pirmdiena, 2017. gada 13. februāris

Četri dzīves posmi

4 dzīves posmi
“Cilvēks galvenokārt atrodas uz šīs planētas, lai gūtu prieku. Kāpēc tad Visums vispār eksistē? Vai esat redzējuši Šivas deju? Viņš tikai un vienīgi dejo, vai ne? Tā ir radīšanas deja. Viņš vienkārši priecājas par dzīvi, svēta un godina to. Līdzīgi katram būtu jāuzzina kā svētīt un godāt savu dzīvi. Neatkarīgi no tā, kas notiek dzīvē, pieņemt to un priecāties, izbaudīt to. Cilvēkam jārada tas, ko viņš grib.
Dzīvi var iedalīt 4 posmos.
  1. Pirmajā dzīves posmā ir jāapgūst zināšanas par to, kā uzturēt veselu un stipru savu ķermeni. Šajā dzīves posmā jākoncentrējas uz izglītību, atbilstošu prasmju apgūšanu un jāsagatavo sava nākotne.
  2. Otrajā dzīves posmā ir jāiegūst bagātība, jāapprecas, jārada bērni, jāuzņemas atbildība un jāpilda savas saistības pret ģimeni. Jāizbauda pasaule un jāpiepilda savas vēlmes!
  3. Trešajā posmā, ja patiešām cilvēks dzīvē būs guvis piepildījumu, tad vēlmes (alkas) būs rimušas. Šajā posmā tad esat ar savu ģimeni, taču neizjūtat pieķeršanos tai. Jūs sākat tiekties kalpot pasaulei. Jūs rūpējaties par cilvēkiem, tomēr tur nav nekā personīga.
  4. Ceturtajā, pēdējā jeb dzīves beigu posmā, cilvēkam vajadzētu būt brīvam no jebkuras pieķeršanās pasaulīgajam. Šajā posmā tad cilvēks meklē atbrīvošanu.
Mēs nevaram palikt tikai pirmajā dzīves posmā, jo pavisam drīz tas kļūst nenozīmīgi, pat bezjēdzīgi. Tāpēc jāpāriet otrajā dzīves posmā un jāpieņem, jāpiedzīvo dzīves sniegtie prieki un bēdas. Tomēr arī tas drīz vien zaudē savu nozīmi un jēgu, un cilvēks ieiet dzīves trešajā posmā un sāk kalpot citiem. Arī tas galu galā pārstāj sniegt gandarījumu un piepildījuma sajūtu.
Un tad notiek pāreja uz atbrīvošanos (liberation). Cerams, ka tad cilvēks kļūst atmodināts (apgaismots), un tad tie paši agrākie kalni, tās pašas jau redzētās zvaigznes, izskatās pavisam citādāk. Tad cilvēks vienkārši izbauda un priecājas par šo pasauli, un, kad pienāk laiks, tad dodas no tās prom. Tāda ir dzīves spēle.”

Šrī Bagavāns
Facebook SAULES TEMPLIS