais vārds tikumība. Daudziem šis vārds asociējas stipri sašaurinātā nozīmē (galvenokārt kā ierobežojumi dzimumattiecībās). Taču gan seno latviešu dzīvesziņā, gan visās patiesajās pasaules reliģijās tikumības jēdziens ietver sevī visu svarīgāko Visuma likumu jeb Dieva likumu kopumu – ko cilvēkam vajag un ko nevajag darīt, lai viņa dzīve un darbība būtu saskaņā ar Radītāja gribu un likumiem un līdz ar to – laimīga un veiksmīga.

SSK “PAR TIKUMĪBU!” ir radīta kā kustība, kas aptver ļoti plašu cilvēku loku – visus, kam  tikumības principi un dzīve saskaņā ar sirdsapziņu nav vienaldzīga, kas vēlas būt optimisti un pieredzēt, ka pasaule un dzīve tajā kļūst tīrāka, godīgāka, laimīgāka – saskaņā ar sirdsapziņu un Augstāko Dievišķo pasauli. Kustībai nav itin nekādu politisku vai komerciālu mērķu. Gada laikā par tās dalībniekiem ir reģistrējušies vairāk nekā 4600 cilvēku no 59 pasaules valstīm (no Latvijas – vairāk nekā 180 cilvēku). No kustības dalībniekiem netiek prasīts nekas, izņemot to, ka viņi atzīst dalībnieka kodeksa tēzes un apņemas censties ievērot tās savā dzīvē un darbībā, ar savu paraugu rādot piemēru citiem cilvēkiem.

SSK “PAR TIKUMĪBU!” II kongress notiks 6. jūnijā Rīgā, koncertzālē “Rīga” Akadēmijas laukumā 1 (Zinātņu akadēmijas augstceltne). Vairāk informācijas par kongresu lasīt: http://tikumiba.net/

Piedalīties Starptautiskās sabiedriskās kustības “PAR TIKUMĪBU!” II kongresā aicināti visi kustības dalībnieki un tie, kas kļūs par kustības dalībniekiem līdz kongresa dienai.

Mēs esam šajā laikā šeit, Latvijā, lai domātu un rūpētos ne tikai par savu mirkļa labsajūtu, bet lai rūpētos un domātu par mūsu bērnu nākotni, par Latvijas un pasaules sabiedrības nākotni, galu galā par to, kādā pasaulē mēs paši nākamajā reizē piedzimsim, tātad par savu personīgo nākotni! Tā kā informatīvajā laukā visi esam cieši saistīti, tad mūsu labās domas un kongresā izjustā vienotība ar domubiedriem svētīgi iedarbosies uz visu Latvijas cilvēku, arī pie varas esošo, apziņu.