1. Pasaule ir tāda, kādu tu to iedomājies. Viss ir tikai sapnis, un visi sapņi ir līdztiesīgi. Visuma pastāvēšanai nepieciešams, lai noteiktā posmā tajā rastos novērotāji. Ikviens objekts materiālajā pasaulē sastāv no kvantiem. Visi kvantu objekti atrodas iespējamo stāvokļu pozīcijā, un tikai novērotāja apziņa liek šiem objektiem pāriet noteiktā, konkrētā stāvoklī.
2. Robežu nav – jebkuras robežas ir ērta ilūzija. Visums kā fraktāļu telpa – fraktālis ir veidojums, kuram katra tā daļa atkārto veselo, tikai mazākos mērogos. Piemēram, zars ir koka fraktālis. Pēc fraktāļu principa ir būvēta cilvēka asinsrites sistēma (un lielākā daļa citu orgānu).
Visumu veido energolauku hirarhiju – tas ir kā "matrjoška". Viss ir savstarpēji saistīts ar enerģētiskajām saitēm dažādos līmeņos. Šā realitātes "zirnekļtīkla" lomu Visumā izpilda torsionu lauks, kas nodrošina acumirklīgus sakarus starp dažādiem Visuma slāņiem. Piemēram – cilvēku savstarpējās nesaskaņas rada plankumus uz Saules, kuri, savukārt izsauc zemestrīces un vētras. Zemestrīce vienā zemeslodes pusē var izsaukt vētru otrā. Šajā pasaulē viss ir iespējams.
Daudzas negatīvas situācijas pievelk cilvēku bailes, tāpēc brīvība no bailēm ir vislabākā aizsardzība.
3. Enerģija seko uzmanībai (un uzmanība seko skatienam). Viss ir enerģija! Apziņai iedarbojoties, piemēram, uz gaismu, kura arī ir enerģija, var likt gaismai kondensēties par matēriju. Tā notiek materializācija. Patiesā realitāte nav matērijas, bet gan apziņas pasaulē. Koncentrēšanās ir iedarbība!
Ikvienam objektam ir fiziskā un enerģētiskā struktūra. Enerģētiskā struktūra satur sevī organisma attīstības programmu. Šo programmu var izmainīt ar domu palīdzību, šādi radot ģenētiskas mutācijas. Dzīvojot agresīvā un garīgi neveselā vidē, cilvēks projicē uz saviem pēcnācējiem ģenētiskas izmaiņas saskaņā ar apkārtējās vides uzspiesto domāšanas veidu.
4. Spēka mirklis ir tagad! Viss ir relatīvs – pagātne un nākotne. Pagātne ir jau pagājusi, un, izmainot to, mēs varam nejauši iznīcināt savu nākotni, bet nākotne – tā ir tikai mūsu izdarīto izvēļu summa. Izvēli mēs varam izdarīt tikai tagadnē. Tātad – tikai dzīvojot tagadnē, mums piemīt spēja veidot jebkuru sev vēlamo nākotni!
5. Mīlēt – nozīmē būt laimīgiem kopā. Viss šajā pasaulē spēj sajust un reaģēt, tāpēc mēs varam teikt, ka viss ir dzīvs un ikviena būtne vai lieta spēj mīlēt! Tā kā viss ir savstarpēji saistīts, mēs varam apgalvot ka viss ir viens un viens ir viss! Jebkuram ļaunumam piemīt pašiznīcinošas tieksmes.
Pie mīlestības instrumentiem pieder komplimenti un uzslavas. Uzslavai avansā ir īpašs nosaukums – svētība. Dusmas, nosodījums un kritika sagrauj mīlestību. Tātad lāstu var uzskatīt par "nosodījumu avansā."
6. Spēks nāk no iekšienes. Spēks – tā ir spēja varēt. Visam piemīt spēks. Mācīt nozīmē dot (cilvēkam) jaunas iespējas, dāvāt viņam spēku. Iekšējā spēka avoti ir ticība, zināšanas, pārliecība. Tāpēc vārdi jāizrunā autoritatīvā tonī!.
7. Efektivitāte veidojas no taisnīguma izjūtas. Mācies būt elastīgs, vienmēr meklē citu, jaunu pieeju. Vienmēr var atrast apkārtceļu. Uztver dzīvi kā satraucošu un patīkamu piedzīvojumu, bet sevi ...kā vērotāju!