piektdiena, 2015. gada 9. oktobris

Beziemesla mīlestība un neierobežots prieks

Ko man darīt, lai atklātu sevī beziemesla mīlestību un neierobežotu prieku?
Šrī Kalki AmmaBagavāns:
“Viena no svarīgākajām mācībām ir šāda- saturs nav svarīgs. Tas, KĀ jūs uztverat saturu- tas ir svarīgi. Lai kas notiktu dzīvē, jums ir jāiemācās notiekošā pieredzēšanas māksla. Tā ir patiesā ‘māksla dzīvot’. Māksla dzīvot nozīmē pilnībā, totāli un pilnīgi pieredzēt notiekošo. Dzīve pārsvarā ir cilvēku savstarpējā saskare, ar draugiem, radiniekiem, priekšnieku, bērniem un ģimeni. Jūs visu laiku ar tiem mijiedarbojaties, jo dzīve ir attiecības. Bez attiecībām jūs neeksistējat. Lūk, šajās attiecībās jūs mijiedarbojaties. Jūs varat tikt sāpināts, jūs kāds var izaicināt un provocēt, jums var uzjundīt kādas emocijas. Tas viss notiek.

Lai kas notiktu, ja spējat to visā pilnībā pieredzēt, kā tikko teicu, tad sastapsiet bezierobežotu prieku. Kas notiek tad, ja visapkārt rodas tāds prieks? Ar to nekas neapstājas. Prieks kļūst par mīlestību. Tikai laimīgs un priecīgs cilvēks var patiesi mīlēt. Nelaimīgs cilvēks nevar mīlēt. Tas, ko saucat par mīlestību, ir tikai pieķeršanās, piederēšana... patiesa mīlestība rodas tikai tad, kad ir patiess prieks, patiess prieks rodas tikai tad, kad pieredzat to, kas notiek iekšēji. Tas nav ļoti grūti.

Praktizējiet to 21 dienu. Ja to centīsities mēģināt, tad tas kļūs dabiski. Kas nav dabisks un viegli izdarāms, to es nemaz nemācu. Tam nav nekāds jēgas. Es Jums mācu tikai to, ko varat izdarīt. Smadzenēm ir jāiemācās jauns funkcionēšanas modelis. Lai tas notiktu, vajag 21 dienu. Pēc 21 dienas praktizēšanas redzēsiet, ka tas kļuvis viegli. Tas kļūst kā alkohola vai narkotiku atkarība. Kāpēc kļūstat atkarīgi no alkohola vai narkotikām? Jo tās sniedz prieku, laimi, brīvību. Tieši tas pats notiek arī šeit. Vienīgais- te jums nav negatīvo blakus parādību. Te jūs iegūstat ļoti labas blakus parādības. Jūs atklājat mīlestību, līdzjūtību. Tas viss notiek.

Pamatā jums būtu jāsāk ar sāpēm. Jūs noturat sāpes tā, it kā sāpes būtu jaundzimis bērniņš. Tik saudzīgi jums jānotur sevī sāpes, zinot, ka tās nes svētību. Noturiet tās, jums sāpes nav jānoliedz vai jākritizē. Un dīvaini, bet atklāsiet, ka šī sāpju noturēšana kļūst ļoti sāpīga. Krūšu apvidū parādīsies sāpes, bet pamazām atklāsiet brīvību, prieku, un tas kļūs par mīlestību. Tāds ir ceļš, kas ved pretim beziemesla mīlestībai un neierobežotam priekam.”

Vienotības universitātes Atmodas mācība
Top of Form