piektdiena, 2017. gada 2. jūnijs

Atbrīvojies no pretenzijām pret māti un tēvu!

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2016/09/19/atbrivojies-no-pretenzijam-pret-mati-un-tevu/

28 zelta frāzes no Marka Ifraimova

1. Mamma – tā ir ģimene, attiecības un sakari. Tētis – tas ir spēks, aizsardzība un nauda. Gribi to visu? Atbrīvojies no visām savām pretenzijām pret savu mammu un tēti un tad saņemsi visu, ko vēlies.
2. Lepnums stāv uz lepnības, lepnība uz savas niecības sajūtas, niecības sajūta – uz žēluma pret sevi.
3. Cilvēki tik ļoti vēlas dvēselisko tuvību, ka gatavi pat uz… seksu.
4. Auksts skatiens – aizvainojums uz māti. Vilšanās viņā ved pie vilšanās sevī, pēc kuras nāk vientulība.
5. Tā, kura nevar piedot… tā strādā pati!
6. Vīrietis rāda sievietei viņas nozīmību vienkārši ar to, ka ir viņai blakus.
7. Vīrietis un sieviete kalpo viens otram. Vīrieša kalpošana sievietei nozīmē rādīt viņai to, ko viņa VĒL nevēlas zināt par sevi. Sievietes kalpošana nozīmē atspoguļot vīrietim to, ko viņš JAU ir sasniedzis.
8. Sieviete vienmēr gaida no vīrieša to, ko nespēja viņai iedot tētis.
9. Vīrietis sapņo pārvērst savu sievieti par Karalieni, bet sieviete sapņo par jau gatavu Karali.
10. Tas, kurš vēlas, lai viņu pieņem tādu, kāds (kāda) viņš ir, vienkārši grib drošību.
11. Sievietei, lai kļūtu iekārojamai un nepieciešamai, jāatsakās būt vajadzīgai. Tad viņa kļūs par greznību, kā briljants, kuram nav absolūti nekāda pielietojuma, taču no kura neviens nekad nevēlas šķirties.
12. Vīrietim lai gūtu panākumus, jāattīsta sevī sievišķās īpašības – intuīcija un spēja pieņemt atpakaļsaiti no apkārtējiem.
13. Sieviete – tās ir jūtas. Jūtas nevar pārliecināt. Tās var tikai nomierināt.
14. Cilvēki novērtē ne to, ko tie ņem, bet to, ko dod. Tāpēc, pieņemot pat pašu mazumiņu, mēs aizkurinam viņu mīlestību pret mums.
15. Cilvēks dzīvo metaforā. Ļaujot otram cilvēkam mūsu klātbūtnē izpaust savu metaforu, mītu, iztēli, fantāziju, murgus, viņš sajūtas brīvs, tāpēc atkal un atkal meklē mūsu sabiedrību.
16. Sieviete, kurai nauda svarīgāka par mīlestību, ir vīlusies savā tēvā. Viņa meklē tēva mīlestību. Nesamierinājusies ar viņa mīlestības zaudējumu, viņa to aizvieto ar naudu.
17. Lai labi medītu medījumu, pašam jākļūst par gardu ēsmu.
18. Ticība ir galvenais kritērijs tam, lai atšķirtu Mīlestību no Žēluma. Ja tici otra cilvēka veiksmei, tātad mīli viņu. Ja nē – tātad Tev viņa vienkārši ir žēl.
19. Sievišķīga – tā, kura gatava sadarboties radīšanā.
20. Atzīt cita svarīgumu traucē savējais. Bet savējo svarīgumu dzemdina žēlums pret sevi.
21. Lai pārietu nākamajā līmenī, ir jāizjūt pateicība par iepriekšējo pieredzi.
22. Perfekcionists aiz vēlmes pēc ideāla slēpj savu bezspēcību.
23. Lai kļūtu bagāts, vajag būt vēlmei pierādīt tēvam, ka neesat sliktāks kā viņš. Lai noturētu naudu, ir jāiziet no protesta pret tēvu un jāpieņem viņu savā sirdī.
24. Vīrietis, kurš krāpj savu sievu, meklē citās sievietēs savas mātes mīlestību. Bērnībā viņš redzēja viņas vilšanos un tagad caur citām sievietēm vēlas viņu apmierināt.
25. Aborts noved pie nedzimušā bērna vecāku šķiršanā. Dzīve viņiem saka: “Ja nevarējāt mani turpināt, jums nav vērts būt kopā.”
26. Sieviete, kura dēļ tā, lai saņemtu vīrieša atzinību un patiktu viņam, apspiež savas negatīvās emocijas, ir nolemta tam, ka kļūs viņam nevajadzīga. Vīrietim vajadzīgas sievietes jūtas un emocijas, nav svarīgi – pozitīvās vai negatīvās. Jūtas vīrietim ir degviela, kas ved viņu pie mērķa. Galvenais, lai šī degviela būtu īsta, dzīva un patiesa.
27. Sākotnēji meitenes ir vīrišķīgas, bet puikas – sievišķīgi. Sievietes vīrišķība izpaužas kļūstot par māti, bet vīrieša sievišķība izpaužas šaubās ceļā uz mērķi. Sievietei jāveic varoņdarbs lai atteiktos no mātišķuma attieksmē pret vīrieti un jāsāk viņam uzticēties. Vīrietim jāveic varoņdarbs, lai ieslēgtu savu vīrišķību un uzņemtos atbildību par citiem.
28. Sievietes spēks – tas ir pieņemšanas spēks. Tā, kura spēj pieņemt notiekošo bez protesta, vienmēr pievelk cilvēkus, tāpēc, ka cilvēki vairāk par visu vēlas atbalstu un baidās no nosodījuma. Tikai pašpietiekama sieviete ar milzīgu iekšējo spēku, ir spējīga pieņemt, uzticēties un noticēt tam, kurš blakus.

Autors:
Marks Ifraimovs – psihologs, vadošais personības izaugsmes treneris un direktors izglītības centrā “Izglītība un kultūra, 21. gadsimts.” 15 gadus veltījis cilvēka spēju, rakstura un likteņa pētniecībai. Palīdzējis tūkstošiem cilvēku atrast savu vietu dzīvē, būt veiksmīgiem un izzināt sevi.

www.markifraimov.ru/