Katru gadu ir vairāki Saules un Mēness aptumsumi, kuri parasti izceļ no pagātnes to, kas pirms tam tika apslēpts, izgaismo neatrisinātās problēmas, atver vecās rētas, liek samaksāt vecos parādus vai, gluži otrādi, apdāvina ar negaidītām dzīves dāvanām.
Šim gadam būs mistiska un liktenīga pieskaņa, jo šoreiz pār aptumsumiem valdīs Rahu un Ketu – karmiskie Mēness mezgli, kuri katra cilvēka horoskopā atbild par karmu, ko esam ienesuši šajā dzīvē no iepriekšējām. Tiks pārbaudīta katra cilvēka atbilstība tiem dzīves mērķiem un uzdevumiem, kāpēc katrs no mums šeit ir piedzimis.
Šis var būt pārbaudījumu laiks tiem, kuri sen neko savā dzīvē nav mainījuši un pieraduši peldēt pa straumi, cerot, ka viss sakārtosies pats no sevis. Katram tiks atgādināts, ka ir jāmainās – pēc savas gribas viegli un nepiespiesti vai piespiedu kārtā – caur ciešanām un sāpēm. Aptumsumi – tas ir eksāmens. Ikgadējā pārbaude. Laiks, pēc kura nekas vairs nepaliks pa vecam.
Saules un Mēness aptumsumi astroloģijā ir notikumu prognozēšanas metodes, kas palīdz ieraudzīt to, kas paslēpts aiz ārējās planētu gaitas. Ir iespējams paredzēt uz priekšu un, ja nepieciešams, laikus brīdināt par gaidāmajiem notikumiem. Katra planēta strādā kā medijs, caur kuru plūst kosmiskā un karmiskā enerģija. Pārzinot astroloģiskos un ezotēriskos likumus, ir viegli noteikt, kādi notikumi ir sagaidāmi gan valstiskā līmenī, gan katra cilvēka individuālajā dzīvē. Šajā gadā mūs sagaida divi Saules un divi Mēness aptumsumi, kuri, saskaņā ar Vēdisko astroloģiju, notiks Rahu un Ketu valdītajās nakšatrās – Shatabhisha un Magha.

  • 11. februāris: pusēnas Mēness aptumsums
  • 26. februāris: gredzenveida Saules aptumsums
  • 7. augusts: daļējs Mēness aptumsums
  • 21. augusts: pilnais Saules aptumsums
Saules aptumsumus vēdiskās tradīcijas sekotāji dēvē par visneveiksmīgākām dienām gadā, saistot to ar laiku, kad pasaule tiek nodota negatīvo enerģiju varā. Tāpēc nav ieteicams skatīties uz Saules aptumsumu, jo tas piesaucot nelaimi.
Turpretī rietumu valstu iedzīvotāji aptumsumus parasti uztver kā izklaides pasākumu vai šovu, uz kuru būtu vērts aizbraukt paskatīties. Visattapīgākie pat iemanās nopelnīt uz aptumsuma rēķina, rīkojot speciālas ekskursijas uz vietām, kur aptumsumi ir redzami, tādā veidā mēģinot piesaistīt tos, kuriem aptumsumi ir tikai dabas parādība bez jebkādas dziļākas nozīmes un mērķa.
Ikgadējie Mēness aptumsumi savukārt nav tik "populāri" kā Saules aptumsumi, bet ietekmes ziņā ir pielīdzināmi tiem. Tas ir laiks, kad lielākā daļa cilvēku kļūst vieglāk aizkaitināmi, ir grūtāk savaldīt dusmas, notiek avārijas, aktivizējas hroniskās slimības un notiek nepatīkami dzīves pavērsieni. Bet ne visiem Pilnmēness atnes tikai sliktu.
Cilvēkiem, kuri attīstās un regulāri iekšēji mainās, Pilnmēness simbolizē apgaismību – maksimālo iespēju kulmināciju šajā dzīvē. Ģeniālas idejas, paaugstinājums darbā, mērķu sasniegšana, jaunu talantu atklāsme, projektu veiksmīga sākšana vai pabeigšana, naudas un apbalvojumu saņemšana, garīgā atmošanās un sava dzīves mērķa atrašana – tas viss ir iespējams šogad to cilvēku dzīvēs, kuri attīstās un strādā ar sevi!
Laika periods starp abiem šā gada Mēness un Saules aptumsumiem parādīs, cik daudz pagātnē neatrisināto problēmu katram iekrājies. Savukārt tie, kam šie aptumsumi iezīmēsies ar plus zīmi, varēs pateikties paši sev, jo tas nozīmēs, ka esat uz pareizā ceļa.

Globālā aptumsumu ietekme

Vislielākā negatīvo enerģiju ietekme Saules aptumsumu laikā būs tajās valstīs, kur aptumsums ir redzams. Tas ietekmēs gan šīs valstis, gan to iedzīvotājus un tos, kas aptumsuma brīdī atradīsies tajā reģionā. Tāpēc nav ieteicams ceļot uz šīm valstīm aptumsumu brīdī. Latvijā nebūs vērojams neviens no abiem Saules aptumsumiem, tāpēc to negatīvā ietekme uz mums būs maigāka.
26. februāra Saules aptumsums būs pilnībā vai daļēji redzams Čīlē, Argentīnā, Dienvidrietumu Āfrikā, lielākajā daļā Dienvidamerikas, Brazīlijā, Klusajā, Atlantijas un Indijas okeānos un Antarktīdā.
21. augusta pilnais Saules aptumsums vislielāko negatīvo ietekmi nesīs ASV un to iedzīvotājiem, jo tas būs redzams visos 48 ASV štatos (izņemot Aļasku un Havaju salas). Pēdējo reizi tāds pilnais Saules aptumsums ASV notika 1979. gadā. Daļēji šis aptumsums būs redzams Islandē, Skotijā, Anglijā, Norvēģijā, Nīderlandē, Beļģijā, Francijā, Spānijā un Portugālē.
No 8. februāra līdz 1. martam un no 4. līdz 24. augustam pasaulē, it īpaši ASV un augstāk minētajās valstīs, kur būs vērojams Saules aptumsums pilnībā vai daļēji, var notikt:
• terorakti, agresijas uzplaukums, karadarbības sākums,
• kardinālas izmaiņas valstu politiskajā sistēmā,
• dabas katastrofas, uguns un ūdens izraisītas nelaimes,
• liela aploma autoavārijas un aviokatastrofas,
• mistiska rakstura notikumi, kurus grūti izskaidrot vai noteikt to cēloni,
• nepatiesu ziņu izsludināšana masu saziņas līdzekļos, naida kurināšana,
• politisko līderu un monarhu atstādināšana no amata vai to priekšlaicīga nāve.

Aptumsumu radītā ietekme ilgs divas nedēļas periodā no Mēness aptumsuma līdz Saules aptumsumam, tā sauktā aptumsuma koridora laikā un trīs dienas pirms un pēc aptumsumiem.
Atskaņas var ilgt līdz pat 6 mēnešiem pēc aptumsumiem, kā tas ir vērojams pēc teroraktiem un dabas katastrofām, kad jālikvidē to radītās sekas.

Individuālā aptumsumu ietekme

Kā jau minēju iepriekš, individuālajā līmenī februāra un augusta aptumsumu ietekme lielā mērā būs atkarīga no katra personīgās karmas. Pozitīvā scenārija attīstībā būs iespējams izārstēties no slimībām ar netradicionālām metodēm, atvērt sevī jaunas spējas un talantus, nomainīt darbu un statusu dzīvē uz augstāku, sasniegt ilgotos mērķus, kļūt slavenam, saņemt apbalvojumus un atzinību, kā arī pilnībā nodrošināt sevi materiāli.
Cits notikumu attīstības scenārijs var radīt problēmas tiem, kam jau ir slava, statuss, nauda un vara, bet kuri tos izmantojuši savtīgiem nolūkiem. Augusta aptumsumu laikā tādi cilvēki var pēkšņi tikt atstādināti no ieņemamā amata, zaudēt vēlēšanās vai konkursā, pazaudēt savu statusu un visu, kas ar to saistīts, arī viņu veselība un dzīvība var tikt apdraudēta.
Daudzi šajos aptumsumu periodos var saskarties ar dažāda rakstura mistiskām problēmām. Aktivizēsies onkoloģiskās un ar psihi saistītās slimības (dziedniecība un alternatīvā medicīna šo aptumsumu periodos nesīs īpaši pozitīvus rezultātus). Palīdzēt tādos gadījumos varēs tikai ar netradicionālām metodēm. Atklāsies noslēpumi, no kaut kā nāksies atteikties, un bērni šajos periodos radīs vairāk problēmu nekā parasti.

Kas ir labvēlīgi un kas jādara aptumsumu laikā

• Praktizēt garīgās un pašizziņas prakses, meditēt un nodarboties ar jogu.
• Apmeklēt vai klausīties mājās personīgās izaugsmes kursus vai lekcijas.
• Iztīrīt māju, atbrīvoties no vecām, nelietotām vai nevajadzīgām mantām.
• Atdot parādus, piedot un atlaist pagātnes pāridarījumus un notikumus.
• Mazāk ēst, domāt un runāt, pārslēgties uz iekšējiem procesiem, būt vienatnē.
• Koncentrēties uz šeit un tagad mirkli, atverot sevī iekšējos talantus un mieru.

Kas var radīt negatīvas sekas un ko nedarīt aptumsumu laikā

• Nesākt neko jaunu, pabeigt iesāktos darbus.
• Nevērt vaļā jaunus uzņēmumus.
• Neņemt kredītus, nepirkt īpašumus, neslēgt līgumus.
• Nepakļauties atkarībām (alkoholam, narkotikām, azartspēlēm).
• Neveikt operācijas, būt uzmanīgiem ar asiem priekšmetiem.
• Neceļot un neplānot jaunus ceļojumus.
• Neprecēties un neslēgt laulību līgumus.
• Izvairīties no masu pasākumiem.
• Neiesaistīties agresijas izraisītās provokācijās, neskaidrot attiecības.

Gribētu atgādināt – lai kādi notikumi šajā aptumsumu laikā notiktu pasaules līmenī, ir jāmēģina saglabāt iekšējais miers un jāvēro viss notiekošais it kā no malas, nevairojot sevī bailes no nākotnes. Katra idividuālais uzdevums ir koncentrēties tikai uz tām lietām, kuras atrodas paša ietekmes sfērā. Viss apkārt nemitīgi plūst un mainās. Tikai no paša ir atkarīgs, vai tu pretosies notikumu straumei vai pieņemsi un baudīsi dzīvi tādu, kāda tā ir, ar prieku.
No "Dzīvesziņas gadagrāmatas 2017"